Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Paineessa pääkuva

Studia-messuilla keskustellaan lukiolaisten jaksamisesta ja stressinhallinasta

Kuvassa teksti: "Stressaako ylppärit? Väsyttääkö opiskelu?"
Kuvassa teksti: "Stressaako ylppärit? Väsyttääkö opiskelu?" Kuva: Abitreenit / Yle Abitreenit

Abitreenit ja Suomen Lukiolaisten Liitto järjestävät paneelikeskustelun Studia-messuilla 28.11.2017 klo 11.00. Keskustelun aiheena on lukiolaisten psyykkinen hyvinvointi, opiskelupaineet ja stressinhallinta.

Miten lukiolaiset voivat? Mitkä ovat parhaat stressinhallintakeinot? Entä miten lukiouudistukset vaikuttavat opiskelijoiden jaksamiseen? Muun muassa näitä teemoja käsitellään asiantunijapaneelissa Studia-messuilla.

Paneelikeskustelussa on mukana Helsingin yliopiston uupumustutkija Katariina Salmela-Aro, Uusi lukio -hankkeen projektipäällikkö Tiina Silander, opinto-ohjaaja Marjaana Herlevi ja Helsingin Mäkelänrinteen lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Tiia Pennanen.

Tervetuloa kuuntelmaan ja osallistumaan keskusteluun!

  • Motivaatiotreenit osa 5/5 – Näin saavutat tavoitteesi

    Näin saavutat asettamasi tavoitteet.

    Hyvä tavoite on selkeä ja mitattavissa oleva. Motivaatiotreenien viidennessä osassa palataan tarkastelemaan aiemmin asettamiasi tavoitteita. Saat keinoja arvioida, mitkä tavoitteet olet jo saavuttanut ja millaisia ovat tavoitteesi jatkossa.

  • Motivaatiotreenit osa 3/5 – Tunnista voimavarasi ja selätä huono päivä

    Näin pidät huolta voimavaroistasi.

    Olet ehkä huomannut, että stressin lisääntyessä et enää jaksakaan lähteä illalla liikkumaan tai tapaamaan ystäviä. Vähän aikaa ihminen jaksaa sinnitellä voimiensa äärirajoilla, mutta pidemmällä aikavälillä käy huonosti. Motivaatiotreenien kolmannessa osassa opit sekä tunnistamaan omat voimavarasi, säilyttämään ne, että ottamaan niistä kaiken irti opiskelussa.