Hyppää pääsisältöön

Armi elää! – draamaelokuva naisesta, joka ei pelännyt mitään

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta Armi Ratiasta.
Teatteriseurueen näyttelijä Maria (Minna Haapkylä) harjoittelee Armi Ratian roolia. Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta Armi Ratiasta. Kuva: Lasse Lecklin Yle TV1,Minna Haapkylä,Armi elää!

TV1 sunnuntaina 23.8.2020 klo 20.55 - 22.20, uusinta maanantaina 24.8. klo 22.00, Areenassa

Jörn Donnerin ohjaama draamaelokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta. Se kertoo naisesta, joka loi Marimekon sekä sen puhdaslinjaisen tyylin, jota on pidetty modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi Ratia oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava.

Teatteriseurue valmistelee näytelmää

Armin tarina kerrotaan näytelmää valmistelevan teatteriseurueen kautta. Armia näyttelevän Marian (Minna Haapkylä) johdolla näyttelijät kysyvät uudestaan ja uudestaan, Kuka tämä merkillinen nainen todella on?

Näytelmä keskittyy Armin elämässä vuosiin 1949 - 68, jolloin hän perustaa Marimekon, johdattaa sen kansainväliseen menestykseen ja lopulta joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan yritykseen. Tarvitseeko Marimekko Armia vai Armi Marimekkoa?

Harjoitusten aikana Maria-näyttelijä kamppailee Armin ristiriitaisuuksien välillä ja etsii totuutta ja kokonaista ihmistä legendan takaa.

Jussi-palkittu elokuva

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Hannu-Pekka Björkman, Laura Birn, Rea Mauranen, Outi Mäenpää, Robert Enckell, Joanna Haartti, Antti Holma, Ona Kamu, Tiina Lymi, Cécile Orblin, Anna Paavilainen, Jukka Puotila, Eero Ritala, Jaakko Selin, Pekka Strang ja Jakob Öhrman.

Donnerin elokuva sai vuonna 2016 Jussi-palkinnot parhaasta käsikirjoituksesta ja parhaasta lavastuksesta.

Tuotanto: Oy Bufo Ab, Suomi, 2015. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.