Hyppää pääsisältöön

Tuhkimopäivä: Henkisyyttä ja herkkuja Tarjalle

Tuhkimopäivä: Tarja
Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita

Ovatko ystävät eksyneet, kun heitä ei ala kuulua? Tarjan tuhkimopäivä alkaa varsinaisella salajuonella, johon on vihitty mukaan jopa Tarjan mies!

Tuhkimopäivä

Tuhkimotarinoiden innoittamassa tuhkimopäivässä kauneusalan ammattilaisista koostuva ystävärinki viettää vuorotellen kunkin jäsenensä hemmotteluviikonloppua: päähenkilö saa nauttia muiden suunnittelemasta yllätyksellisestä ohjelmasta, joka on toteutettu hänen mieltymyksiensä mukaan.

Aiemmat tuhkimopäivän sankarittaret on noudettu kotoa, mutta Tarja huomaa pian päätyneensä miehensä auton kyytiin: tämä ajelee paikasta toiseen ja soittelee salamyhkäisiä puheluita, joten Tarja alkaa jo tosissaan epäillä, että nyt ollaan pahasti eksyksissä ja myöhässä. Lopulta ollaan Tampereen rautatiasemalla, jossa odottaa tuttu ystäväporukka.

Ensimmäiset naurut ja skumpat nieltyään hilpeä sakki astuu junaan. Jännittynyt Tarja odottaa, milloin jäädään pois, sillä hänelle on kerrottu, että päätepysäkki ei ole Helsinki. Pääkaupunkiin siinä kuitenkin mennään. On lounaan aika, ja Tarja päättelee, että ruuan jälkeen palataan rautatieasemalle ja matka jatkuu.

Junan sijasta naisryhmä loikkaakin ratikkaan ja suuntaa satamaan – matka Tallinnaan alkaa.

Se tässä juuri on niin jännää ja hauskaa, kun päähenkilö ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu, minne mennään ja mitä kivaa on keksitty!― Tarja

Kun matkakohde selviää, Tarjaa harmittaa, että rakas työkaveri Hanna on työkeikalla Rovaniemellä, eikä pääse mukaan Viron-reissulle. Vähänpä Tarja tietää!

Laivamatka hujahtaa rupatellessa, onhan Tarjan ehdittävä kerrata koko siihenastinen elämänsä parissa päivässä! Tarinointi jatkuu tallinnalaisessa hotellissa, jossa naiset kokoontuvat lukemaan Tarjalle hänestä kirjoittamiaan kauniita ja positiivisia asioita. Ne saavat herkästi nauravan ja itkevän punapään oikealle tunteiden vuoristoradalle.

Tuhkimopäivä: Tarja
Katri (vas.) ja Tarja ovat olleet ystäviä vuosikymmenet, jo ennen yhteistä työpaikkaa. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita
Kaunis sisältä ja päältä! Suurisydäminen, hyvä kuuntelija. Ihailen uskoasi elämään ja universumiin.
Tuhkimopäivä: Tarja
Omien sanojensa mukaan "hörhö" Tarja sai annoksen hengen ravintoa Tallinnassa. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Yle Intialainen kulttuuri,Tallinna,telliskivi

Henkisen hemmottelun jälkeen päivän päähenkilö viedään nauttimaan Tallinnan vanhastakaupungista ja tietysti hyvästä ruuasta.

Tuhkimopäivä: Tarja
Ateria pitkän kaavan mukaan rauhassa jutellen on jokaisen tuhkimopäivän tärkeä osa. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita
Nauravainen ilopilleri! Empaattisin ja intuitiivisin ihminen, jonka tunnen.

Ilta taipuu yöksi ja tarjoaa Tarjalle vielä yllätyksen, josta hän kertoo saaneensa nauruhepulin. Kaivattu Hanna ilmestyy yökerhoon matkalaukkuineen päivineen. Mitä kaikkea tuhkimopäivän ja päivän Tuhkimon vuoksi ollaankaan valmiita tekemään!

Tuhkimopäivä: Tarja
Rovaniemeltä Riian kautta Tallinnaan lentänyt Hanna täydensi ryhmän ja Tarjan illan! Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita
Haluat pelastaa koko maailman tai ainakin uhanalaiset kilpikonnat! Sinun seurassasi on turvallinen olo ja takuuvarmasti hauskaa!
Tuhkimopäivä: Tarja
Tallinnan yössä nähtiin ja kuultiin voimaantunut tuhkimoryhmä. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


Lisää ohjelmasta

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?