Hyppää pääsisältöön

Johanna Kurkela haluaisi laulaa pelimusiikkia: "Fantasiapelit ovat kuin toinen koti"

Laulaja Johanna Kurkela
Laulaja Johanna Kurkela Johanna Kurkela

Luonnon ja musiikin ohella Johanna Kurkelan henkireikiä ovat videopelit. Haaveena olisi päästä laulamaan myös pelimusiikkia.

Suosittu laulaja valmistautuu parhaillaan Järven-ja Metsän tarinat konsertteihin. Julkaisuaan odottaa myös Auri-projektin yhteistyölevy, jossa on mukana Nightwishistä tuttu puoliso Tuomas Holopainen.

– Auri-bändin nimi on sekin tullut fantasiakirjallisuustrilogiasta, kertoo Johanna Kurkela. – Auri on yksi hahmo Patrik Rothfussin kirjoista.

Fantasiakirjallisuus ja roolipelaaminen kiinnostavat kymmenen vuotta uraa luonutta laulajaa. Suosikkeja ovat olleet niin Morrowind, Oblivion kuin Skyrimkin.

– Pelaaminen on rakas harrastus, avuksi kun asiat jäävät päähän surraamaan. Skyrimin maailma on kuin toinen koti. Vaikka sekin on jo vanha peli, kiehtoo se edelleen. On ihanaa kun siitä tuli nyt se remasteroitu peliversio, niin palasin sen äärelle. Pelissä luodaan oma hahmo ja sitten lähdetään seikkailemaan. Tarina johdattaa sinua eri ihmisten, erilaisten tehtävien ja eri paikkojen luo siinä maailmassa. Se on ihanaa eskapismia ja kun pelaa, ei saa olla kiirettä mihinkään.

On ihana ajatella, mihin nuo pelit tulevaisuudessa vielä menevätkään.

Joka vuosi Kurkela laatii aarrekartan, joka on katsaus omaan sielunmaisemaan ja siihen, mitä kohti haluaa elämässään mennä.

– Yksi aarrrekartan saari on jo pitkään ollut, että voisi laulaa jossain pelissä, saisi olla kuvittamassa sitä peliä omalla äänellään, Kurkela haaveilee. – Tehdä vaikka keikka jossain tavernassa Skyrimissä tai jossain tulevassa pelissä.

KATSO KOKO LÄHETYS
https://areena.yle.fi/1-4171455

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän