Hyppää pääsisältöön

Robin jäähyväiskeikallaan: “Jumalauta, me tehtiin tää”

Robinin jäähyväiskeikalla nähtiin pyroja, paperilennokkeja ja dokumentaarisia pätkiä hänen uransa varrelta. Laulun ja tanssin ohella poppari soitti kitaraa ja pianoa.

Robin tanssi ja lauloi noin pari tuntia hengästymättä. // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Tää on se hetki -jäähyväiskeikan aluksi Robinin uran merkkihetkiä näytetään valkokankaalla, joka laskeutuu jäähallin katosta. Tunnelma on odottava. Pian itse päätähti ryntää lavalle totutun energisenä. Jäähyväiskeikan avaa osuvasti _Chillaillaan-_kappale, joka menee näin:

Tähän hetkeen täytyy tarttua/Aaa-aa-aa/On tulevaisuus liian kaukana/Chillaillaan kadunkulmilla ja puistoissa/Chillaillaan elämä on nyt eikä muistoissa

Pian Robbari todella chillailee, mutta ensin hän soittaa ehkä uransa merkittävimmän keikan.

19-vuotias Robbari vetää tunnetuimpia kappaleitaan lähes kronologisessa järjestyksessä. Hän haluaa käydä isolla areenalla läpi ikäänsä nähden todella mittavaa uraansa, johon on mahtunut satojen keikkojen lisäksi muun muassa noin puoli miljoonaa myytyä levyä ja neljä Emma-palkintoa.

Robin jättää taukonsa myötä Suomen pop-kenttään aivan valtavan aukon, jota varmasti monet yrittävät täyttää, mutta saa nähdä, onnistuvatko siinä.

Robin laulatti yleisöä. // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Robin fiilisteli akustisella kitaralla tulimeren keskellä

Robin soittaa keikan alkupuolella akustista kitaraa ikään kuin musikaalisuuttaan alleviivaten Haluan sun palaavan -kappaleessa, mutta hänen ei tarvitsisi tehdä niin. On toki hieno juttu, että Robin osaa soittaa useampaakin instrumenttia, mutta hänessä on jotain paljon suurempaa. Todella moni muu artisti osaa soittaa istuen akkaria ja laulaa samaan aikaan, mutta juuri kenessäkään ei ole sellaista tähtipölyä kuin Robinissa. Hän on niin poikkeuksellisen luontainen esiintyjä. Siihen ei tarvita kitaraa todisteeksi.

Biisin yhteydessä Robin kertoo, kuinka se on ensimmäinen kappale, jota hän oli itse kirjoittamassa.

- Nykyään kirjoitan pääosin itse, mutta 13-vuotiaana mun tunne-elämä ei ollut kovin kehittynyt vielä, Robin hymyilee.

Robinia tulee ikävä. // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Poppari esittää myös yhden coverin, joka on tässä tapauksessa aivan perusteltua. Se on Eino Leinon runoon perustuva Lapin kesä -kappale, jonka Vesa-Matti Loiri on tehnyt tunnetuksi. Myös Robbari on levyttänyt kappaleen Loirin kanssa hänen Yhdessä-albumilleen.

Kappale on Robinille tärkeä myös siksi, että se on ensimmäinen biisi, jonka hän on koskaan esittänyt livenä. Kyseisellä biisillä Robin myös voitti vuonna 2008 lasten ja nuorten valtakunnallisen laulukilpailun, Staraskaban.

- Mä en kadu mitään. Olen ylpeä kaikesta, mitä olen saavuttanut urallani, Robin fiilistelee.

Robin kiittelee jäähyväiskeikalla bändiään vuolaasti kertoen samalla mielenkiintoisen faktan.

- Urani alussa mua painostettiin esiintymään pelkästään DJ:n kanssa, koska se olisi ollut helpompaa, mutta halusin live-bändin.

Osoittaa aikamoista päättäväisyyttä 13-vuotiaalta, että hän on uhmannut aikuisten tahtoa aikoinaan tällä tavalla.

Robin soitti keikalla pianoa Onnellinen-kappaleessa. // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Poppari esittää Hartwall Arenalla hitin toisensa perään, kuten Boom Kah, Kesärenkaat, Onnellinen ja Hula hula. On kuitenkin yllättävää, ettei kukaan niistä lukuisista artisteista, joiden kanssa Robin on tehnyt musiikkia, tule vierailemaan lavalla. Esimerkiksi _Yö kuuluu meille -_biisissä on hurja määrä fiittaajia eli Santa Cruz, Nikke Ankara, Brädi ja Jussi 69, mutta nyt Robbari vetää kappaleen oman bändinsä voimin. Kitaristi Samppa vetää rap-osuudet, joissa Robbari tuplaa. Robin olisi varmasti saanut megakeikalleen fiittaamaan  lähestulkoon kenet vaan, mutta poppari haluaa ilmeisesti osoittaa, ettei tarvitse apua. Tää on se hetki hänelle ja hänen bändilleen. Muita ei tarvita.

- Kiitos siitä, että olen saanut kasvaa aikuiseksi teidän kanssa. Tämä kappale on Miten eskimot suutelee.

Määrittelemättömän pitkälle tauolle jäävä Robin pohtii keikan loppupuolella spiikeissä tulevaisuuttaan.

- En tiedä, kuinka kauan tauko kestää. Mulla on haikeat fiilikset, koska kaikki loppuu ainakin hetkeksi. Olen tottunut tekemään läksyjä keikkabussissa. Se on mulle normaalia. Nyt olen katsonut Netflixiä ja mulla on ollut vapaata. Se on ollut vähän ahdistavaakin.

- Tauko ei ole edes alkanut vielä ja mun päässä pyörii jo, Milloin nään sut uudestaan.

Robin aikoo käydä tauon aikana armeijan ja kirjoittaa ylioppilaaksi. Paluu lavoille on kuitenkin nyt jo mielessä.

- Tämä tuntuu musta ja teistä hirveältä. Kun jonain päivänä palaan lavoille, haluan olla entistä rohkeampi ja uskaliaampi. Se joku juttu tulee olemaan jotain erilaista. En tiedä vielä, mitä se on.

Encoressa kuullaan Robbarin ensihitti Frontside Ollie ja toistaiseksi viimeinen biisi Me tehtiin tää, jonka jälkeen Robin katoaa hyvin nopeasti lavalta. Loppuunmyydyssä konsertissa on paikalla lähes 12 000 kuulijaa.  Osa faneista poistuu areenalta kyyneleet silmissä, mutta vaikuttaisi ainakin siltä, että moni on sopivasti onnellinen juuri nyt huikean keikan jälkeen.

- Jumalauta, me tehtiin tää, vain harvoin julkisesti kiroileva Robin spiikkaa.

Lue myös:

Robinin tauko ottaa koville, mutta siitä voi selvitä – superfanit tukevat toisiaan näinä raskaina aikoina

Robinin superfanit murtuivat jäähyväiskeikan jälkeen: “Kun valot sammuivat ja hän katosi lavalta, tuntui kuin sydän olisi revitty irti rinnasta” 

Tauolle jäävä Robin kansainvälisestä urasta: “Sehän on kiinnostanut mua aina”

Robin fanittaa robinereita: “Fanit keräsivät mulle terveisiä 20 metriä pitkään paperiin”