Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Glitteri: Ellinoora kyseenalaistaa cooliuden merkityksen

Ellinoora tarjoaa Glitteri-biisissään toisenlaisen näkökulman bilettämiseen. Glitteri voi toisinaan toimia myös panssarina.

Ellinoora // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Tänään perjantaina julkaistu _Glitteri _on paitsi pitkään odotettu oma uusi biisi Ellinooralta, myös laulajan kakkosalbumin ensimmäinen single.

Villi lapsi -debyyttilevyn jälkeen Ellinoora on julkaissut vain Minä suojelen sinua kaikelta -coverin ja fiitannut Roope Salminen & Koirat -yhtyeen _Tanssi se ulos -_kappaleessa sekä JVG:n Sitä säät mitä tilaat -biisissä.

Glitteri on sukupolvitarina, jossa coolius ja pinnallisuus kyseenalaistetaan. Kappale tarjoaa toisenlaisen näkökulman bilettämiseen kuin monet muut hitit näinä päivinä. Ellinoora on kirjoittanut kappaleen tuttuun tapaan tuottaja Samuli Sirviön kanssa. Biisissä pyöritään pelkojen, paineiden, odotusten, uskalluksen, nuoruuden ja aikuisuuden välillä.

Ellinoora on samaan aikaan sekä ajassa kiinni oleva että ajaton biisinkirjoittaja, jolta löytyy useita näkökulmia nuoren ihmisen elämään. Esimerkiksi _Leijonakuningas-_kappale voi olla monille vuosien päästä yhtä tärkeä muistutus omasta nuoruudesta kuin Ellinooran versioima Ultra Bran Minä suojelen sinua kaikelta -kappale on nyt nostalgiaa janoaville kolmekymppisille.

Ellinoora laulaa suoraan erityisesti parikymppisten mimmien sydämiin. Tällä kertaa 23-vuotias laulaja kyseenalaistaa cooliuden merkityksen. _Glitteri-_kappaleessa kuullaan myös Ellinooralle tyypillistä pohdiskelua ja melankoliaa. Biisissä alleviivataan glitterin peittämiä kyyneleitä coolin bailusukupolven poskilla. Krapula mainitaan surullisena olotilana ihannoinnin tai naureskelun sijaan, kun glitteri ei olekaan enää aamulla niin hohdokasta.

Aamulla et oo kaunis

vaan niinku vammautunut kauris

joka etsii kotiin tai niinku bambi äitii

Me ollaan vielä lapsia,

aikuisten kokosissa vaatteissa

miksei missään kerrota

ei virhettä virheellä korjata

Mut mä en haluu olla cool,

Vaan suoraan sanoo

Ehkä sun kanssa olisin minä,

Enkä kukaan muu

_Glitteri-_biisi sai ensiesityksensä livenä viime perjantaina Helsingin Tavastialla, jossa Ellinoora soitti Villi lapsi -kiertueensa viimeisimpiin kuuluvan keikan. Tavastialla kuultiin myös toinen uusi kappale, Nartut. Sen julkaisupäivää ei ole vielä kerrottu.

Lue myös:

Vieraana Ellinoora: Ehkä mä kasvan aikuiseksi joskus, mutta toivottavasti en ikinä

Muokattu 27.10.2017 klo 13:25 Ellinooran tulevan biisin nimi on Nartut, eikä Narttu.