Hyppää pääsisältöön

Oopperatähti Anu Komsi laittoi Puoli seitsemän -ohjelman juontajat kurkottamaan kohti koloratuuria

Anu Komsi
Anu Komsi Kuva: Puoli seitsemän Anu Komsi

Anu Komsi on Suomen kansainvälisimpiä koloratuurisopraanotähtiä. Hän on työskennellyt maailman arvostetuimpien sinfoniaorkesteriden solistina ja esiintynyt huikeilla oopperalavoilla. Musiikilllisesti laaja-alaisen laulajan ohjelmistoon kuuluu teoksia renessanssista nykymusiikiin ja jopa proge-jazziin saakka.

Komsin ohjelmistoon kuuluu noin 60 oopperaroolia.

− Aloitin niin varhain, kun pääsin hyvään oopperataloon, Frankfurtiin jo 25-vuotiaana. Olen saanut kerättyä sekä perusrepertuaaria, että nykymusiikkia ja harvemmin esitettyä musiikkia, Konsi kertoo.

Huipulle ei pääse helposti

Huipulle pääseminen ei onnistu ilman uhrauksia. Komsi kertoo aloittaneensa oopperauran aivan pohjalta, kun hän lähti tuntemattomana agenttikoelauluihin, josta parhaimmat lähetettiin oopperataloihin. Hakijan piti itse maksaa matkat ja hotellit, mutta sitä voi pitää sijoituksena uraan.

− Ne on kuin laulukilpailuja. En ole koskaan Suomessa voittanut laulukilpailuita, mutta olen voittanut oopperatalojen laulukilpailuita, Komsi kertoi uransa alusta.

Viime syksynä kävin vielä koelaulussa

Nykyään tilanne on jo toinen ja Komsia pyydetään suoraan rooleihin. Koelaulutilaisuudet eivät kuitenkaan ole poikkeuksellisia edes huippulaulajille.

− Viime syksynä kävin vielä koelaulussa. Vaikka olisi mitä meriittejä, niin jotkut kapellimestarit ja ohjaajat vaativat koelauluun, Komsi kertoo.

Anu Komsi toimii taiteellisena johtajana Kokkolan oopperassa, jota oli aikoinaan myös perustamassa. Etsiessään laulajia rooleihin, hän katsoo toisinaan näiden koelauluja Youtuben kautta.

Mikko ja Susanna laulukouluun

Puoli seitsemän -ohjelman loppupuolella Komsi laittoi Puoli seitsemän ohjelman juontajat Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen laulukouluun.

Katso koko ohjelma alla olevasta linkistä. Komsin koloraatuurikoulu alkaa kohdasta 15' 55"

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!