Hyppää pääsisältöön

Tuhkimopäivä: Tuisku kruunaa Johannan päivän

Tuhkimopäivä: Johanna
Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita

Talvinen perjantai-ilta kirkastuu glamourin säihkeellä, kun ystävät saapuvat hakemaan Johannaa tämän tuhkimopäivään.

Tuhkimopäivä

Tuhkimotarinoiden innoittamassa tuhkimopäivässä kauneusalan ammattilaisista koostuva ystävärinki viettää vuorotellen kunkin jäsenensä hemmotteluviikonloppua: päähenkilö saa nauttia muiden suunnittelemasta yllätyksellisestä ohjelmasta, joka on toteutettu hänen mieltymyksiensä mukaan.

Sankaritar ravitaan kuoharilla ja gourmetsuklaalla, ja matka salaiseen määränpäähän alkaa.

Johanna on luontoihminen, joten hän ounastelee, että ulkoiluun ja retkeilyyn liittyvää viihdykettä on luvassa.

Sen sijaan yhdestä asiasta hevoshullulla naisella ei ole epäilystäkään:

Tällä reissulla ei hevosia rapsutella, sillä ystäväjoukossa on hevospelkoisia.

Joulukuisen pimeyden keskellä naisten autosaattue kaartaa vihdoin metsän siimeksessä lepäävän maalaistalon pihapiiriin.

Luomajärven hevoskievari iltavalaistuksessa
Hevoskievarin iltavalaistus toivottaa ystäväjoukon tervetulleeksi. Luomajärven hevoskievari iltavalaistuksessa Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita

Olet loistava kokki ja juhlien järjestäjä!

Tuhkimopäivä: Johanna
Yhteinen illallinen aloittaa Johannan (takana oik.) tuhkimovuoron. Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita

Koska jokaisen tuhkimopäivän tärkeimpiä juttuja ovat kiireetön keskustelu ja ystävien kehut sekä kannustavat viestit, rentoutunut naisjoukko siirtyy tunnelmalliseen tupaansa kuulemaan Johannan tarinaa.

Tuhkimopäivä: Johanna
Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Illan sankaritar saa pyyhkiä liikutuksen kyyneleitään monta kertaa vielä jälkeenkinpäin, sillä tavan mukaan ryhmäläiset ovat kirjoittaneet voimaannuttavat ajatuksensa korteille, jotka Johanna saa itselleen.
Tuhkimopäivä: Johanna
Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita

Ihanaa päivää Johannalle! Päästä peto irti!

Toisin kuin Johanna luulee, ilta ei todellakaan jatku kotoisasti verkkareissa: on aika vaihtaa ykköstä ylle, korjata itkunaurun sotkemat meikin ja hypätä taksiin!
Tuhkimopäivä: Johanna
Antti Tuiskun kuva ja terveiset yllättävät Johannan. Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita
Tuhkimopäivä: Johanna
Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita,Antti Tuisku

Johannalle selviää, että hänen tuhkimopäivänsä suunnittelu on alkanut vähitellen jo vuotta aikaisemmin! Silloin naisten yhteisellä työpaikalla Yle Mediapoliksessa vieraillut laulaja Antti Tuisku on lähettänyt fanilleen
säpäkän viestin: Ihanaa päivää Johannalle, päästä peto irti!
Itse asiassa koko Johannan viikonlopun ajankohta on määräytynyt Tuiskun Ikaalisten-keikan mukaan.

Tuhkimopäivä: Johanna
Keikka oli taattua Tuisku-laatua ja tunnelma katossa! Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Huikean illan ja painavasti nukutun yön jälkeen naisjoukko herää kirkkaaseen pakkasaamuun ja sonnustautuu heti lämpökerrastoihin ja ulkoiluvarusteisiin. Pihalla odottaa päivän ensimmäinen yllätys: hevoskyyti.

Olet kaunis, eläväinen ja nopea eli asiat tapahtuvat heti eikä huomenna!

Tuhkimopäivä: Johanna
Johanna (oik.) on elementissään, kun pääsee hevosrattaille. Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita
Tuhkimopäivä: Johanna
Aamupala Vaarinlaavulla kirpakassa pakkasessa on elämys. Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita

Sen jälkeen kelpaakin lähteä kotimatkalle. Upeista ystäväbrunsseistaan tunnettu Johanna yllätetään ennen kotiovea vielä kertaalleen, sillä hemmotteluviikonloppu päättyy ihanaan, yhteiseen lounashetkeen tunnelmallisessa tamperelaisravintolassa.

Tuhkimopäivä: Johanna
Yhteinen ateria kruunaa ystävien päivän. Tuhkimopäivä: Johanna Kuva: Puuteripoliisien matkakuvat Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


Lisää ohjelmasta

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?