Hyppää pääsisältöön

Kaikki lähtee hyvistä kysymyksistä

Juuso Pekkinen, kuvassa, on Yle Puheen toimittaja
Tunnin kestoisia Juuso Pekkinen -keskusteluohjelmia kuullaan Yle Puheella kolme kertaa viikossa. Juuso Pekkinen, kuvassa, on Yle Puheen toimittaja Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Juuso Pekkinen,Yle Puhe

Tiedonjanoinen, kolmekymppinen journalisti, valikoiva perfektionisti ja juoksija, mm. näin kuvaa itseään Yle Puheen toimittaja Juuso Pekkinen, joka kertoo myös omaavansa palavan halun auttaa kuuntelijaa ymmärtämään ja jäsentämään maailmaa sekä saamaan kokemuksia tiedon merkityksellisyydestä. - Kaikki lähtee hyvistä kysymyksistä, eikä aiheita ohjelmiin ole ollut vaikea löytää, Juuso kertoo. - Maailma ja Suomi ovat täynnä intohimoisia, asiantuntevia ajattelijoita ja toimijoita, joita voi pyytää haastateltaviksi.

Ennen radiota Juuso Pekkinen juonsi nuortenohjelmia televisiossa. Rakkaus radioon syttyi vuonna 2006, kun juontajan ja toimittajan työt YleX:llä alkoivat. Sivusuhdetta televisioon hän piti näytellessään neljä vuotta Uusi päivä -tv-sarjassa. Ja radiotoimittajan roolissa tietysti!

Vuonna 2014 alkoivat aamujuontajan työt Yle Puheella, ja omannimistään ohjelmaa Juuso Pekkinen on nyt tehnyt tämän vuoden alusta alkaen. Ohjelmien aiheita on tähän mennessä löytynyt aina jätehuollon historiasta avaruuden kuulumisiin. Ja aiheiden etsijälle tarjoaa filosofia - tai scifi - aina lähteen, josta ammentaa lisää.

Juuso Pekkinen, kuvassa, on Yle Puheen toimittaja
Juuso Pekkinen näytteli neljä vuotta Uusi päivä -tv-sarjassa. Ja radiotoimittajan roolissa tietysti! Juuso Pekkinen, kuvassa, on Yle Puheen toimittaja Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Juuso Pekkinen,Yle Puhe

Entä jos olisi mahdollista haastatella ketä tahansa? ”Ehdottomasti haluaisin haastatella Erkki Kurenniemeä”, Juuso vastaa, ja kertoo, että ”edesmennyt muusikko ja visionääri Kurenniemi tallensi elämäänsä pikkutarkasti luottaen siihen, että viimeistään vuonna 2048 aineistoa voisi käyttää mielen sisällön virtuaaliseen rekonstruktioon. Unelma teknologian mahdollistamasta kuolemattomuudesta siis!”

”Maailma paranee puhumalla” on Yle Puheen motto. Paraneeko? - Paranee, Juuso vastaa, jos se mistä keskustellaan on tullut määritellyksi ja keskustelijat ymmärtävät toisiaan. "Muuten menee päällehuutamiseksi, jonka aikana maailma ehtii palaa."

Tunnin kestoisia Juuso Pekkinen -keskusteluohjelmia kuullaan Yle Puheella kolme kertaa viikossa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Erään viikon aikana ohjelmissa puhuttiin mm. lisätystä todellisuudesta, ydinasetutkimuksesta ja empatiasta. Lisääkö tieto tuskaa?

Tieto lisää kysymyksiä, Juuso vastaa.

Juuso Pekkinen
Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta ja tarjoilee hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.
Yle Puhe maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-11, uusinta klo 16.
Yle Areenassa myös podcasteina.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua