Hyppää pääsisältöön

Aitoa tunnetta aistittavissa Levylautakunnassa

Freeman, Milana ja Arto Vilkko seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä
Freeman, Milana ja Arto Vilkko seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä Kuva: Yle/Tarja Närhi Leo Friman,Levylautakunta,Milana Misic,Arto Vilkko

Uutuuslevyjen kimpussa Freeman, Milana ja Arto Vilkko.

Tulos ja kommentteja

1. Tom Chaplin: Under a million lights 25 pistettä

(Tom Chaplin - Matt Hales)

Milana: Kundilla oli mielenkiintoinen ääni, lauloi tosi korkealta. Tuotanto jäätävän hieno, stemmat upeat, tuli juuri oikeassa kohdassa peittämättä solistia alleen. Ja viulut liu'utettiin hienosti. Olin aistivinani tässä aitoa tunnetta. 9 p
Freeman: Tuotanto oli tyylikästä ja mietittyä. Tämän biisin olen kyllä varmaan kuullut jo 70-luvulla jonkun progebändin esittämänä. Taitavasti joku aikakausi oli siirretty tähän päivään. 7 p
Arto: Pakko olla joku julkkis tämä laulaja, kun oli tuollainen maailmanluokan tuotanto. Paljasta ja selkeää kautta linjan. Tuottaja selvästi tunteen alan historian, kun oli niin paljon selviä viittauksia musiikin suuriin nimiin. Jotenkin tästä pidin ja kiinnostuin. 9 p

2. Shania Twain: You can't buy love 24 pistettä

(Shania Twain)

Milana: Positiivista menoa, pisti heti likkumaan ja tanssimaan. Pidin kovin laulajan soundista, jäätävän hyvä hallitsemaan ääntään. Tekstissä iloinen vire. 8 p
Freeman: Hyvä biitti, heti alusta paljon lupauksia. Retrokitarat 60-70 -lukujen mustasta musiikista. Se on hienoa, kun musiikissakin annetaan asioiden kiertää. B-osalta olisin toivonut enemmän. 7 p
Arto: Tykkäsin tästä, pisti heti heilumaan. Kova maailmanluokan tuotanto, miksaus läpikuultava, kaikki instrumentit tuli selvästi. Hieno laulaja,vahva ja itsevarma nainen, joka oli tilanteen johtaja. 9 p

3. Anna Kokkonen: Joki 23 pistettä

(Anna Kokkonen)

Milana: Herttainen ja suloinen kokonaisuus. Hienoa, kun osaa laulaa korkealta huutamatta. Tuli mieleen maisema, jossa linnanneito lipuu veneessä kohti rakkautta. Sanoissa oli hyvin tarinaa. 7 p
Freeman: Söpöä laulantaa ja onneksi ei mennyt yhtään sinne muodikkaan 'pikkuoravan' puolelle. Minusta jokaisessa kylässä ja kaupungissa pitäisi olla yksi sellainen baari, jossa olisi estradi tällaiselle musiikille ja sitä kuulisi arki-iltana aikaisin. 8 p
Arto: Kodikasta retroa, iso tunnelma tehtiin pienillä elementeillä. Nainen lauloi viehättävästi ja taitavan lohduttavasti. Tarina nousi tässä tärkeäksi. Taitavaa ja ihanaa. 8 p

3. Ellinoora: Glitteri 23 pistettä

(Ellinoora Leikas - Samuli Sirviö)

Milana: Hänellä on paljon sanottavaa, enemmän kuin muilla ikäisillään artisteilla. Artistilla on tunnistettava soundi. Nuoren elämän tuska tuli läpi, vaikka tekstissä oli paljon sanoja ja tarinaa oli ensikuulemalta vaikea seurata. 8 p
Freeman: Pidin tästä laulusoundista ja sanat vaikutti olevan oikeasta elämästä. Isoa studiotuotantoa. Samat soinnut kuin yli puolessa tämän päivän hiteistä. Tuli hyvä fiilis. 8 p
Arto: Oli rohkea laulaja. Harmi vaan kun biisi hukkui tuohon tuotantoon. Ja välillä laulajakin hukkui. Kaikua mun mieleeni aivan liikaa. Mutta silloin, kun laulaja kuului selvästi, niin oli tosi hyvä. 7 p

4. LEO: Me ei oltu niinkuin muut 21 pistettä

(Leo Stillman)

Milana: Näen tässä nuorehkon stadilaisen rakastuneen miehen. Hyvin suloinen rakkauslaulu. Solistilla jännä nenäsoundi, tyyli, joka on ollut nuorten naisten käyttämä enemmänkin. Laulajan äänestä kuului rakkauden tuska. 7 p
Freeman: Olisin kuullut sovituksessa mielellään paisutusta siinä huippukohdassa ja sitten olisi taas laskeutunut tähän rauhalliseen tunnelmaan. Näppäilykitaralle olen heikko, siitä tulee hyvä fiilis. Laulajalle tervetuloa meidän 'nasaalitenoreiden' porukkaan. Laulu on tehty lukuisia kertoja ennen, täysin arvattavat soinnut. 8 p
Arto: Hienostunut tuotanto, tätä on selvästi funtsattu tarkkaan. Kaverilla moderni laulusoundi. Tarina sisällöltään aika pieni, mutta sympaattinen muistelo. 6 p

5. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka 20 pistettä

(Ilja Teppo)

Milana: Ihan selkeä bilebändi ja bilebiisi, tehty kivasti kieli poskessa. Kertsi oli tehty loistavasti suomalaiseksi humpaksi, kaikki tajuaa, missä mennään. Solisti pitäisi kyllä heti alussa miksata ylemmäksi, en ensin saanut selvää sanoista. Selkeä hitti, tosi jees! 8 p
Freeman: Kasari ei kuole koskaan! Näin ihan silmissäni tämän bändin esiintymisvaatteet, sellaista Bogart Co. meinikiä, auts. Sointukierto oli jännä, kertsi ponnahti kunnolla. Teksti oli hauska ja toteutus siisti. 7 p
Arto: Retroa oli siinäkin heti alusta alkaen. Oliko tämä sitten sitä huumoria? Tuotannoltaan vähän köyhää suomi-discoa. Tuli Keihäsen seiväsmatkat mieleen. 5 p

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua