Hyppää pääsisältöön

Sami Koivisto: Mihin vuorovaikutuspäällikköä tarvitaan?

Sami Koivisto katsoo kohti ja hymyilee, kuvassa lukee "Yle-tyyppi"
Sami Koivisto katsoo kohti ja hymyilee, kuvassa lukee "Yle-tyyppi" Kuva: Jussi Nahkuri / Yle blogit,vuorovaikutuspäällikkö

Vuorovaikutuspäällikön tehtävä syntyi toiveesta, että Yle kuulisi entistä paremmin suomalaisia.

Tehtäväni pääpaino on Ylen toiminnan läpinäkyvyyden lisäämisessä ja Ylen ja yleisön välisen keskustelun vahvistamisessa. Haluan kehittää vuorovaikutusta yleisön ja Ylen välillä niin, että se hyödyttää molempia osapuolia mahdollisimman paljon.

Aika moni jo tietääkin, että alun perin minut nimitettiin Ylen yleisöasiamieheksi. Se on perinteinen, juuri tämäntyyppistä tehtävää kuvaava käännöstitteli.

Halusimme vanhanaikaisesta tittelistä eroon teidän avullanne, hyvät lukijat. Valitsimme uudeksi tittelikseni vuorovaikutuspäällikön, koska se kuvaa kaikista yli 160:stä teiltä tulleesta titteliehdotuksista parhaiten sitä, mitä teen.

Sydämellinen kiitos avustanne!

Vuorovaikutuspäällikkö on teidän ehdotuksistanne ja niiden yleisfiiliksestä syntynyt yhdistelmä.

Tittelin ruotsinkielinen versio on chef för publikdialog ja englanninkielinen versio Head of Audience Dialogue. Kerron reipasta mielenkiintoa herättäneestä titteliprosessista tarkemmin seuraavissa blogeissa.

Haluan olla se tyyppi, jolta kannattaa kysyä Ylestä.

Jos vuorovaikutuspäällikkö kuulostaa sinusta turhan byrokraattiselta, kutsu minua Yle-tyypiksi. Ihan reilusti vaan, ole hyvä. :) Haluan olla se tyyppi, jolta kannattaa kysyä Ylestä.

Tiesin jo SomeSamina, eli Yle Uutisten sosiaalisen median toimittajana, että Yle-tyypille on tarvetta.

Tehtävänäni on siis jatkossakin avata Ylen journalististen ratkaisujen ja muiden tekemisten taustoja yleisölle. Talon sisällä toimin Ylen vastaavien toimittajien, etiikkapäällikön ja journalistien tukena. Asiakaspalveluamme en korvaa – se toimii kuten ennenkin.

Vuorovaikutuspäällikön tehtäväni alkavat nyt. Olen tästä päivästä eteenpäin ihan yhtä lailla teidän, hyvät Ylen yleisöläiset, kuin teidänkin, hyvät yleläiset, palveluksessanne.

Asemani on juuri siinä välissänne, mutta ei minään tulppana tai portinvartijana vaan toivoakseni vuorovaikutuksen sujuvoittajana.

Näen itseni enemmän saluunan heiluriovina kuin palo-ovena. Tai oikeastaan pelkkänä oviaukkona. Tervetuloa kauttani kulkemaan; kynnystä ei ole eikä tarvita.

Sami Koivisto
yleisövuorovaikutuksen päällikkö

Näin tavoitat Yle-tyypin:

Minua tullaan näkemään ja kuulemaan eri puolilla Yleä ja Ylen ulkopuolella.

Tämä blogi on eräs julkisen keskustelun foorumi, jonka päivitysten yhteydessä vastailen mielelläni Yleen liittyviin kysymyksiinne. Somessa pääset seuraani esimerkiksi Twitter-tilillä @samipkoivisto ja tunnisteella #yletyyppi.

Yksityisempää viestinvaihtoa varten tavoitat minut sähköpostitse osoitteella sami.koivisto@yle.fi.

Puhelimitse minua kannattaa tavoitella soittoaikana, joka määritellään lähiaikoina. Siitä kerrotaan täällä blogissa.

Toki myös perinteiset kirjeet sopivat lähestymistavaksi; varusta kuori osoitteella Sami Koivisto, PL 3, 00024 Yleisradio.

Sami Koivisto aloitti Ylen vuorovaikutuspäällikkönä, tuttavallisemmin Yle-tyyppinä 1.11.2017. Tämä on Yle-tyypin blogi, jonka yhteydessä keskustellaan avoimesti Ylestä, journalismista ja siitä, mistä te haluatte, hyvät lukijat.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua