Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kaisa tuli kuolemaan Kotikadulle – neljäs kausi nyt Areenassa

Eeva-Maija Haukinen Kotikadun Kaisana makoilee sohvalla.
Kaisaa esitti Eeva-Maija Haukinen Eeva-Maija Haukinen Kotikadun Kaisana makoilee sohvalla. Kuva: Eeva Vierros/Yle Kotikatu,Eeva-Maija Haukinen

Kotikadun neljäs kausi alkaa, kun Mäkimaiden ovelle ilmestyy yllättäen Eevan äiti Kaisa mukanaan huonoja uutisia. Kaisan tarina vie läpi koko kauden, mutta myös muille kotikatulaisille tapahtuu. Alunperin vuosina 1998–1999 lähetetty neljäs kausi on katsottavissa Areenassa 26.10. alkaen kuusi kuukautta.

Katso neljännen kauden jaksot Areenassa

Tämä artikkeli sisältää juonipaljastuksia Kotikadun neljänneltä kaudelta. Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää, mitä sarjassa tapahtuu. Kotikadun pariin pääset Areenassa. Kolmoskauden jaksot ovat katsottavissa 21.12.2017 saakka. Viitoskausi tulee katsottavaksi tammikuussa 2018.

Jos et muista, mitä kolmannella kaudella tapahtui, virkistä muistiasi lukemalla artikkelimme Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta.

Kotikadun neljäs kausi alkaa loppukesästä 1998. Hannes ja Karin ovat kumpikin löytäneet onnen, mutta keiden kanssa? Karin on avannut kahvilan Design-museoon ja kaikki sujuu hyvin, kunnes rahaa katoaa. Hannes on töissä Ninnin koulussa keittäjänä. Työpaikallaan hän saa yllättäen onnitteluja isoisäksi tulemisesta. Teemu on saanut lapsen, mikä tulee yllätyksenä vähän kaikille. Ninni on jo teini-ikäinen. Tämä näkyy kapinana ja tietoisuutena omasta ulkonäöstä.

Mirjan ja Hessun suhde etenee kovaa vauhtia ja ihan yhteen muuttamisesta puhutaan. Pertti ei kuitenkaan sulata tätä asiaa ihan noin vain. Pertti on ostanut moottoripyörän, jonka kyydissä suhde Eevaan lämpenee entisestään.

Minä oon tullut tänne kuolemaan― Kaisa

Eevan aikaa vie hänen äitinsä Kaisa, joka saapuu ensimmäisessä jaksossa, istuu Mäkimaiden keittiön pöydän ääreen ja kertoo tulleensa kuolemaan. Hänellä on pitkälle edennyt syöpä. Kaisa on räväkkä ihminen, joka saa muissa ihmisissä aikaan niin inhoa kuin iloakin. Kaisan sairaus etenee koko kauden ja hän onkin neloskauden tärkein tarina. Saattohoito oli kauden ensilähetysaikaan muutenkin puheenaiheena ja Kaisan saattohoidosta uutisoitiin iltapäivälehdissä.

Ennen kuolemaansa Kaisa ehtii vaikuttaa moneen elämään ja sopia riitansa tyttärensä kanssa.

Toinen neljännen kauden iso tarina tapahtuu Lauran ympärillä. Hän on siis jättänyt miehensä Norjaan ja työskentelee Karinin kahvilassa. Bensiksellä työt aloittanut salperäinen Kimmo Söder tulee myös Lauran elämään. He rakastuvat, mutta miten kahvilasta kadonneet rahat liittyvät nuoreenpariin? Söder herättää tunteita myös Hanneksessa, jonka luotsaama futisjoukkue ei menesty kovinkaan hyvin. Söder on pelannut kovalla tasolla jalkapalloa Ruotsissa, ja Hannes liehittelee häntä joukkueeseensa.

Jannella on uskon- ja aviokriisi. Hänellä on ehkä ollut kesällä suhde johonkuhun pitäessään rippileiriä. Pirkko taas etsii sukulaisiaan internetistä ja löytääkin siskonsa.

Koko kausi on aika dramaattinen ja enemmän ja vähemmän yllättäviä juonenkäänteitä seuraa joka jaksossa. Jopa ihan kauden lopussa odottaa iso mullistus, ainakin yhden hahmon elämään.

Kotikadun viides kausi tulee katsottavaksi tammikuussa 2018.

Mikäli pidät Kotikadusta, saatat pitää myös Metsoloista. Metsolat on kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa 19.12.2017 alkaen.

Lue lisää:

Kimmo (Jarkko Sarjanen) ja Pertti (Jukka Puotila) vuonna 2002.

Tunnetko Kotikadun tapahtumat kuin omat taskusi? – Testaa tietosi

Oletko katsonut Kotikatua? Tiedätkö, mitä sarjassa oikein on tapahtunut? Tee testi ja selvitä todellinen Kotikatu-tietotasosi.

Kommentit
 • Muistamme Eduard Uspenskia toivotuilla kuunnelmilla

  Fedja-setä ja krokotiili Gena seikkailevat jälleen.

  Eduard Uspenski (1937–2018) oli venäläinen kirjailija, jonka luomista hahmoista rakastetuin lienee Fedja-setä, aikuismainen pikkupoika, kissoineen ja koirineen sekä krokotiili Gena ikimuistoisine syntymäpäivälauluineen. Kirjailijan muistoa kunnioittaen, julkaisimme kolme Uspenskin kirjoihin perustuvaa kuunnelmasarjaa Areenaan.

 • Maagisia kaupunkileikkejä ja salakavalaa valistusta – Ihmeellinen Ilokylä nyt Areenassa!

  1960-lapselle television leikki tuntui maagiselta.

  Isän tekemät puujalat ja liiterin edustan lankkukeinu eivät enää innostaneet, kun televisiossa Ilokylän tenavat seikkailivat kattokeinuissa ja polkivat polkuautoa. Ilokylä-ohjelmat saivat maaseudun lapsen kaipaamaan kaupunkiin. Toivotut: Lääkäri Pilleri ja tenavia Ilokylästä Siihen aikaan kun äiti television osti...

 • Aravalaina, pulsaattori ja nuoren perheen rahahuolet – Heikki ja Kaija pysyvästi Areenassa

  Heikki ja Kaija ovat moderni 1960-luvun pariskunta.

  Tuore äiti Kaija (Eila Roine) kaipaa jo konttoristin töihin, sillä nuoren perheen penni on pitkä. Heikki (Vili Auvinen) työskentelee konepajalla sorvarina, mutta yritys kärsii vähäisistä kaupoista. Heikki ja Kaija kertoo pienen perheen elämästä 1960-luvulla, mutta aivan yhtä hyvin se voisi kertoa tästä päivästä.