Hyppää pääsisältöön

Adi L Haslan psykedeelinen Lähe vaan -musiikkivideo nyt YleX:ssä: “Yksi siisteimpiä videoita, joita olen nähnyt pitkään aikaan”

Marraskuun alussa toisen albuminsa julkaiseva artisti teki Lähe vaan -biisin pitkälti intuitiolla. Hän ei kirjoittanut lainkaan kappaleen sanoja ylös, kun työsti sitä.

Tiedätkö sen fiiliksen, kun parisuhde ei enää kukoista, silmäluomet alkavat painaa ja tuntuu siltä, että on vain tuhlaamassa aikaa?

Tästä tunnetilasta kertoo Adi L Haslan tuore sinkku Lähe vaan, jonka musiikkivideo julkaistiin tänään perjantaina 26. lokakuuta. Lähe vaan on viimeinen sinkkulohkaisu räppärin marraskuun alussa julkaistavalta kakkosalbumilta.

- Tämä on universaali aihe, ei pelkästään yhden ihmisen tarina. Uskon, että aikuisista ihmisistä about jokainen on käynyt parisuhdeongelmia läpi. Moni varmasti löytää tästä jotain, Adi L Hasla sanoo.

Kappale kuvastaa artistin mukaan hyvin tulevan levyn soundia sekä räppärin uudenlaista tapaa tehdä biisit sellaisiksi, että niissä on aiempaa enemmän samaistumispintaa. Tätä on edesauttanut Adi L Haslan uusi tapa luoda tekstiä ja rakentaa biisin tarinaa: räppäri on mennyt studiokoppiin sylkemään sellaisia laineja, joita sen hetkinen tunnetila synnyttää.

- Lopetin kirjoittamisen ja seuraan intuitiota, kun menen studioon. En ehdi pohtia mitään, vaan puran kaiken sen, mitä mielen päällä on.

Noin puolet artistin tulevan levyn kappaleista - mukaan lukien Lähe vaan - on syntynyt ilman, että artisti on raapustanut paperille sanaakaan. Biisit ovat näin tehtyinä artistin mukaan raaempia ja tavoittavat kuulijan helpommin.

- Eli ei niin, että kuuntelija joutuisi pohtimaan viisi kertaa, että mitä oikein biiseilläni tarkoitan, räppäri kertoo.

Jaakko Jokelan ohjaama musiikkivideo täydentää biisin sanomaa, mutta jättää silti kysymyksiä avoimiksi. Räppäri kertoo, että tavoitteena oli tehdä psykedeelinen ja trippaava, tunteita herättävä tarina. Psykedeliaa ja unenomaisuutta videoon tuodaan efekteillä, jotka luovat tunnelman ajoittain jopa hieman ahdistavaksi.

Video eroaa monista Adi L Haslan aiemmista videoista, sillä Lähe vaa -musavideolla räppäri näyttelee, eikä räpäyttele suoraan kameralle. Adi L Hasla kertoo, että on erittäin kiinnostunut näyttelemisestä ja haluaisi tulevaisuudessa tehdä myös näyttelijän työtä. Videolla artistin vastanäyttelijänä nähdään Talvikki Eerola.

- Mä olen halunnut tehdä jotain uutta tämän koko albumiprosessin kanssa. Ettei jää pyörimään samaan boksiin, joka on jo tehty, Adi L Hasta sanoo.

- Mun mielestä tää on yksi siisteimpiä videoita, joita olen nähnyt pitkään aikaan.

Adi L Hasla on vuosien varrella julkaissut musiikkivideoita aktiivisesti. Pelkästään viime vuoden aikana räppäri julkaisi yhdeksän videota, joista viisi aivan joulukuun viimeisinä päivinä.

Kiinnostus musiikkivideoihin kumpuaa räppärin nuoruusvuosilta. Tuolloin Adi L Hasla katseli koulun jälkeen musiikkivideoita MTV-musiikkikanavalta.

- Musiikkivideot kiehtoivat mua jo tuolloin tosi paljon. Ne toivat kasvot artistille ja biisille. Musiikista saa enemmän irti, kun saa biisin eloon videon kautta, Adi L Hasla sanoo.

Musiikkivideoiden tekeminen on artistille tärkeää myös siksi, ettei hän halua olla mikään kasvoton, vain Spotifystä tuttu artisti.

- Kun jengi tulee keikoille, niin he tietävät, kuka siellä oikein on.