Hyppää pääsisältöön

Docstop: Saara Aalto

Docstop – kymmenen uutta dokumenttia, täynnä tunnetta ja asennetta.
Uusi seurantadokumentti kertoo laulaja ja lauluntekijä Saara Aallosta. Docstop – kymmenen uutta dokumenttia, täynnä tunnetta ja asennetta. Saara Aalto,Yle TV1,Docstop: Saara Aalto

TV1 lauantaina 3.3.2018 klo 18.30 - 19.00, uusinta sunnuntaina 4.3. klo 14.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Laulaja ja lauluntekijä Saara Aalto kyllästyi Suomessa saamaansa arvosteluun ja lähti kokeilemaan onneaan Britanniassa.

Koskettavassa dokumentissa seurataan, miten ikuiseksi kakkoseksi leimatun artistin elämä muuttuu X Factor UK -finaalin jälkeen.

Käännekohta elämässä

X Factor UK 2016 merkitsi käännekohtaa Saara Aallon elämässä. Ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan Saarasta tuntui, että hänet hyväksyttiin juuri sellaisena kuin hän on.

Miltä poikkeuksellisen lahjakkaasta, koulukiusatusta artistista tuntuu, kun omat unelmat alkavat toteutua 30-vuotiaana? Onko pitkä ja rankka tie ollut kaiken vaivan arvoinen?

"Se on outoo, että mun on pitänyt itseäni joka päivä muistuttaa, että Saara, sä teet hyvää työtä, älä välitä vaikka muut sanoo, että sä et ois menestynyt tai sussa on jotain vikaa, ei sussa oo. Se on tuntunut rankalta, että mun on pitänyt joka aamu tsempata itseäni.", toteaa Saara.

Dokumentissa seurataan miten ikuiseksi kakkoseksi leimatun Saara Aallon elämä muuttui X-Factor UK-finaalin jälkeen.
Saara Aalto konsertoi viime keväänä Suomessa. Dokumentissa seurataan miten ikuiseksi kakkoseksi leimatun Saara Aallon elämä muuttui X-Factor UK-finaalin jälkeen. Saara Aalto,Yle TV1,Docstop: Saara Aalto
Dokumentissa seurataan miten ikuiseksi kakkoseksi leimatun Saara Aallon elämä muuttui X-Factor UK-finaalin jälkeen.
Saara ja Meri. Dokumentissa seurataan miten ikuiseksi kakkoseksi leimatun Saara Aallon elämä muuttui X-Factor UK-finaalin jälkeen. Saara Aalto,Yle TV1,Docstop: Saara Aalto

"Mun tyyli kelpaa"

Dokumentissa Saara Aalto pohtii kokemuksiaan hyväksytyksi tulemisesta X Factorin jälkeisinä kuukausina, jolloin hänen elämässään tapahtuu dramaattinen käänne.

"Ihmiset yhtäkkiä alko kehumaan ja sanomaan, että sä oot niin siisti tyyppi. Tuntu, että sulaa ja sellaiset kuoret ja muurit lähtee pois. Tajuaa, ettei tarvii enää olla yksin ja se mun tyyli kelpaa."

Dokumenttia on kuvattu Suomessa sekä Britanniassa joulukuusta 2016 lokakuulle 2017 asti. Ohjelma sisältää ennen julkaisematonta materiaalia Saara Aallon lapsuudesta ja nuoruudesta. Mukana on ainutlaatuisia kaitafilmejä ja Saaran videopäiväkirjamerkintöjä viimeksi kuluneen vuoden ajalta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Minna Dufton. Tuottaja: Ari Lehikoinen. Kuvaus: Jussi Meling. Leikkaus: Ville Hynninen. Tuotanto: Yle, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran marraskuussa 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.