Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Munkki lietsoo vihaa

Yksi Myanmarin rohingya-heimonheimon vainoajista on arvostettu buddhalaismunkki Wirathu.
Vaikutusvaltainen buddhalainen munkki Ashin Wirathu lietsoo vihaa Myanmarin muslimiväestöä kohtaan. Yksi Myanmarin rohingya-heimonheimon vainoajista on arvostettu buddhalaismunkki Wirathu. Yle TV1,Myanmar/Burma,Rohingyat,buddhalaisuus,Dokumenttiprojekti: Munkki lietsoo vihaa

TV1 maanantaina 6.11.2017 klo 21.30 - 23.10
Katsottavissa Yle Areenassa

Islaminuskoiset rohingyat ovat olleet noin miljoonan ihmisen vähemmistö 51 miljoonan asukkaan Myanmarissa. Maan väestöstä lähes 90 prosenttia on buddhalaisia.

Myanmarista on paennut yli 800 000 rohingya-heimon jäsentä väkivaltaisten vainojen takia. Yksi heimon vainoajista on maassaan arvostettu ja vaikutusvaltainen buddhalainen munkki Ashin Wirathu. Buddhalaisuus perustuu rauhanomaiseen, suvaitsevaan ja väkivallattomaan elämäntapaan, mutta tästä huolimatta Wirathu kehottaa tuhoamaan toisuskoiset rohingyat.

Sveitsiläisohjaaja Barbet Schroederin palkittu dokumentti (12) kuvaa, miten munkki Wirathun islaminvastaiset puheet ovat vaikuttaneet Myanmarin harjoittamiin etnisiin puhdistuksiin. Mihin Wirathu perustaa ihmisvihansa ja rasistiset puheensa?

Le vénérable W. The Venerable W. Tuotanto: Les Films Du Losange, Ranska, 2017.