Hyppää pääsisältöön

Etnogaalassa palkittu kanteletaiteilija Maija Kauhanen: "Kansanmuusikon on pakko myydä itsensä ulkomailla"

Maija Kauhanen soittaa kanteletta
Maija Kauhanen soittaa kanteletta Kuva: Puoli seitsemän kanteleensoittajat

Kanteletaitelija Maija Kauhanen julkaisi ensimmäisen soololevynsä "Raivopyörä" viime keväänä ja levyä on kehuttu. Etnogaalassa annettu tunnustus ei kuitenkaan takaa täyttä keikkakalenteria.

Vuoden tulokkaana palkittu kansanmuusikko Maija Kauhanen on yhteydessä musiikkitapahtumien järjestäjiin ympäri maailman. jotta saisi varmistettua yhden naisen yhtyeelleen töitä.

− Hoidan keikkamyynnin, teen promopaketteja ja selvitän miten muut artistit ovat päässeet tapahtumiin.

Keikkamyyntiin liittyvä taustatyö palkitsee pikku hiljaa. Hän kiertää Euroopassa muun muassa Saksassa, Iso-Britanniassa ja Espanjassa. Keikkakalenterissa näkyy jo matka Aasiaan.

− Mahtavaa, kun pääsee ulkomaille, siellä on yleisöä ja vastaanotto on hyvää. Olen menossa parin viikon päästä Etelä-Koreaan.

− Japanissa on ollut vaihto-oppilaita ja sitä kautta kantelebuumi on lähtenyt leviämään. Olenkin pitänyt siellä usein kantele-workshoppeja.

Suomessa on artisteja, jotka esiintyvät kanteleen kanssa. Kanteletta voi kuulla muun muassa rock-, pop-ja jazz-piireissä.

− Hyviä soittajia on paljon, monet opettavat ja tekevät yhtyeissä hommia. Muutamille riittää keikkaa.

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele. Hän on kehittänyt uusia soittotekniikoita tälle soittimelle, jota voi sormien ohella soittaa puutikulla.

Hän hakee musiikkiinsa vaikutteita vanhasta suomalaisesta ja karjalaisesta musiikkiperinteestä.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän