Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Euroopan ulkoraja Nigeriin?

Euroopan unioni on tehnyt sopimuksia afrikkalaisten valtioiden kanssa ulkorajojensa valvonnasta.
EU on tehnyt afrikkalaisten valtioiden kanssa sopimuksia, joilla pyritään rajoittamaan pakolaisten pääsyä Eurooppaan. Euroopan unioni on tehnyt sopimuksia afrikkalaisten valtioiden kanssa ulkorajojensa valvonnasta. Ulkolinja (Tv),Yle TV1,Ulkolinja: Eurooan ulkoraja Nigeriin?

TV1 torstaina 26.10.2017 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 1.11. klo 23.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Voisi kuvitella, että Euroopan unioni rajoittuu etelässä Välimereen. Todellisuudessa raja on tuhansia kilometrejä etelämpänä.

Ensin Turkille luvattiin kuusi miljardia euroa siitä, että se estää pakolaisia pääsemästä Eurooppaan. Nyt on Afrikan vuoro.

Libyan kautta kulkevan Afrikan pakolaisreitin tukkimiseksi, EU-johtajat päättivät tehdä sopimuksia afrikkalaisten valtionpäämiesten kanssa. Libyassa vallitsevan kaaoksen vuoksi katseet kohdistuvat sen etelänaapuriin Nigeriin.

YK:n mukaan Niger on maailman alikehittynein valtio. Sen pitäisi nyt estää siirtolaisten pääsy Eurooppaan merkittävää taloudellista tukea vastaan. EU maksaa satoja miljoonia euroja köyhälle Nigerille pakolaisreitin katkaisemisesta. Ihmissalakuljetus jatkuu silti.

Dokumentissa (12) selvitetään myös, kuinka Euroopan unionin rajavalvontaan käyttämien miljardien myötä uuden valvontateknologian markkinat ovat kasvaneet jatkuvasti.

Superfortress Europe. Tuotanto: NPO Netherlands Public Broadcasting Corporation, Hollanti, 2016.

Kommentit