Hyppää pääsisältöön

Tuhkimopäivä: Henkisyyttä ja herkkuja Tarjalle

Tuhkimopäivä: Tarja
Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita

Ovatko ystävät eksyneet, kun heitä ei ala kuulua? Tarjan tuhkimopäivä alkaa varsinaisella salajuonella, johon on vihitty mukaan jopa Tarjan mies!

Tuhkimopäivä

Tuhkimotarinoiden innoittamassa tuhkimopäivässä kauneusalan ammattilaisista koostuva ystävärinki viettää vuorotellen kunkin jäsenensä hemmotteluviikonloppua: päähenkilö saa nauttia muiden suunnittelemasta yllätyksellisestä ohjelmasta, joka on toteutettu hänen mieltymyksiensä mukaan.

Aiemmat tuhkimopäivän sankarittaret on noudettu kotoa, mutta Tarja huomaa pian päätyneensä miehensä auton kyytiin: tämä ajelee paikasta toiseen ja soittelee salamyhkäisiä puheluita, joten Tarja alkaa jo tosissaan epäillä, että nyt ollaan pahasti eksyksissä ja myöhässä. Lopulta ollaan Tampereen rautatiasemalla, jossa odottaa tuttu ystäväporukka.

Ensimmäiset naurut ja skumpat nieltyään hilpeä sakki astuu junaan. Jännittynyt Tarja odottaa, milloin jäädään pois, sillä hänelle on kerrottu, että päätepysäkki ei ole Helsinki. Pääkaupunkiin siinä kuitenkin mennään. On lounaan aika, ja Tarja päättelee, että ruuan jälkeen palataan rautatieasemalle ja matka jatkuu.

Junan sijasta naisryhmä loikkaakin ratikkaan ja suuntaa satamaan – matka Tallinnaan alkaa.

Se tässä juuri on niin jännää ja hauskaa, kun päähenkilö ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu, minne mennään ja mitä kivaa on keksitty!― Tarja

Kun matkakohde selviää, Tarjaa harmittaa, että rakas työkaveri Hanna on työkeikalla Rovaniemellä, eikä pääse mukaan Viron-reissulle. Vähänpä Tarja tietää!

Laivamatka hujahtaa rupatellessa, onhan Tarjan ehdittävä kerrata koko siihenastinen elämänsä parissa päivässä! Tarinointi jatkuu tallinnalaisessa hotellissa, jossa naiset kokoontuvat lukemaan Tarjalle hänestä kirjoittamiaan kauniita ja positiivisia asioita. Ne saavat herkästi nauravan ja itkevän punapään oikealle tunteiden vuoristoradalle.

Tuhkimopäivä: Tarja
Katri (vas.) ja Tarja ovat olleet ystäviä vuosikymmenet, jo ennen yhteistä työpaikkaa. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita
Kaunis sisältä ja päältä! Suurisydäminen, hyvä kuuntelija. Ihailen uskoasi elämään ja universumiin.
Tuhkimopäivä: Tarja
Omien sanojensa mukaan "hörhö" Tarja sai annoksen hengen ravintoa Tallinnassa. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Yle Intialainen kulttuuri,Tallinna,telliskivi

Henkisen hemmottelun jälkeen päivän päähenkilö viedään nauttimaan Tallinnan vanhastakaupungista ja tietysti hyvästä ruuasta.

Tuhkimopäivä: Tarja
Ateria pitkän kaavan mukaan rauhassa jutellen on jokaisen tuhkimopäivän tärkeä osa. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita
Nauravainen ilopilleri! Empaattisin ja intuitiivisin ihminen, jonka tunnen.

Ilta taipuu yöksi ja tarjoaa Tarjalle vielä yllätyksen, josta hän kertoo saaneensa nauruhepulin. Kaivattu Hanna ilmestyy yökerhoon matkalaukkuineen päivineen. Mitä kaikkea tuhkimopäivän ja päivän Tuhkimon vuoksi ollaankaan valmiita tekemään!

Tuhkimopäivä: Tarja
Rovaniemeltä Riian kautta Tallinnaan lentänyt Hanna täydensi ryhmän ja Tarjan illan! Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita
Haluat pelastaa koko maailman tai ainakin uhanalaiset kilpikonnat! Sinun seurassasi on turvallinen olo ja takuuvarmasti hauskaa!
Tuhkimopäivä: Tarja
Tallinnan yössä nähtiin ja kuultiin voimaantunut tuhkimoryhmä. Tuhkimopäivä: Tarja Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


Lisää ohjelmasta

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.