Hyppää pääsisältöön

Aitoa tunnetta aistittavissa Levylautakunnassa

Freeman, Milana ja Arto Vilkko seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä
Freeman, Milana ja Arto Vilkko seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä Kuva: Yle/Tarja Närhi Leo Friman,Levylautakunta,Milana Misic,Arto Vilkko

Uutuuslevyjen kimpussa Freeman, Milana ja Arto Vilkko.

Tulos ja kommentteja

1. Tom Chaplin: Under a million lights 25 pistettä

(Tom Chaplin - Matt Hales)

Milana: Kundilla oli mielenkiintoinen ääni, lauloi tosi korkealta. Tuotanto jäätävän hieno, stemmat upeat, tuli juuri oikeassa kohdassa peittämättä solistia alleen. Ja viulut liu'utettiin hienosti. Olin aistivinani tässä aitoa tunnetta. 9 p
Freeman: Tuotanto oli tyylikästä ja mietittyä. Tämän biisin olen kyllä varmaan kuullut jo 70-luvulla jonkun progebändin esittämänä. Taitavasti joku aikakausi oli siirretty tähän päivään. 7 p
Arto: Pakko olla joku julkkis tämä laulaja, kun oli tuollainen maailmanluokan tuotanto. Paljasta ja selkeää kautta linjan. Tuottaja selvästi tunteen alan historian, kun oli niin paljon selviä viittauksia musiikin suuriin nimiin. Jotenkin tästä pidin ja kiinnostuin. 9 p

2. Shania Twain: You can't buy love 24 pistettä

(Shania Twain)

Milana: Positiivista menoa, pisti heti likkumaan ja tanssimaan. Pidin kovin laulajan soundista, jäätävän hyvä hallitsemaan ääntään. Tekstissä iloinen vire. 8 p
Freeman: Hyvä biitti, heti alusta paljon lupauksia. Retrokitarat 60-70 -lukujen mustasta musiikista. Se on hienoa, kun musiikissakin annetaan asioiden kiertää. B-osalta olisin toivonut enemmän. 7 p
Arto: Tykkäsin tästä, pisti heti heilumaan. Kova maailmanluokan tuotanto, miksaus läpikuultava, kaikki instrumentit tuli selvästi. Hieno laulaja,vahva ja itsevarma nainen, joka oli tilanteen johtaja. 9 p

3. Anna Kokkonen: Joki 23 pistettä

(Anna Kokkonen)

Milana: Herttainen ja suloinen kokonaisuus. Hienoa, kun osaa laulaa korkealta huutamatta. Tuli mieleen maisema, jossa linnanneito lipuu veneessä kohti rakkautta. Sanoissa oli hyvin tarinaa. 7 p
Freeman: Söpöä laulantaa ja onneksi ei mennyt yhtään sinne muodikkaan 'pikkuoravan' puolelle. Minusta jokaisessa kylässä ja kaupungissa pitäisi olla yksi sellainen baari, jossa olisi estradi tällaiselle musiikille ja sitä kuulisi arki-iltana aikaisin. 8 p
Arto: Kodikasta retroa, iso tunnelma tehtiin pienillä elementeillä. Nainen lauloi viehättävästi ja taitavan lohduttavasti. Tarina nousi tässä tärkeäksi. Taitavaa ja ihanaa. 8 p

3. Ellinoora: Glitteri 23 pistettä

(Ellinoora Leikas - Samuli Sirviö)

Milana: Hänellä on paljon sanottavaa, enemmän kuin muilla ikäisillään artisteilla. Artistilla on tunnistettava soundi. Nuoren elämän tuska tuli läpi, vaikka tekstissä oli paljon sanoja ja tarinaa oli ensikuulemalta vaikea seurata. 8 p
Freeman: Pidin tästä laulusoundista ja sanat vaikutti olevan oikeasta elämästä. Isoa studiotuotantoa. Samat soinnut kuin yli puolessa tämän päivän hiteistä. Tuli hyvä fiilis. 8 p
Arto: Oli rohkea laulaja. Harmi vaan kun biisi hukkui tuohon tuotantoon. Ja välillä laulajakin hukkui. Kaikua mun mieleeni aivan liikaa. Mutta silloin, kun laulaja kuului selvästi, niin oli tosi hyvä. 7 p

4. LEO: Me ei oltu niinkuin muut 21 pistettä

(Leo Stillman)

Milana: Näen tässä nuorehkon stadilaisen rakastuneen miehen. Hyvin suloinen rakkauslaulu. Solistilla jännä nenäsoundi, tyyli, joka on ollut nuorten naisten käyttämä enemmänkin. Laulajan äänestä kuului rakkauden tuska. 7 p
Freeman: Olisin kuullut sovituksessa mielellään paisutusta siinä huippukohdassa ja sitten olisi taas laskeutunut tähän rauhalliseen tunnelmaan. Näppäilykitaralle olen heikko, siitä tulee hyvä fiilis. Laulajalle tervetuloa meidän 'nasaalitenoreiden' porukkaan. Laulu on tehty lukuisia kertoja ennen, täysin arvattavat soinnut. 8 p
Arto: Hienostunut tuotanto, tätä on selvästi funtsattu tarkkaan. Kaverilla moderni laulusoundi. Tarina sisällöltään aika pieni, mutta sympaattinen muistelo. 6 p

5. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka 20 pistettä

(Ilja Teppo)

Milana: Ihan selkeä bilebändi ja bilebiisi, tehty kivasti kieli poskessa. Kertsi oli tehty loistavasti suomalaiseksi humpaksi, kaikki tajuaa, missä mennään. Solisti pitäisi kyllä heti alussa miksata ylemmäksi, en ensin saanut selvää sanoista. Selkeä hitti, tosi jees! 8 p
Freeman: Kasari ei kuole koskaan! Näin ihan silmissäni tämän bändin esiintymisvaatteet, sellaista Bogart Co. meinikiä, auts. Sointukierto oli jännä, kertsi ponnahti kunnolla. Teksti oli hauska ja toteutus siisti. 7 p
Arto: Retroa oli siinäkin heti alusta alkaen. Oliko tämä sitten sitä huumoria? Tuotannoltaan vähän köyhää suomi-discoa. Tuli Keihäsen seiväsmatkat mieleen. 5 p

 • Tommi Läntinen: Rauhasta pitää laulaa aina!

  Tommi Läntinen arvosteli uutuuskappaleet Levylautakunnassa

  Raadissa istuivat Tommi Läntinen, toimittaja Minna Joenniemi ja musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Tulos ja kommentteja 1. Lohkare: Rauhaa 25 pistettä (Kartsa Huovinen - Pauli Hanhiniemi) Tommi: Kovasti tykkäsin. Tumma ja luomuinen soundi. Hienoja kuvia tekstissä. Puhuttiin isoista asioista, siitä millaisia ristiriitoja kannamme mukanamme.

 • Myös se, mitä siinä ei ole… Avaruusromua 19.11.2017

  Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole.

  ”Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole”. Näin sanoi edesmennyt elektronimuusikko Mika Vainio. Hän sanoi musiikkinsa muodostuvan siten, että mukaan otetaan vain tarvittavat äänet ja kaikki muu jätetään pois. ”Musiikki, oleminen ja soittaminen ovat etsimistä, johon sisältyy toivo uuden löytämisestä”, sanoo rumpali ja säveltäjä Teppo Mäkynen. Näillä ajatuksilla Avaruusromussa lähdetään liikkeelle. Matkan aloittaa Mika Vainiolle omistettu tuore sävellys. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Miljoonasade ja Sam Smith kuuntelussa Levylautakunnassa

  Mikki Kauste arvioi uutuuslevyjä

  Viikon leyuutuuksista löytyy pop-musiikin perusasioita - tunteellisia tarinoita, ajattomia soundeja ja lauluharmonioita. Soppaan heitetään myös etnisiä rytmejä ja kamarimusiikkia. Oman arvioinsa näistä antoivat Mikki Kauste Egotripistä sekä musiikkitoimittajat Tuuli Saksala ja Pekka Laine. Tulokset ja kommentteja 1. The Staves feat.

 • Ovatko koneet jo älykkäitä? Avaruusromua 12.11.2017

  Onko digitalisaatiossa ja tekoälyssä tulevaisuus?

  ”Viimeaikaisista uutisista voisi päätellä, että tekoäly olisi jo vauhdilla valtaamassa maailmaa”, kirjoittaa tekniikan tohtori Pentti O. A. Haikonen kirjassaan Tietoisuus, tekoäly ja robotit. Vievätkö robotit ja tekoäly ihmisten työt? Onko digitalisaatiossa ja tekoälyssä tulevaisuus? Milloin koneesta tulee viisaampi kuin ihminen? Pian kaikki on kytketty kaikkeen. Tekoäly kehittyy ympärillämme nopeammin kuin ymmärrämme. Mitä on tapahtumassa? Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua