Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Elämän mahti

Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet.
Yunnan maakunnassa Etelä-Kiinassa asustelee nykerönenäisiä apinoita. Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet. Avara luonto,Yle TV1,Avara luonto: Elämän mahti

TV1 lauantaisin 11.11. - 23.12.2017 klo 18.40 - 19.30, uusinta sunnuntaisin klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Kuusiosainen luontodokumenttisarja Elämän mahti esittelee planeettamme henkeäsalpaavia luontotyyppejä ja ympäristöjä, joihin erikoisetkin lajit ovat sopeutuneet. Jaksoissa vieraillaan Albertinjärven vajoamalla, Borneossa, Intiassa, Kiinassa. Namibin aavikolla ja Costa Ricassa.

Dokumenttisarjan ensimmäinen tuotantokausi on esitetty Ykkösellä vuonna 2012.

11.11. Osa 1: Albertinjärven vajoama

Albertinjärven ympäristö Afrikassa kattaa vain yhden prosentin maanosan pinta-alasta, mutta alueella elää enemmän selkärankaisten lajeja kuin missään muualla mantereella.

18.11. Osa 2: Borneo

Rehevät viidakot tekevät Borneosta yhden planeettamme monipuolisimmista ekosysteemeistä. Sen miljoonia vuosia koskemattomina säilyneiden sademetsien biodiversiteetti on hämmästyttävä.

25.11. Osa 3: Intian Länsi-Ghatit

Yli tuhat kilometriä pitkä vuorijono kulkee pitkin Intian länsirannikkoa. Vuoret ovat olleet turvapaikka ja leviämisreitti monille Intian upeille eläinlajeille ilmastonmuutoksessa.

9.12. Osa 4: Kiina, maailman katto

Intian ja Aasian mannertörmäys loi maailman korkeimman vuoriston sekä Tiibetin ylängön, jota on usein kutsuttu maailman katoksi. Vain kestävimmät lajit selviytyvät siellä.

16.12. Osa 5: Namibin aavikko

Kylmän merivirran luoma rannikkoerämaa on eräs maailman kuivimmista ja karuimmista ympäristöistä, mutta se on silti lukuisten eläin- ja kasvilajien kotipaikka.

23.12. Osa 6: Costa Rica

Pohjois- ja Etelä-Amerikan toisiinsa kytkevä kannas on yksi biodiversiteetin kuumista pisteistä, joka sisältää 12 merkittävää ekosysteemiä. Costa Rica on luonnon oma aarreaitta.

Life Force. Tuotanto: NHK/NHNZ/CCTV/Science Channel/Arte/SVT, Japani, 2014. Lukijana on Juhani Rajalin.

Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet.
Borneonpuuleopardi. Kuusiosainen luontodokumenttisarja esittelee planeettamme henkeäsalpaavia ympäristöjä, joihin lukuisat lajit ovat sopeutuneet. Yle TV1,Avara luonto: Elämän mahti
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.