Hyppää pääsisältöön

Tihvinän ihmeet -dokumentti palkittiin Pietarissa

Tihvinän Jumalanäidin ikoni on yksi ortodoksisen maailman ja koko kristikunnan kantakuvista.
Kuvassa on dokumentissa esiintynyt professori Aune Jääskinen, joka oli mukana kunniavieraana, kun Tihvinän Jumalanäidin ikoni palasi takaisin Venäjälle Tihvinän Jumalanäidin ikoni on yksi ortodoksisen maailman ja koko kristikunnan kantakuvista. yle tv1

Suomalainen dokumentti Tihvinän ihmeet on palkittu Tsarskoje Selon vuoden 2017 taidepalkinnolla Pietarissa.

Dokumentin ohjaaja Lisa Hovinheimo vastaanotti palkinnon Pushkinin lyseossa Tsarskoje Selon palatsialueella järjestetyssä juhlassa 18.10.2017.

Tihvinän luostarin Jumalanäidin ikoni on yksi Venäjän kuuluisimmista kirkollisista esineistä.

Tihvinän luostarin Jumalanäidin ikonista kertova kulttuuridokumentti esitettiin pääsiäisen aikaan 2017 Ylen Dokumenttiprojektin ohjelmistossa. Tihvinän ihmeet nähtiin myös lokakuussa Kiovassa Pokrov-festivaaleilla ja se on kutsuttu Moskovan Radonezh-festivaaleille marraskuun lopulla.

Pietarin Pushkin-museo ja eri taiteenalojen järjestöt ja asiantuntijat ovat jakaneet Tsarskoje Selon taidepalkintoja jo 25 vuoden ajan. Nyt palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa suomalaiselle tv-ohjelmalle.

Dokumentin ohjaaja Lisa Hovinheimo on tehnyt mittavan uran kulttuuritoimittajana ja dokumentaristina Ylessä. Hänet on palkittu vuonna 2016 mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. Tihvinän ihmeet -dokumentin tuottaja on Liisa Akimof ja Production House.