Hyppää pääsisältöön

Tuntemattoman Sotilaan nuori tähti Johannes Holopainen: "Kariluodon hahmoon oli helppo samaistua"

Näyttelijä Johannes Holopainen
Näyttelijä Johannes Holopainen Johannes Holopainen,Puoli seitsemän

Tuntemattoman Sotilaan nuorin pääosanäyttelijä Johannes Holopainen kertoi Puoli seitsemän -lähetyksessä millaista oli kuvata suurelokuvaa yhdessä Suomen tunnetuimpien kollegoiden kanssa. Yhteishenki kuvauksissa oli vahva.

— Tälle proggikselle on poikkeuksellista se, että meillä oli mahdollista viettää niin paljon aikaa yhdessä; meillä oli aikaa valmistautua, me tehtiin yhdessä, treenattiin, opiskeltiin, käytiin tutustumassa museoihin, kuulemassa asiantuntijoiden luentoja ja harjoittelemassa ihan tekniikkaa, miten sotilaat toimii, Holopainen kertoi.

Holopainen pitää tärkeänä varsinkin elokuvanteon puitteita; että sai viettää pitkiä aikoja metsässä ja syventää kokemusta. Kuvausajan ja vapaa-ajan välinen kynnys madaltui yhdessä vietetyn ajan kuluessa.

Rupeaa ne ominaisuudet, jotka yhdistää näyttelijöitä roolihenkilöihin vahvistumaan.

— Me ruvettiin olemaan toisillemme niitä henkilöitä – tottakai tiedostettiin koko ajan, että me ollaan keitä me ollaan – mutta kuitenkin näkee siinä porukassa, että dynamiikka rupeaa kasvamaan. Et Jussi on niin kuin Koskela ja Jarkko on Viirilä. Rupeaa ne ominaisuudet, jotka yhdistää näyttelijöitä roolihenkilöihin vahvistumaan. Kun tää kuitenkin kertoo joukosta ihmisiä, niin se joukko syntyi siinä ja se oli tosi makeeta.

Kariluodon hahmoon oli helppo samaistua.

— Kyllä se itselle oli sellainen johon samaistui vahvasti. Sen lähtökohta, Helsinkiläinen opiskelija, nuori mies joka haluaa tehdä jotain.

Mahtava kokemus nuorelle näyttelijälle

— Kyllä tämä oli mahtava kokemus kaikin puolin. Tärkeä aihe henkilökohtaisesti ja että pääsee käsittelemään sitä näin isolla volyymilla ja monen huipun kanssa. Itse ymmärtää nyt paremmin sitä aikaa, joka on niin lähellä kuitenkin, että omat isovanhemmat on se eläneet läpi, Holopainen pohtii.

Joukko on pysynyt koossa vieläkin

Näyttelijäjoukko on pysynyt koossa vielä elokuvan jälkeenkin, pitänyt tiiviisti yhteyttä ja käynyt muun muassa pelaamassa yhdessä.

Elokuvan pressikiertueen aikana on myös ollut mahdollista pitää ”debriefingiä” ja muistella kuvauksia, jotka olivat kaikille iso kokemus.

Kyllähän tässä rauhassa on saanut olla

Kun vastavalmistunut näyttelijä pääsee päärooliin suurelokuvaan voisi luulla, että puhelin olisi ollut kuumana uusien elokuvaroolien tarjoajia.

— Kyllähän tässä rauhassa on saanut olla, naurahti Holopainen.

Keväällä tulee kuitenkin ensi-iltaan hevibändistä kertova elokuva Bändi nimeltä Impaled Rektum, joka kuvattiin viime kesänä.

Katso Johannes Holopaisen koko haastattelu Yle Areenasta:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän