Hyppää pääsisältöön

Historia: Ruotsin Mao-kapinalliset

Satakunta ruotsalaista vasemmistoradikaalia perusti vuonna 1968 salaisia kommunistisoluja Uppsalaan ja Tukholmaan.
Ruotsin vasemmistosta erkani 60-luvulla radikaali, Maon oppeja noudattanut ryhmä. Satakunta ruotsalaista vasemmistoradikaalia perusti vuonna 1968 salaisia kommunistisoluja Uppsalaan ja Tukholmaan. Ruotsi,historia,Yle TV1

TV1 maanantaina 6.11.2017 klo 19.00 - 20.00
Yle Areenassa 30 päivää

Satakunta ruotsalaista vasemmistoradikaalia perusti vuonna 1968 salaisia kommunistisoluja Uppsalaan ja Tukholmaan.

Ryhmän jäsenet kutsuivat itseään ”kapinallisiksi” ja he toteuttivat Maon oppeja. He alkoivat harjoitella tehdäkseen vallankumouksen Ruotsissa.

Vallankumousta ei tullut, mutta maan vasemmistoliikettä liike onnistui ravistelemaan. Dokumentti kertoo pitkään vaietusta vaiheesta Ruotsin vasemmiston historiassa.

Rebellerna. Ohjaus: Bosse Lindqvist. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2005.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.