Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Elämän mahti

Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet.
Yunnan maakunnassa Etelä-Kiinassa asustelee nykerönenäisiä apinoita. Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet. Avara luonto,Yle TV1,Avara luonto: Elämän mahti

TV1 lauantaisin 11.11. - 23.12.2017 klo 18.40 - 19.30, uusinta sunnuntaisin klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Kuusiosainen luontodokumenttisarja Elämän mahti esittelee planeettamme henkeäsalpaavia luontotyyppejä ja ympäristöjä, joihin erikoisetkin lajit ovat sopeutuneet. Jaksoissa vieraillaan Albertinjärven vajoamalla, Borneossa, Intiassa, Kiinassa. Namibin aavikolla ja Costa Ricassa.

Dokumenttisarjan ensimmäinen tuotantokausi on esitetty Ykkösellä vuonna 2012.

11.11. Osa 1: Albertinjärven vajoama

Albertinjärven ympäristö Afrikassa kattaa vain yhden prosentin maanosan pinta-alasta, mutta alueella elää enemmän selkärankaisten lajeja kuin missään muualla mantereella.

18.11. Osa 2: Borneo

Rehevät viidakot tekevät Borneosta yhden planeettamme monipuolisimmista ekosysteemeistä. Sen miljoonia vuosia koskemattomina säilyneiden sademetsien biodiversiteetti on hämmästyttävä.

25.11. Osa 3: Intian Länsi-Ghatit

Yli tuhat kilometriä pitkä vuorijono kulkee pitkin Intian länsirannikkoa. Vuoret ovat olleet turvapaikka ja leviämisreitti monille Intian upeille eläinlajeille ilmastonmuutoksessa.

9.12. Osa 4: Kiina, maailman katto

Intian ja Aasian mannertörmäys loi maailman korkeimman vuoriston sekä Tiibetin ylängön, jota on usein kutsuttu maailman katoksi. Vain kestävimmät lajit selviytyvät siellä.

16.12. Osa 5: Namibin aavikko

Kylmän merivirran luoma rannikkoerämaa on eräs maailman kuivimmista ja karuimmista ympäristöistä, mutta se on silti lukuisten eläin- ja kasvilajien kotipaikka.

23.12. Osa 6: Costa Rica

Pohjois- ja Etelä-Amerikan toisiinsa kytkevä kannas on yksi biodiversiteetin kuumista pisteistä, joka sisältää 12 merkittävää ekosysteemiä. Costa Rica on luonnon oma aarreaitta.

Life Force. Tuotanto: NHK/NHNZ/CCTV/Science Channel/Arte/SVT, Japani, 2014. Lukijana on Juhani Rajalin.

Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet.
Borneonpuuleopardi. Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet. Yle TV1,Avara luonto: Elämän mahti