Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kaisa tuli kuolemaan Kotikadulle – neljäs kausi nyt Areenassa

Eeva-Maija Haukinen Kotikadun Kaisana makoilee sohvalla.
Kaisaa esitti Eeva-Maija Haukinen Eeva-Maija Haukinen Kotikadun Kaisana makoilee sohvalla. Kuva: Eeva Vierros/Yle Kotikatu,Eeva-Maija Haukinen

Kotikadun neljäs kausi alkaa, kun Mäkimaiden ovelle ilmestyy yllättäen Eevan äiti Kaisa mukanaan huonoja uutisia. Kaisan tarina vie läpi koko kauden, mutta myös muille kotikatulaisille tapahtuu. Alunperin vuosina 1998–1999 lähetetty neljäs kausi on katsottavissa Areenassa 26.10. alkaen kuusi kuukautta.

Katso neljännen kauden jaksot Areenassa

Tämä artikkeli sisältää juonipaljastuksia Kotikadun neljänneltä kaudelta. Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää, mitä sarjassa tapahtuu. Kotikadun pariin pääset Areenassa. Kolmoskauden jaksot ovat katsottavissa 21.12.2017 saakka. Viitoskausi tulee katsottavaksi tammikuussa 2018.

Jos et muista, mitä kolmannella kaudella tapahtui, virkistä muistiasi lukemalla artikkelimme Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta.

Kotikadun neljäs kausi alkaa loppukesästä 1998. Hannes ja Karin ovat kumpikin löytäneet onnen, mutta keiden kanssa? Karin on avannut kahvilan Design-museoon ja kaikki sujuu hyvin, kunnes rahaa katoaa. Hannes on töissä Ninnin koulussa keittäjänä. Työpaikallaan hän saa yllättäen onnitteluja isoisäksi tulemisesta. Teemu on saanut lapsen, mikä tulee yllätyksenä vähän kaikille. Ninni on jo teini-ikäinen. Tämä näkyy kapinana ja tietoisuutena omasta ulkonäöstä.

Mirjan ja Hessun suhde etenee kovaa vauhtia ja ihan yhteen muuttamisesta puhutaan. Pertti ei kuitenkaan sulata tätä asiaa ihan noin vain. Pertti on ostanut moottoripyörän, jonka kyydissä suhde Eevaan lämpenee entisestään.

Minä oon tullut tänne kuolemaan― Kaisa

Eevan aikaa vie hänen äitinsä Kaisa, joka saapuu ensimmäisessä jaksossa, istuu Mäkimaiden keittiön pöydän ääreen ja kertoo tulleensa kuolemaan. Hänellä on pitkälle edennyt syöpä. Kaisa on räväkkä ihminen, joka saa muissa ihmisissä aikaan niin inhoa kuin iloakin. Kaisan sairaus etenee koko kauden ja hän onkin neloskauden tärkein tarina. Saattohoito oli kauden ensilähetysaikaan muutenkin puheenaiheena ja Kaisan saattohoidosta uutisoitiin iltapäivälehdissä.

Ennen kuolemaansa Kaisa ehtii vaikuttaa moneen elämään ja sopia riitansa tyttärensä kanssa.

Toinen neljännen kauden iso tarina tapahtuu Lauran ympärillä. Hän on siis jättänyt miehensä Norjaan ja työskentelee Karinin kahvilassa. Bensiksellä työt aloittanut salperäinen Kimmo Söder tulee myös Lauran elämään. He rakastuvat, mutta miten kahvilasta kadonneet rahat liittyvät nuoreenpariin? Söder herättää tunteita myös Hanneksessa, jonka luotsaama futisjoukkue ei menesty kovinkaan hyvin. Söder on pelannut kovalla tasolla jalkapalloa Ruotsissa, ja Hannes liehittelee häntä joukkueeseensa.

Jannella on uskon- ja aviokriisi. Hänellä on ehkä ollut kesällä suhde johonkuhun pitäessään rippileiriä. Pirkko taas etsii sukulaisiaan internetistä ja löytääkin siskonsa.

Koko kausi on aika dramaattinen ja enemmän ja vähemmän yllättäviä juonenkäänteitä seuraa joka jaksossa. Jopa ihan kauden lopussa odottaa iso mullistus, ainakin yhden hahmon elämään.

Kotikadun viides kausi tulee katsottavaksi tammikuussa 2018.

Mikäli pidät Kotikadusta, saatat pitää myös Metsoloista. Metsolat on kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa 19.12.2017 alkaen.

Lue lisää:

Kimmo (Jarkko Sarjanen) ja Pertti (Jukka Puotila) vuonna 2002.

Tunnetko Kotikadun tapahtumat kuin omat taskusi? – Testaa tietosi

Oletko katsonut Kotikatua? Tiedätkö, mitä sarjassa oikein on tapahtunut? Tee testi ja selvitä todellinen Kotikatu-tietotasosi.

Kommentit
 • Areenan kenties kasarein tapaus on Mummo

  Mummo-sarja nyt Areenassa.

  Mummo-sarjassa Annan rakas ystävä on mummi. Tämä mummi ei vain leivo pullaa tai kudo sukkaa, vaan hakkeroi pankkiin ja varastaa rahaa, maalaa graffiteja sekä eläytyy koiraksi niin vahvasti, että perhe unohtaa, että mummi on mummi. Mummo-sarja on nyt vuoden verran katsottavissa ja se on kenties eniten 1980-luvun loppua huokuva ohjelma, mitä Areenasta löytyy.

 • Muutoksia Areenan audiosisältöjen RSS-syötteissä

  Audiojaksot näyttäytyvät uusina podcast-sovelluksissa.

  Radion julkaisualustan muutos muuttaa myös Areenan RSS-syötteitä. Radion tallennesisältöjä ollaan parhaillaan siirtämässä uudelle suoratoistoalustalle, jossa Areenan videosisällöt ovat jo jonkin aikaa majailleet. Tällä hetkellä sisällöistä on siirretty vajaa viidennes. Siirron yhteydessä kunkin sisällön yksilöivä sisältö-ID muuttuu.

 • Arki on niin hassua, siksi tehtiin Kätevä emäntä – neljä kautta nyt Areenassa

  Kätevän emännän neljä kautta nyt Areenassa.

  Vaikka Kätevä emäntä oli ensimmäisiä pääasiassa naisten tekemiä sketsisarjoja, ei sen huumori ollut miesvastaista, muistuttaa tuottaja Sirpa Bertling. Päinvastoin, piikin saivat usein tuntea naiset itse. Monesta hahmosta, kuten toimiston Raijasta, tuli niin suosittu, että näyttelijä Minna Kivelä esittää erikoista hahmoa yhä edelleen.