Hyppää pääsisältöön

Historia: Romanovien viimeinen matka

Ohjelmassa seurataan keisarillisen perheen kohtaloa Venäjän vallankumouksen jälkeen.
Tsaari Nikolai II perheineen. Ohjelmassa seurataan keisarillisen perheen kohtaloa Venäjän vallankumouksen jälkeen. Nikolai II,Yle TV1,Historia: Romanovien viimeinen matka

TV1 maanantaina 27.8.2018 klo 19.00 - 20.00
Katsottavissa Areenassa

Venäjän federaation arkistoissa säilytetään asiakirjoja, jotka kertovat Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n kohtalosta.

Tsaariperheen elämään kietoutuu myös ruhtinas Vasili Dolgoruvkovin tarina. Dolgoruvkov oli tsaarin hovimarsalkka ja siinä roolissa hän seurasi tsaariperhettä matkalla, joka alkoi maaliskuussa 1917.

Historia-dokumentissa Romanovien viimeinen matka (12) seurataan keisarillisen perheen kohtaloa helmikuun vallankumouksen jälkeen.

Final Journey of The Romanovs. Tuotanto: Ampersand, Ranska, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.