Hyppää pääsisältöön

Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström muistuttaa: Kun syöt vähemmän lihaa, suojelet myös villieläimiä

Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström
Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström toivoo kasvissyönnin yleistyvän, sillä se vähentää lajien sukupuuttoa Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström Kuva: Juha Roiha Sanna Hellström,Korkeasaari

Jos haluat tehdä yhden teon lajien suojelemiseksi, vähennä lihan syöntiä. Näin kehottaa Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström. Hän toivoisi, että uhanalaisten eläinten suojelu aloitettaisiin jo paljon nykyistä aiemmin.

Sanna Hellström on työskennellyt Korkeasaaren eläintarhan johtajana kolme vuotta, mutta pitää työtään edelleen Suomen parhaana.

Hellströmin mukaan Korkeasaaren tärkein tehtävä on lajien suojelu. Ja suojelu pitäisi aloittaa jo ennen kuin ne ovat sukupuuton partaalla.

– Villieläinten määrä vähenee kovaa vauhtia. Suojelu on syytä aloittaa heti, kun huomataan jonkin lajin väheneminen. Vaikka esimerkiksi kirahveja vielä on paljon, tilanne ei välttämättä säily pitkään hyvänä.

Lajien suojelemiseksi on Hellströmin mukaan yksi keino ylitse muiden: lihansyönnin vähentäminen.

– Lihantuotannossa ongelmana etenkin se, että karjan kasvattaminen vie niin paljon pinta-alaa. Se vie elintilaa ja ruokaa villieläimiltä.

Hellström kiittelee Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ilmoitusta, jonka mukaan hän pitää vain yhden lihapäivän viikossa.

– Itse syön kasvispainotteisesti, mutta en ole kokonaan vegaani, vaikka ehkä pitäisi.

Hellström on koulutukseltaan eläinlääkäri ja eläinlääketieteen tohtori, Korkeasaaren kehittämisen suhteen hänellä on selkeä näkemys.

– Eläintarhan tärkein tehtävä on eläinten suojelu.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän