Hyppää pääsisältöön

RSO:n omat muusikot Laura Vikman ja Jakob Dingstad Mozart-konsertin solisteina

Laura Vikman, viulu
Laura Vikman, viulu Kuva: Jussi Nahkuri rso laura vikman, viulu 2017

RSO:n omat muusikot, viulisti Laura Vikman ja alttoviulisti Jakob Dingstad ovat solisteina Bernard Labadien johtamassa konsertissa 15.11. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Mozartin kaksoiskonsertossa Sinfonia Concertante, Beethovenin Coriolanus -alkusoitto ja Mozartin sinfonia nro 39.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/areena. Konsertti nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 19.11. ja 26.11. sekä uusintana Yle TV1:ssä 25.11. ja 2.12.

Marraskuun kamarimusiikkikonsertissa 19.11. Musiikkitalon Paavo-salissa RSO:n muusikot esittävät Šostakovitšin ja Schubertin teoksia.

RSO:n toisen viulun äänenjohtaja Laura Vikman esiintyy orkesteriuransa ohella myös kamarimuusikkona, solistina sekä opettajana. Vikman on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tukholman filharmonikkojen sekä Belgian Kansallisen orkesterin solistina. Tempera-kvartetin primaksena hän on soittanut vuodesta 2003 lähtien.

Jakob Dingstad, alttoviulu
Jakob Dingstad, alttoviulu Kuva: Jussi Nahkuri rso jakob dingstad, alttoviulu 2017

Norjalainen Jakob Dingstad valittiin RSO:n alttoviulun äänenjohtajaksi 2017. Hän opiskelee Norjan Musiikkiakatemiassa, jossa hän suorittaa parhaillaan maisterin tutkintoa. Dingstad soittaa kahdessa jousikvartetissa Quartetto Testosteronessa ja Ratatosk-kvartetissa. Testosteronen kanssa Dingstad on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hall’ssa ja Ratatosk taas on saanut erikoismaininnan Janáček-kilpailussa Brnossa.
kapellimestari Bernard Labadie
kapellimestari Bernard Labadie Kuva: Francois Rivard Bernard Labadie

Kanadalainen Bernard Labadie tunnetaan taitavana barokin ja klassismin ohjelmistojen tulkitsijana. Vuonna 1984 Labadie perusti Les Violons du Roy -kamariorkesterin ja toimi sen musiikillisena johtajana vuoteen 2014 asti. Labadie on johtanut mm. Bostonin ja Chicagon sinfoniaorkestereita, New Yorkin filharmonikkoja sekä Amsterdamin Concertgebouw -orkesteria ja työskennellyt Quebecin ja Montrealin oopperoiden taiteellisena johtajana.

15.11. klo 19
Keskiviikkosarja 6

Bernard Labadie, kapellimestari
Laura Vikman, viulu
Jakob Dingstad, alttoviulu
Ludwig van Beethoven: Coriolanus, alkusoitto op. 62
W. A. Mozart: Sinfonia concertante K 364
W. A. Mozart: Sinfonia nro 39 K 543

19.11. klo 15 Harjoitussali PAAVO
Kamarimusiikkikonsertti 3
KAHDEN TYYLIN MARRASKUU

Salla Savolainen ja Leena Jaakkola, taiteellinen suunnittelu ja viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Tuomas Lehto, sello
Samuli Peltonen, sello
Roope Gröndahl, piano
Dmitri Šostakovitš: Viisi kappaletta kahdelle viululle ja pianolle
Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri

  • "Beethoven kehittää jatkuvasti uusia tapoja rikkoa odotuksia"

    Hannu Lintu ja Stephen Hough haastattelussa.

    RSO:n kevätkausi päättyy Beethovenin pianokonserttojen kokonaisesitykseen 22.-23.5. Musiikkitalossa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy Stephen Hough. Lotta Emanuelsson haastatteli Lintua ja Hough'ia ja kysyi mm. miten Beethoven uudisti konserton lajiperinnettä.

  • 24-vuotias Emilia Hoving johtaa RSO:n konsertin Pablo Heras-Casadon tilalla 3.5.

    Konsertin ohjelma ei vaihdu.

    Kapellimestari Pablo Heras-Casado on joutunut sairastumisen takia peruuttamaan esiintymisensä RSO:n konsertissa 3.5. Hänen tilallaan johtaa vain 24-vuotias Emilia Hoving, joka on toiminut kevätkauden RSO:n assistenttikapellimestarina. Konsertin ohjelma ei vaihdu – ohjelmassa on Bernd Alois Zimmermannin Dialoge kahdelle pianolle ja orkesterille sekä Brucknerin 2. sinfonia.