Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Winnie

Winnie Mandela kertoo dokumentissa omasta elämästään.
Winnie Mandela Winnie Mandela kertoo dokumentissa omasta elämästään. Dokumenttiprojekti,Yle TV1,Winnie Mandela

TV1 maanantaina 23.10.2017 klo 21.30 - 22.55, uusinta sunnuntaina 29.10. klo 12.40
Katsottavissa Yle Areenassa

Winnie Madikizela-Mandela on yksi maailman tunnetuimmista ja ristiriitaisimmista naisista lähiajan poliittisessa historiassa. Uudessa dokumentissa (12) Winnie Mandela kertoo itse elämästään.

Winnie Mandela oli naimisissa Nelson Mandelan kanssa 38 vuotta. Pariskunnan avioliitto päättyi eroon 1996.

Nelson oli vankilassa 27 vuoden ajan, ja tuona aikana Winniestä tuli merkittävä rotusortohallituksen vastustaja Etelä-Afrikassa. Viranomaiset tarkkailivat naisen toimintaa ja hänet määrättiin useiksi vuosiksi kotiarestiin. Miehensä rauhanomaisen toiminnan sijaan Winnie radikalisoitui.

Ohjaaja Pascale Lamche on haastatellut dokumenttiaan varten Winnie Mandelan lisäksi hänen Zindzi-tytärtään, Mandelan ystäviä sekä hänen vihollisiaan. Dokumentti kertoo samalla mustien itsenäistymisen ja vapaustaistelun vaiheista.

Lamche on saanut Sundance-elokuvafestivaaleilla Winnie-dokumentistaan parhaan ohjauksen palkinnon.

Winnie. Tuotanto: IV Films, Ranska, 2017.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.