Hyppää pääsisältöön

Ne kesät Intiassa – draamasarja brittiyhteisön elämästä

Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa.
Ralph Whelan (Henry Lloyd Hughes, vas.), Alice Whelan (Jemima West), Cynthia Coffin (Julie Walters), Sooni Dalal (Aysha Kala) ja Aafrin Dalal (Nikesh Patel). Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa. Yle TV1,Indian Summers,Ne kesät Intiassa

TV1 maanantaista perjantaihin 8. – 25.5.2018 klo 12.30 – 13.30 (1. tuotantokausi) ja 28.5. – 116.6. (2. kausi)
Areenassa 30 päivää

On vuosi 1932 Intiassa. Ralph Whelan ja muut Britannian virkamiehet perheineen suuntaavat kesänviettoon Simlaan, Himalajan juurelle. Heidät otetaan ystävällisesti vastaan, kuten aina. Vai otetaanko?

Draamasarja Ne kesät Intiassa (12) kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa, jossa on alkanut elää unelma itsenäistymisestä.

Ykkönen esittää uusintana sarjan ensimmäisen kauden 12 jaksoa ja toisen kauden kymmenen jaksoa.

Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa.
Lordi Willingdon (Patrick Malahide). Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa. Indian Summers,Yle TV1,Ne kesät Intiassa
Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa.
Leena Prasad (Amber Rose Revah) ja Dougie Raworth (Craig Parkinson). Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa. Indian Summers,Yle TV1,Ne kesät Intiassa
Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa.
Ian McLeod (Alexander Cobb). Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa. Indian Summers,Yle TV1,Ne kesät Intiassa

Kesä omalla klubilla

Intian niemimaa oli ollut kolonialistisen maailmanvalloituksen kiistakapula vuosisatojen ajan. Iso-Britannia oli saanut siitä oman siivunsa.

Jokunen tuhat brittivirkamiestä vartioi emämaan etuja kaukana kotoa, perin toisenlaisessa kulttuurissa ja ilmastossa kuin mihin he olivat tottuneet. Kerran vuodessa virkamiehet pakkasivat omaisuutensa ja perheensä ja siirsivät toimistonsa Simlaan, hieman siedettävämpään ilmastoon.

Simlassa britit otettiin avosylin vastaan, rentoutumaan ja viettämään huoletonta aikaa omiensa parissa. Royal Simla Club, vain valkoisille sallittu klubi, täyttyi joka ilta juhlijoista, ja heidän viihtymisestään vastasi kokenut klubiemäntä.

Oliko todellisuus kuitenkaan niin leppoista ja harmitonta, kuin britit halusivat uskoa?

Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa.
Cynthia Coffin (Julie Walters) ja Kaiser (Indi Nadarajah). Uusi draamasarja kuvaa siirtomaa-ajan loppuvaiheita ja brittivirkamiesten elämää 1930-luvun Intiassa. Indian Summers,Yle TV1,Ne kesät Intiassa

Itsenäisyysajatukset leviävät

Sarjan kaksi tuotantokautta kuvaavat brittivirkamiesten kesänviettoa vuodesta 1932 vuoteen 1935. Kahden kesän aikana maassa alkoi syntyä kuohuntaa.

Enää ei ole varmaa, että ainoastaan intialaiset halusivat itsenäisyyttä ja olivat valmiita taistelemaan sen puolesta. Vaara saattoi vaania myös omien parissa. Kuinka se näkyi brittiseurueen kesänvietossa?

Pääosissa nähdään monista sarjoista tunnettu brittinäyttelijä Julie Walters, Henry Lloyd Hughes, Nikesh Patel, Jemima West. Patrick Malahide, Roshan Seth, Lillete Dubey, Fiona Glascott, Craig Parkinson, Olivia Grant, Amber Rose Revah ja Rick Warden.

Indian Summers. Idea ja käsikirjoitus: Paul Rutman. Tuotanto: Biscuit Films, New Pictures, PBS, Britannia, 2015 - 16. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Kommentit
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.