Hyppää pääsisältöön

Eurooppalainen huippujalkapallo jatkaa Ylellä

Fotboll.
Fotboll. Kuva: Yle/Sarah Karjalainen jalkapallo,palloilu,pallot,urheilu,Hietalahden jalkapallostadion

Yleisradio on tehnyt sopimuksen mediaoikeuksista jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuista eli Euro 2020 -turnauksesta Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) kanssa.

Sopimus kattaa jalkapallon EM-lopputurnauksen kaikkien 24 joukkueen ottelut. Euroopan mestaruus ratkaistaan 51 ottelun turnauksessa kesä-heinäkuussa 2020. Ensimmäistä kertaa kilpailut pelataan eri puolilla Eurooppaa, otteluita on yhteensä kolmessatoista maassa. Semifinaalit ja loppuottelu pelataan Lontoossa Wembley Stadiumilla.

"Jalkapallo on yksi Ylen urheilutarjonnan peruspilareista. On tärkeää, että tällä sopimuksella varmistamme suomalaisille jalkapallon ystäville eurooppalaisen huippujalkapallon pysyvän vapaasti katsottavilla kanavilla”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Ylen lähetyksiä Euro 2020 -turnauksesta voi seurata suorina parhaaseen katseluaikaan Yle TV2 -kanavalla. Lisäksi otteluita on tarjolla verkossa Yle Areenassa ja kisoista kerrotaan kaikilla Ylen kanavilla. Ottelut selostetaan sekä suomeksi että ruotsiksi televisiossa ja Areenassa.

Huippujalkapallo kiinnostaa suomalaisia – Ylen välittämän Euro 2016 -turnauksen loppuottelun keskikatsojamäärä oli pelkästään televisiossa noin 1,2 miljoonaa.

Vuosi 2020 on jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailujen 60-vuotisjuhlavuosi.