Hyppää pääsisältöön

Tunnetko itsenäisen Suomen musiikin? Testaa tietosi Puoli seitsemän musavisassa!

Piirretty Väinämöinen soittaa kitaraa
Piirretty Väinämöinen soittaa kitaraa Kuva: Yle/Sampo Soveri Puoli seitsemän

Suomen kevyen musiikin historia on täynnä kappaleita, joita lähes kaikki osaavat vähintään hyräillä. Mutta miten hyvin todella tunnet tuttujen kappaleiden ja tekijöiden taustat? Tee Puoli seitsemän musavisa ja opit taatusti myös jotain uutta!

1) Mikä yhdistää Fredrik Paciuksen Maamme-laulua, Kaj Chydeniuksen Kalliolle kukkulalle –teosta ja Hurriganesin Get On –biisiä?

2) Kulkurin valssi tunnetaan kaikkien rakastamana elokuvana. Se pohjautuu vanhaan kansansävelmään, johon Alfred J. Tanner teki suomenkieliset sanat. Kuka lauloi kappaleen ensimmäisenä levylle?

3) 1940-luvun ehdottomasti suosituin artisti oli

4) Kuka on eniten levyttänyt suomalainen artisti?

5) Rock tuli Suomeen 1950-luvulla jazziksi ja foksiksi naamioituneena. Vuosikymmenen loppupuolella päästiin jo asiaan, kun vuonna 1959 järjestetyn Rock-kuningas kilpailun voitti 16-vuotias Kaj Järnström. Mikä oli hänen taiteilijanimensä?

6) Paratiisi on Rauli Badding Somerjoen rakastetuimpia kappaleita. Se on Baddingin säveltämä ja Arja Tiaisen sekä Baddingin sanoittama. Kuka soittaa kappaleen kitarasoolon?

7) Suomi-räpin uranuurtajiin kuuluu Turun Beastie Boys eli Pääkköset. Yhtye levytti vuonna 1989 kappaleen Eläinrääkkäystä, jossa huudettiin ”tule apuun, Anja” . Siis kuka Anja?

8) Seksuaaliset vähemmistöt huomioitiin suomalaisessa musiikkikentässä ainakin jo 1984, jolloin julkaistiin kappale Poikarakkaus. Kappaleen esitti sen sanoittaja. Kuka?

9) Mikä kappale yhdistää kahta sanoittajasuuruutta, Reino Helismaata ja Juha Vainiota?

10) Daruden superhitti Sandstorm perustuu hyvin tuttuihin sointuihin. Mikä seuraavista EI toimi samoilla soinnuilla?

11) Yle perusti vuonna 1990 populaarikulttuurikanavan, jonka nimi kirjoitetaan edelleen vaihtelevasti. Mikä on oikea muoto?

12) Alma eli Alma-Sofia Miettinen valloittaa parhaillaan maailmaa kovalla vauhdilla. Missä hän on syntynyt?

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän