Hyppää pääsisältöön

Robinin superfanit murtuivat jäähyväiskeikan jälkeen: “Kun valot sammuivat ja hän katosi lavalta, tuntui kuin sydän olisi revitty irti rinnasta”

Superfaneihin kuuluvat Miina, Johanna, Marika ja Anniina jonottivat Tää on se hetki -keikalle 14 tuntia. Lopulta tunteet purkautuivat lohduttomana itkuna.

Robin laulatti yleisöä. // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Robin jäi määrittelemättömän pitkälle tauolle lauantaisen _Tää on se hetki -_keikan jälkeen. Tauon aikana poppari aikoo suorittaa armeijan ja kirjoittaa ylioppilaaksi. Lue keikkajuttu täältä.

Superfanit kertovat YleX:lle tunnelmistaan keikan jälkeen.

Millainen fiilis keikasta jäi?

- Keikasta jäi todella surullinen ja haikea olo. Mun oli vaikeaa nauttia, koska koko ajan oli mielessä se, että tämä kaikki loppuu tähän, Miina sanoo.

- Mulla on kovin ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta helpottunut, että keikan odottaminen ja siihen liittyvä kohu on nyt ohi, mutta samalla sellainen olo, että ei se voinut mennä vielä. Keikka itsessään ehkä jopa ylitti odotukset, show oli jäätävän upea ja hienosti toteutettu, Johanna kommentoi.

- Keikka ylitti odotukset! Pyroja en osannut edes odottaa, mutta Robinin tietäen kaikki on mahdollista. Todella syvälle tunteisiin menevä keikka kaiken kaikkiaan, Marika sanoo.

- Show ylitti odotukseni! Se toi Robinin niin hyvin esiin sellaisena kuin hän on ja jollaisena haluamme hänet tauonkin aikana muistaa, Anniina vastaa.

Loppuunmyydyssä konsertissa on paikalla lähes 12 000 kuulijaa. // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Mikä oli parasta?

- Parasta oli Robin. Se, kun sai vielä kerran ihailla hänen lahjakkuuttaan ja nauttia siitä kaikesta mahtavasta fiiliksestä muiden fanien kanssa. Olin myös ilahtunut siitä, että fiittaajia ei ollut. Oli vain Robin ja bändi, Miina kommentoi.

- Robinerien yhteishenki. Jonossa, keikan aikana ja keikan jälkeen. Tutut ja tuntemattomat, kaikki halailivat ja tukivat toisiaan kyyneleiden lomassa. Se oli ihan mielettömän hienoa, Johanna kertoo.

- Robinerien yhteishenki, joka näkyi kaikessa. Viimeisellä keikalla fanit halusivat, että koko Robinin tiimille välittyy se tärkeys ja kiitollisuus, mitä Robinin fanit heitä kohtaan tuntevat. He ovat meidän toinen perheemme, Marika vastaa.

- Parasta oli se, että sai nähdä vielä kerran Robinin elementissään ja keskittyä nauttimaan näkemästään ja kuulemastaan. Lisäksi kaikki fanit, jotka saivat Robinin olon tuntemaan varmasti kaivatuksi ja rakastetuksi, Anniina sanoo.

Robin tanssi ja lauloi noin pari tuntia hengästymättä. // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Mikä meni eniten tunteisiin?

- Illan hämmentävin, pysäyttävin ja surullisin hetki oli se, kun ihan viimeiseksi Robin asteli catwalkin poikki kuiskaten: Kiitos, sammutti mikin ja valot ja pimeyden saattelemana katosi lavan alle. Se oli siinä. Kaikki Robinin kanssa vietetyt hetket vain vilisivät silmissä, Miina kertoo.

- Ehkä ne kohdat, kun näki meidän porukan ja Roben yhteisiä kuvia screenillä pyörineissä videoissa ja kun Robin otti itkevää tytärtäni kädestä kiinni laulaessaan. Suurin toive toteutui. En osaa edes sanoa, miten kiitollinen siitä olen, Johanna sanoo.

- Ehdottomasti Me tehtiin tää -biisi. Kun Robin napsautti mikin kiinni, valot sammuivat ja hän katosi lavalta, tuntui kuin sydän olisi revitty irti rinnasta. Se tunne oli niin musertava ja veret seisauttava, siihen ei osannut edes varautua. Samoten screenillä ajoittain pyörineet keikkakuvat nostivat muistoja mieleen ja keikan aikana otetun viimeisen yhteisen keikkakuvan ilmestyminen screenille sai aikaan tunnemyrskyn, Marika vastaa.

- Se, kun Me tehtiin tää -biisin jälkeen Robin käveli rauhallisesti lavalla eteenpäin, lopulta pysähtyi, katsoi ympärilleen, laittoi mikin ständiin ja sammutti valot. Se tunne oli niin sanaton, Anniina kommentoi.

Millainen olo keikan jälkeen tuli?

- Olo oli itkuinen, epätodellinen ja haikea. En pystynyt edes puhumaan kavereille, koska ei vain ollut sanoja selittämään sitä fiilistä tai sitä, mitä just oli käyny läpi. Niin paljon on saatu kokea yhdessä ja Robinin kanssa. Niin paljon ihania muistoja, Miina sanoo.

- Turta, ehkä vähän tyhjä. Tähän kaikkeen liittyi niin monta muutakin asiaa ja ihmistä Robinin lisäksi, että ehkä nyt pohdituttaa, alkoiko niidenkin suhteen tauko vai mitä hittoa tästä ettepäin, Johanna kertoo.

- Tyhjä ja epäuskoinen, tässäkö tää nyt oli? Se purkautui lohduttomana itkuna, jota oli vaikeaa saada loppumaan. Jotenkin oli niin tyhjä olo, etten olisi halunnut lähteä edes heti salista pois, vaan istua hetken aitaa vasten ja katsella tyhjenevää areenaa. Tässä päättyi samalla niin paljon muutakin tärkeää, Marika kommentoi.

- Haikea, surullinen ja kiitollinen kaikesta. Sellainen, etten olisi halunnut vielä tämän loppuvan, Anniina vastaa.

Mistä yllätyitte eniten?

- Sitä, että tunteet nousivat pintaan heti ekasta nuotista lähtien. En ollut varautunut sellaiseen tunnemylläkkään. Keikan loppu oli myös hyvin yllättävä, Miina kertoo.

- Siitä, että kyyneleet valuivat tasaisena virtana koko keikan ajan, vaikka luulin niiden tulevan vasta lopuksi, kun Me tehtiin tää - biisi käynnistyy, Johanna vastaa.

- Siitä, kuinka hyvin järjestysmiehet huolehtivat meistä faneista 14 tuntia kestäneen jonotuksen aikana. Siitä erityiskiitos heille, Marika sanoo.

- Siitä, miten nopeasti keikka oli ohi. Siihen oli liittynyt etukäteen niin paljon tunnelatauksia, Anniina kommentoi.

Lue myös:

Robin jäähyväiskeikallaan: “Jumalauta, me tehtiin tää”

Robinin tauko ottaa koville, mutta siitä voi selvitä – superfanit tukevat toisiaan näinä raskaina aikoina

Tauolle jäävä Robin kansainvälisestä urasta: “Sehän on kiinnostanut mua aina”