Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Euroopan ulkoraja Nigeriin?

Euroopan unioni on tehnyt sopimuksia afrikkalaisten valtioiden kanssa ulkorajojensa valvonnasta.
EU on tehnyt afrikkalaisten valtioiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään rajoittamaan pakolaisten pääsyä Eurooppaan. Euroopan unioni on tehnyt sopimuksia afrikkalaisten valtioiden kanssa ulkorajojensa valvonnasta. Ulkolinja,Yle TV1,Ulkolinja: Eurooan ulkoraja Nigeriin?

TV1 torstaina 26.10.2017 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 1.11. klo 23.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Voisi kuvitella, että Euroopan unioni rajoittuu etelässä Välimereen. Todellisuudessa raja on tuhansia kilometrejä etelämpänä.

Ensin Turkille luvattiin kuusi miljardia euroa siitä, että se estää pakolaisia pääsemästä Eurooppaan. Nyt on Afrikan vuoro.

Libyan kautta kulkevan Afrikan pakolaisreitin tukkimiseksi, EU-johtajat päättivät tehdä sopimuksia afrikkalaisten valtionpäämiesten kanssa. Libyassa vallitsevan kaaoksen vuoksi katseet kohdistuvat sen etelänaapuriin Nigeriin.

YK:n mukaan Niger on maailman alikehittynein valtio. Sen pitäisi nyt estää siirtolaisten pääsy Eurooppaan merkittävää taloudellista tukea vastaan. EU maksaa satoja miljoonia euroja köyhälle Nigerille pakolaisreitin katkaisemisesta. Ihmissalakuljetus jatkuu silti.

Dokumentissa (12) selvitetään myös, kuinka Euroopan unionin rajavalvontaan käyttämien miljardien myötä uuden valvontateknologian markkinat ovat kasvaneet jatkuvasti.

Superfortress Europe. Tuotanto: NPO Netherlands Public Broadcasting Corporation, Hollanti, 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.