Hyppää pääsisältöön

Cheek pitää tiedotustilaisuuden: ilmoittaako räppäri asettuvansa ehdolle presidentinvaaliin vai että Enkelit on hänen viimeinen biisinsä?

Spekuloimme jo nyt, mistä Cheek tiedottaa keskiviikkona.

Cheek Olympiastadionilla. // Kuva: Tomi Mikola/YleX

Cheek julkaisee vuoden tauon jälkeen uuden Enkelit-kappaleen 16. marraskuuta. Edellisenä päivänä räppäri pitää tiedotustilaisuuden Helsingissä Hotelli Kämpin Peilisalissa. Aivan kuin muutama vuosi sitten ennen stadikkakeikkojaan.

Cheek on jo saavuttanut urallaan todella paljon. Hänen bucket listillä eli unelmalistalla ovat olleet muun muassa kirja, dokumentti, stadikkakeikka, jäähallikiertue ja leffa. Jokainen näistä unelmista on jo toteutunut. Tosin Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa vasta helmikuussa 2018.

Spekuloimme nyt, mistä Cheek voisi tiedottaa keskiviikkona.

Pyrkii presidentiksi

Mehukkain asia, josta Cheek voisi tiedotustilaisuudessa kertoa, olisi se, että hän pyrkii Suomen presidentiksi. Se kuulostaa kaukaa haetulta, mutta sille löytyy perustelu. Vuonna 2013 Cheek julkaisi Kuka muu muka -kappaleen. Sen viimeisen säkeistön lyriikoissa on kohta:

Nää leffat ja kirjat ne on tulossa vielä

Duunaan mitä jehut duunaa haluutte mut eduskuntaan

Mä pyöritän Suomee jo muutenkin, peruspullaa

Yksi leffa (dokumenttielokuva) on jo tullut, toinen on tulossa. Kirjakin on jo pihalla. Seuraavin eduskuntavaaleihin on lähes puolitoista vuotta aikaa, joten jos räppäri tähtäisi niihin vaaleihin, hän tiedottaisi siitä myöhemmin.

Mutta ensi vuoden alussa järjestetään presidentinvaalit. Olisi ihan älyttömän kova juttu, jos räppäri tähtäisi nyt tasavallan presidentiksi.

Cheek haluaa olla ykkönen, joten presidentin pesti sopisi hyvin hänen tyyliinsä. Valitettavasti kaikki eduskuntapuolueet ovat jo valinneet ehdokkaansa tai kannattavat nykyistä presidenttiä, Sauli Niinistöä. Niinpä Cheekin ainoa mahdollisuus olisi pyrkiä pressaksi valitsijayhdistyksen kautta.

Vaalilain mukaan valitsijayhdistyksen perustamiseen tarvitaan vähintään 20 000 äänioikeutetun jäsenen allekirjoittamat kannattajakortit. Ne pitää luovuttaa oikeusministeriölle 12. joulukuuta mennessä. Paavo Väyrysellä on ollut ongelmia kannattajakorttien keräämisessä, mutta eiköhän Suomen suosituin räppäri onnistuisi siinä helposti – onhan hän esimerkiksi myynyt 40 000 henkilöä vetävän Olympiastadionin kaksi kertaa loppuun perättäisinä päivinä.

Mikäli ajatus Cheekistä presidenttinä tuntuu vieraalta, oudolta ja epätodelliselta, niin niin tuntui vielä pari vuotta sitten myös ajatus presidentti Donald Trumpista.

Cheek Linnan juhlissa vuonna 2012. // Kuva: Yle

Suunnittelee vaatemalliston

Kanye Westillä on Yeezy, voisiko Cheekillä olla Cheezy?

Cheek voisi monien kansainvälisten räppäreiden tavoin perustaa oman vaatemerkin tai suunnitella yhteistyössä jonkun merkin kanssa vaatemalliston, kuten esimerkiksi Cheek x Balmain.

Räppärillä on usein keikkavaatteina mittatilaustyönä tehtyjä kuteita. Myös Profeetoilla oli heitä varten suunnitellut takit rundilla.

Elastinen ja Cheek eli Profeetat Turussa. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Juontaa tv-ohjelman

Monet artistit ovat hiljattain tehneet tv-ohjelmia. Elalla oli Elastinen feat, Antti Tuisku tuomaroi parhaillaan Idolsissa ja niin edelleen. Myös Cheekillä voisi olla oma tv-ohjelma, sillä hänellä on paljon kokemusta tv-työstä muun muassa Vain elämää -ohjelman myötä. Cheek sopisi bisnestaustansa vuoksi myös _Diili-_ohjelmaan, jota on aiemmin juontanut Hjallis Harkimo. Cheekin juontamalla kaudella kilpailtaisiin paikasta räppärin levy-yhtiö Liiga Musicin tuontantopäälliköksi.

Cheek ei sanoisi kisasta putoavalle henkilölle, että sait potkut. Hän sanoisi: sinulta irtosi sokka, hyvästi.

Jää isyyslomalle

Cheek on kertonut muun muassa _Vain elämää -_ohjelmassa haluavansa joskus oman perheen. Hän postailee silloin tällöin myös veljensä Jere Tiihosen lapsesta Aurorasta kuvia Instagramiin. Cheekin vauvakuume on voinut kasvaa myös siksi, että hänen Profeetat-bändikaverinsa Ela sai tänä vuonna lapsen. Cheek on pysynyt vaitonaisena yksityiselämästään, joten voisi olla mahdollista, että hän on onnistunut salaamaan mahdollisen perheenlisäyksenkin.

Lopettaa artistiuran ja siirtyy taustalle

_Enkelit-_biisi jää viimeiseksi ja Cheek siirtyy musa-alan taustavaikuttajiin. Artistilla on oma levymerkki Liiga Music. Hän voisi jatkossa sainata nuoria lupauksia ja mentoroida heitä kohti tähteyttä. Siitä Cheekillä on paljon kokemusta.

Ryhtyy näyttelijäksi

On mahdollista, että Chekkonen on innostunut elokuvamaailmasta hänen elämästään kertovan Veljeni vartija -leffan myötä niin paljon, että hän haluaa siirtyä kokonaan elokuva-alalle esimerkiksi näyttelijäksi. Siitä hänellä on jo kokemusta myös musavideoistaan.

Ja jos Antti Holmasta tehdään joskus elämäkertaelokuva, niin kuka olisi rooliin parempi kuin Chekkonen?

Olisiko ihan mahdoton ajatus, että Cheekin _Enkelit-_sinkun eeppinen kansi, jossa räppäri ratsastaa miekka kädessä hevosen selässä, olisi sellainen Game of Thrones -viittaus, että räppäri nähdään sarjan viimeisellä kaudella? Kahdeksannen GoT-kauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Viime kaudella sarjassa vieraili Ed Sheeran, joten nyt olisi luonnollisesti Cheekin vuoro.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

#enkelit #16112017

A post shared by Jare Henrik Tiihonen (@jaretiihonen) on

Perustaa hip hop -festivaalin

Cheekille on aina ollut tärkeää rakentaa kotimaista hip hop -kulttuuria. Hänen uransa alkoi Lahdessa järjestetyistä rap-bileistä. Olisi luonnollista, että räppäri perustaisi oman festivaalin, jota voisi joka vuosi tähdittää. Samalla hän voisi tukea koko hip hop -kulttuuria ja nostaa uusia kykyjä esille.

Festivaali saatettaisiin järjestää juhannuksena. Silloin yleisöstä kilpailisivat Raumanmeren Juhannus eli RMJ ja Cheekin festari JHT. Mikäli Cheek haluaa järjestää iloa pursuavat festarit, niiden nimi olisi tietysti Jippikayjei-juhlat. Toisaalta keskikesän helteille sopisi myös kesäfestari Liekeissä.

Perustaa yökerhoketjun

Cheek voisi perustaa Onnela-tyyppisen Skohan-yökerhoketjun. Cheek avasi oman yökerhon Helsingin keskustaan viime maaliskuussa. Nyt bisnesmaailmasta kiinnostunut räppäri voisi laajentaa yökerhotoimintaansa muuallekin Suomeen. Cheekiltä löytyy tähän myös koulutusta, sillä hän on käynyt Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelman.

Perustaa hevostallin

Cheek yllättää! Enkelit-sinkun kansi ei olekaan Game of Thrones -viittaus, vaan räppäri aikoo perustaa hevostallin. Cheek nähtiin hevosen selässä sinkun kannen lisäksi myös Vain elämää -ohjelmassa Kaija Koon päivänä.

Cheekin hevostalliin voisivat kuulua oriit Alpha ja Omega, Maanteiden Kingi ja Sinuhe sekä Jossu-niminen tamma.

Cheek ratsasti Vain elämää -ohjelmassa. // Kuva: Nelonen/Petri Aho

Muuttaa avaruuteen ja ostaa urheiluseuran

Viimeksi, kun Cheek järjesti tiedotustilaisuuden Hotelli Kämpin Peilisalissa, hän sanoi näin:

- En ole ostamassa mitään urheiluseuraa, en ole hakemassa politiikkaan, enkä muuttamassa avaruuteenkaan asustelemaan.

Politiikka-vaihtoehto käytiin jo läpi presidenttiehdokkuuden kautta, mutta entäs urheiluseuran ostaminen ja avaruuteen muuttaminen? Cheek on kotoisin Lahdesta ja kasvanut kaupungissa yhdessä muun muassa korishullu Brädin kanssa. Ehkäpä Cheek ostaa Brädin kanssa Lahti Basketball -korisseuran, jonka tukijoihin Brädi kuuluu.

Emme löydä mitään järkevää syytä sille, miksi Cheek muuttaisi avaruuteen. Jos hän kuitenkin päättää tehdä niin, niin toivotamme rutkasti onnea!