Hyppää pääsisältöön

RSO:n omat muusikot Laura Vikman ja Jakob Dingstad Mozart-konsertin solisteina

Laura Vikman, viulu
Laura Vikman, viulu Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso laura vikman, viulu 2017

RSO:n omat muusikot, viulisti Laura Vikman ja alttoviulisti Jakob Dingstad ovat solisteina Bernard Labadien johtamassa konsertissa 15.11. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Mozartin kaksoiskonsertossa Sinfonia Concertante, Beethovenin Coriolanus -alkusoitto ja Mozartin sinfonia nro 39.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/areena. Konsertti nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 19.11. ja 26.11. sekä uusintana Yle TV1:ssä 25.11. ja 2.12.

Marraskuun kamarimusiikkikonsertissa 19.11. Musiikkitalon Paavo-salissa RSO:n muusikot esittävät Šostakovitšin ja Schubertin teoksia.

RSO:n toisen viulun äänenjohtaja Laura Vikman esiintyy orkesteriuransa ohella myös kamarimuusikkona, solistina sekä opettajana. Vikman on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tukholman filharmonikkojen sekä Belgian Kansallisen orkesterin solistina. Tempera-kvartetin primaksena hän on soittanut vuodesta 2003 lähtien.

Jakob Dingstad, alttoviulu
Jakob Dingstad, alttoviulu Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso jakob dingstad, alttoviulu 2017

Norjalainen Jakob Dingstad valittiin RSO:n alttoviulun äänenjohtajaksi 2017. Hän opiskelee Norjan Musiikkiakatemiassa, jossa hän suorittaa parhaillaan maisterin tutkintoa. Dingstad soittaa kahdessa jousikvartetissa Quartetto Testosteronessa ja Ratatosk-kvartetissa. Testosteronen kanssa Dingstad on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hall’ssa ja Ratatosk taas on saanut erikoismaininnan Janáček-kilpailussa Brnossa.
kapellimestari Bernard Labadie
kapellimestari Bernard Labadie Kuva: Francois Rivard Bernard Labadie

Kanadalainen Bernard Labadie tunnetaan taitavana barokin ja klassismin ohjelmistojen tulkitsijana. Vuonna 1984 Labadie perusti Les Violons du Roy -kamariorkesterin ja toimi sen musiikillisena johtajana vuoteen 2014 asti. Labadie on johtanut mm. Bostonin ja Chicagon sinfoniaorkestereita, New Yorkin filharmonikkoja sekä Amsterdamin Concertgebouw -orkesteria ja työskennellyt Quebecin ja Montrealin oopperoiden taiteellisena johtajana.

15.11. klo 19
Keskiviikkosarja 6

Bernard Labadie, kapellimestari
Laura Vikman, viulu
Jakob Dingstad, alttoviulu
Ludwig van Beethoven: Coriolanus, alkusoitto op. 62
W. A. Mozart: Sinfonia concertante K 364
W. A. Mozart: Sinfonia nro 39 K 543

19.11. klo 15 Harjoitussali PAAVO
Kamarimusiikkikonsertti 3
KAHDEN TYYLIN MARRASKUU

Salla Savolainen ja Leena Jaakkola, taiteellinen suunnittelu ja viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Tuomas Lehto, sello
Samuli Peltonen, sello
Roope Gröndahl, piano
Dmitri Šostakovitš: Viisi kappaletta kahdelle viululle ja pianolle
Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri

 • Laura Mikkola

  Laura Mikkola esiintyy RSO-festivaalilla.

  Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on esiintynyt joka puolella maailmaa. Mikkola opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Philadelphian Curtis-instituutissa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Hänen opettajiaan olivat mm.

 • Pekka Kuusisto

  Pekka Kuusisto esiintyy RSO-festivaalilla.

  Pekka Kuusisto murtautui suuren yleisön tietoisuuteen 19-vuotiaana voittamalla 1995 Sibelius-viulukilpailun.

 • Kaksi huikean kiinnostavaa konserttoa Magnus Lindbergin uran eri vaiheista

  Tapiola Sinfonietta vierailee RSO-festivaalilla.

  Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Harrison Birtwistle (s. 1934): Bach Measures Bachin musiikki on kiitollista materiaalia sovituksille, ei vain siksi että se soveltuu sellaisiin monellakin tavalla niin hyvin, vaan myös siksi, että hän itse aktiivisena omien ja muiden säveltäjien teosten sovittajana antoi siihen luvan.