Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Miekkailija

Klaus Härön draama rakkaudesta ja ihmisestä, joka lasten kautta löytää elämälleen tarkoituksen neuvostoajan Virossa.
Endel (Märt Avandi) opettaa Marta-tyttöä (Liisa Koppel) miekkailemaan. Klaus Härön draama rakkaudesta ja ihmisestä, joka lasten kautta löytää elämälleen tarkoituksen neuvostoajan Virossa. Kuva: photo me@tuomomanninen.com Miekkailija,Yle TV1,Kotikatsomo: Miekkailija

TV1 sunnuntaina 26.11.2017 klo 21.05 - 22.40, uusinta maanantaina 27.11. klo 23.00
Yle Areenassa 7 päivä

Nuori tuntematon mies, Endel, saapuu Haapsaluun 1950-luvun alussa. Hän on jättänyt taakseen Leningradin valtion urheiluyliopiston pakoillakseen Neuvostoliiton salaista poliisia. Haapsalussa hän saa viran opettajana ja hän alkaa vetää lapsille urheilukerhoa.

Miehen malli

Endel alkaa vihkiä lapsia suureen intohimoonsa – miekkailuun. Tämä ajaa hänet törmäyskurssille koulun rehtorin, kommunistisen byrokraatin kanssa.

Endel oppii rakastamaan ja pitämään huolta lapsista, joista suuri osa on neuvostomiehityksen jäljiltä orpoja. Miekkailusta muodostuu lapsille itseilmaisun muoto ja Endelistä heille miehen malli.

Jussi, Golden Globe, Oscar

Klaus Härön ohjaama draamaelokuva Miekkailija (7) voitti parhaan elokuvan Jussi-palkinnon 2015 ja oli ehdolla myös parhaan ulkomaisen elokuvan Golden Globe -palkintoon. Miekkailija valittiin Suomen viralliseksi ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon. Elokuva pääsi yhdeksän vieraskielisen elokuvan joukkoon shortlistille.

Päärooleissa nähdään Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere ja Liisa Koppel.

Käsikirjiotus: Anna Heinämaa. Tuotanto: Making Movies Oy, Kick Film, 2014.

Kommentit