Hyppää pääsisältöön

Marja Keskitalo: Lupauksia radiosta vuodelle 2018

Lyhythiuksinen vaalea nainen lähikuvasssa.
Lyhythiuksinen vaalea nainen lähikuvasssa. Kuva: Kimmo Räisänen / Yle Kuvapalvelu radio (joukkoviestimet),marja keskitalo

Ylen radiokanavien lupaus on kautta vuosikymmenten ollut tarjota kuuntelijoillemme erottuvaa ja kullekin kanavallemme omintakeista sisältöä.

Kaikilla kanavillamme on satatuhatpäinen, Radio Suomella jopa parimiljoonainen, lojaali kuuntelijakuntansa. Vuodenvaihde lähestyy, ja annamme jälleen uuden lupauksen: parannamme palveluamme entisestään. Vahvistamme niitä asioita, joita yleisöt radiokanavillamme arvostavat, ja karsimme sellaista, jonka ohi aika meni jo.

Yle Radio Suomi lupaa olla entistä enemmän koko kansan pulssilla. Alkuvuoden 2018 aikana uudistamme kanavan keskipäivän ohjelmistoa niin, että koko Suomi pääsee kanavalla ääneen. Kerromme lähetyksessä ajankohtaiset asiat politiikasta, taloudesta ja sotesta, Oulusta, Porista ja Joensuusta – koko Suomesta. Lähetys tehdään yhteistyössä Ylen uutis-, ajankohtais- ja aluetoimitusten kanssa. Uudessa lähetyksessä kanava vie kuulijansa aina sinne, missä tapahtuu, olipa se sitten Hangossa tai Ivalossa. Tutut maakuntaradiot ovat äänessä aamuin ja iltapäivisin, mutta keskipäivällä Radio Suomessa koko Suomi kuuluu.

Yle Radio 1:n tuttu aamuohjelma Ykkösaamu saa lisää ohjelma-aikaa. Näin ohjelmassa päästään entistä paremmin kertomaan jo aamulla, mistä ihmiset puhuvat ja mitä asioiden taustoista tiedetään. Kulttuurin ystävät saavat uuden ajankohtaisohjelman. Yle Radio 1 on eurooppalaisittainkin hyvin menestyvä kulttuurimedia, jonka vakio-ohjelmistoa ovat jatkossakin radioteatterin kuunnelmat ja RSO:n konsertit. Kanavan päiväohjelmistossa kuuluvat jatkossa paitsi iki-ihanat klassikot Muistojen Bulevardilta, myös maailman- ja kansanmusiikkia.

Yle Puhe vahvistaa otettaan nuorista aikuisista. Politiikkaradio, Perttu Häkkinen, Juuso Pekkinen ja monet muut puheohjelmat jatkavat kanavalla. Uutena puhujana joukkoon liittyy Ruben Stiller, joka ei esittelyjä kaipaa. Suunnittelemme lisäävämme kanavan aamu- ja iltapäiväohjelmistoon ripauksen musiikkia, jonka avulla uskomme kuuntelukokemuksen täydentyvän. Yle Puhe on jatkossakin tapahtumaurheilun kanava. Tarjoamme helmikuussa kattavan paketin talviolympialaisista, jonka jälkeen Puheen uudistukset alkavat kuulua.

YleX sai kuluvana vuonna musiikkitoimijoiden Vuoden musiikkimedia -tunnustuksen. Ensi vuonna lupaamme parantaa tahtia – lisäämme kanavan iltaohjelmistoon musiikin erikoisohjelmia, joita voi kuunnella Yle Areenan kautta oman aikataulun ja tarpeen mukaan.

Kasvava joukko suomalaisia haluaa kuluttaa radio-ohjelmia, kuten muutakin mediaa, silloin, kun se parhaiten itselle sopii. Yle Areenassa on tarjolla paitsi radiokanaviemme suorat lähetykset, myös runsaasti sisältöjä henkilökohtaiseen käyttöön. Sieltä löytyvät kanaviemme puheohjelmat sekä lisääntyvässä määrin myös podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Areenasta.

Tässä joitakin ennakkopoimintoja tulevan vuoden lupauksistamme. Radiokanavat ovat olennainen osa Ylen julkisen palvelun tarjontaa. Meidän tekijöiden tehtävä on tarjota sisältöjä, joiden parissa kuuntelijat paitsi viihtyvät, myös sivistyvät ja pysyvät ajan tasalla. Ensi vuonna entistäkin paremmin!

Marja Keskitalo, radiopäällikkö

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua