Hyppää pääsisältöön

Yle esittää uuden Muumilaakso-animaatiosarjan jaksoja helmikuussa 2019

Nuuskamuikkunen ja Muumipeikko istuvat sillalla.
Nuuskamuikkunen ja Muumipeikko istuvat sillalla. Kuva: Gutsy Animations animaatio,animaatioelokuvat,Muumilaakso,muumit,gutsy

Uudesta kansainvälisestä muumisarjasta saadaan esimakua Suomessa ja Britanniassa alkuvuodesta 2019.

Muumilaakson suomalainen tuotantoyhtiö Gutsy Animations on julkistanut yhteistyösopimuksen brittiläisen Sky One -televisiokanavan kanssa. Muumilaakso esitetään Britanniassa Sky One alkuperäissarjana.

Suomessa Muumilaakso on Ylen alkuperäissarja ja Yle on sarjan yhteistuottaja sekä sen ensimmäinen tilaaja.

Uudesta animaatiosarjasta ja sen tuotannosta kerrottiin myös tv-alan vuotuisessa MIPCOM-tapahtumassa Ranskan Cannesissa viime viikolla.

Muumeja tekee suomalainen Anima Vitae -animaatiostudio ja sitä kehitetään tiiviissä yhteistyössä Yle Draaman kanssa. Yle esittää Muumilaakso-sarjan suomeksi ja suomenruotsiksi kevätkaudella 2019.

”Muumit on kansallinen aarre, joka koskettaa kaikenikäisiä. Olemme iloisia että saamme olla sitä jakamassa paitsi suomalaisille, myös koko maailmalle. Tähän hankkeeseen on saatu mukaan todella eturivin tekijät. Muumien teemat ovat ajattomia, ja uusi sarja toteutetaan niin, että se puhuttelee tämän päivän ihmisiä, niin lapsia kuin aikuisiakin”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Suomessa Muumilaakson näyttelijävalinnat tehdään keväällä 2018.

Sarjan englanninkieliseen tuotantoon on kiinnitetty lisää uusia ääninäyttelijöitä. Bel Powley esittää Pikku Myytä ja Viikingit-sarjasta tuttu näyttelijä Edvin Endre Nuuskamuikkusta roolin. Koomikko Joe Wilkinson antaa äänensä Muumilaaksossa Hemuleille. Aiemmin julkistettuja ääniä ovat Rosamund Pike, Taron Egerton ja Kate Winslet.

Muumilaakso on pitkälti suomalais-brittiläinen yhteistuotanto. Brittiläiseen tiimiin kuuluvat Oscar-palkittu ohjaaja Steve Box sekä Emmy-palkittu kirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler.

Lisätiedot:
Jarmo Lampela, Yle Draaman päällikkö, p. 050 545 2027
Marika Makaroff, CEO, Founder, Gutsy Animations, p. 040 772 2032

Tiedotetta päivitetty 19.6.2018
Muumilaakso-sarjan julkaisupäivämäärä on muuttunut ja tämänhetkisen tiedon mukaan ensimmäinen jakso julkaistaan 25.2.2019.