Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kaisa tuli kuolemaan Kotikadulle – neljäs kausi nyt Areenassa

Eeva-Maija Haukinen Kotikadun Kaisana makoilee sohvalla.
Kaisaa esitti Eeva-Maija Haukinen Eeva-Maija Haukinen Kotikadun Kaisana makoilee sohvalla. Kuva: Eeva Vierros/Yle Kotikatu,Eeva-Maija Haukinen

Kotikadun neljäs kausi alkaa, kun Mäkimaiden ovelle ilmestyy yllättäen Eevan äiti Kaisa mukanaan huonoja uutisia. Kaisan tarina vie läpi koko kauden, mutta myös muille kotikatulaisille tapahtuu. Alunperin vuosina 1998–1999 lähetetty neljäs kausi on katsottavissa Areenassa 26.10. alkaen kuusi kuukautta.

Katso neljännen kauden jaksot Areenassa

Tämä artikkeli sisältää juonipaljastuksia Kotikadun neljänneltä kaudelta. Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää, mitä sarjassa tapahtuu. Kotikadun pariin pääset Areenassa. Kolmoskauden jaksot ovat katsottavissa 21.12.2017 saakka. Viitoskausi tulee katsottavaksi tammikuussa 2018.

Jos et muista, mitä kolmannella kaudella tapahtui, virkistä muistiasi lukemalla artikkelimme Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta.

Kotikadun neljäs kausi alkaa loppukesästä 1998. Hannes ja Karin ovat kumpikin löytäneet onnen, mutta keiden kanssa? Karin on avannut kahvilan Design-museoon ja kaikki sujuu hyvin, kunnes rahaa katoaa. Hannes on töissä Ninnin koulussa keittäjänä. Työpaikallaan hän saa yllättäen onnitteluja isoisäksi tulemisesta. Teemu on saanut lapsen, mikä tulee yllätyksenä vähän kaikille. Ninni on jo teini-ikäinen. Tämä näkyy kapinana ja tietoisuutena omasta ulkonäöstä.

Mirjan ja Hessun suhde etenee kovaa vauhtia ja ihan yhteen muuttamisesta puhutaan. Pertti ei kuitenkaan sulata tätä asiaa ihan noin vain. Pertti on ostanut moottoripyörän, jonka kyydissä suhde Eevaan lämpenee entisestään.

Minä oon tullut tänne kuolemaan― Kaisa

Eevan aikaa vie hänen äitinsä Kaisa, joka saapuu ensimmäisessä jaksossa, istuu Mäkimaiden keittiön pöydän ääreen ja kertoo tulleensa kuolemaan. Hänellä on pitkälle edennyt syöpä. Kaisa on räväkkä ihminen, joka saa muissa ihmisissä aikaan niin inhoa kuin iloakin. Kaisan sairaus etenee koko kauden ja hän onkin neloskauden tärkein tarina. Saattohoito oli kauden ensilähetysaikaan muutenkin puheenaiheena ja Kaisan saattohoidosta uutisoitiin iltapäivälehdissä.

Ennen kuolemaansa Kaisa ehtii vaikuttaa moneen elämään ja sopia riitansa tyttärensä kanssa.

Toinen neljännen kauden iso tarina tapahtuu Lauran ympärillä. Hän on siis jättänyt miehensä Norjaan ja työskentelee Karinin kahvilassa. Bensiksellä työt aloittanut salperäinen Kimmo Söder tulee myös Lauran elämään. He rakastuvat, mutta miten kahvilasta kadonneet rahat liittyvät nuoreenpariin? Söder herättää tunteita myös Hanneksessa, jonka luotsaama futisjoukkue ei menesty kovinkaan hyvin. Söder on pelannut kovalla tasolla jalkapalloa Ruotsissa, ja Hannes liehittelee häntä joukkueeseensa.

Jannella on uskon- ja aviokriisi. Hänellä on ehkä ollut kesällä suhde johonkuhun pitäessään rippileiriä. Pirkko taas etsii sukulaisiaan internetistä ja löytääkin siskonsa.

Koko kausi on aika dramaattinen ja enemmän ja vähemmän yllättäviä juonenkäänteitä seuraa joka jaksossa. Jopa ihan kauden lopussa odottaa iso mullistus, ainakin yhden hahmon elämään.

Kotikadun viides kausi tulee katsottavaksi tammikuussa 2018.

Mikäli pidät Kotikadusta, saatat pitää myös Metsoloista. Metsolat on kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa 19.12.2017 alkaen.

Lue lisää:

Kimmo (Jarkko Sarjanen) ja Pertti (Jukka Puotila) vuonna 2002.

Tunnetko Kotikadun tapahtumat kuin omat taskusi? – Testaa tietosi

Oletko katsonut Kotikatua? Tiedätkö, mitä sarjassa oikein on tapahtunut? Tee testi ja selvitä todellinen Kotikatu-tietotasosi.

 • Äänestä suosikkijoulukalenterisi Areenaan

  Äänestys käynnissä 26.11. asti.

  Kenet heistä tahdot nähdä Areenassa joulukuussa: Tonttu Toljanteri, Histamiini, Olga P. Postinen, Gommi ja Pommi vai Tonttu Tomafoi? Käytä äänesi ja vaikuta. Äänestää voit 26.11. asti. Kaksi eniten ääniä saanutta joulukalenteria on katsottavissa Areenassa 1.12. alkaen.

 • Dekkareita, veijareita, rakkaita ja huijareita – radiodraamaa seikkailujen ystäville

  Toivekuunnelmissa jännityksen hurmaa lapsille ja aikuisille

  Marraskuun toivekuunnelmissa kuljetaan Maija Poppasen ja sotamies Sveijkin matkassa, asustetaan Onnelin ja Annelin talossa ja pyörähdetään hurjaan tanssiin Paholaisvalssissa. Mies menettää muistinsa ja herää aivan toisena. Rikostarkastaja Susikoski selvittää nimismiehen murhaa kauniilla maaseudulla.

 • Ongelmia Areenan Chromecast-toistossa

  Chromecast-toisto ei toimi luotettavasti

  Chromecast ei tällä hetkellä toimi luotettavasti Areenan mobiilisovellusten kanssa. Osa Areenan mobiilisovelluksia käyttävistä käyttäjistä on kokenut ongelmia Areenan Chromecast-toistossa. Osa Areenassa tarjolla olevista ohjelmista ei toistu tai toisto lakkaa kesken ohjelman. Ongelmat ovat tiedossa ja niitä yritetään korjata.

 • Manillaköysi, Kirje isältä ja muita toivottuja draamoja sotien varjostamista vuosista Areenassa

  Sarjoja ja elokuvia sodan ja rauhan vuosista

  Sisua, sydäntä, vallanhimoa ja herkkää iloa läikehtii Areenaan juuri julkaisemissamme elokuvissa ja sarjoissa. Katsottavana ovat toivotut tv-elokuvat Manillaköysi, Kirje isältä, Tykkimies Kauppalan viimeiset vaiheet sekä Vääpeli Sadon tapaus. Itsenäistä identiteettiä etsivää Suomea halkovat draamasarjat Sodan ja rauhan miehet, Yhdeksän miehen saappaat, Mustat ja punaiset vuodet Tampereella, Kukkivat roudan maat Ylä-Savossa sekä Isännät ja isäntien varjot Pohjois-Pohjanmaalla.