Hyppää pääsisältöön

Durrellin perhe – brittisarja Korfun maisemissa

Lämminhenkinen brittisarja kuvaa leskiäidin ja hänen lapsikatraansa elämänmuutoksesta 1930-luvulla.
Durrellin perhe: Leslie (Callum Woodhouse, vas.), Louisa-äiti (Keeley Hawes), Gerald (Milo Parker), Margo (Daisy Waterstone) ja Larry (Josh O’Connor). Lämminhenkinen brittisarja kuvaa leskiäidin ja hänen lapsikatraansa elämänmuutoksesta 1930-luvulla. Kuva: Sid Gentle Films 2016 Yle TV1,The Durrells,Durrellin perhe

TV1 maanantaista perjantaihin 9. - 16.5.2019 klo 17.10 - 18.00 (1. tuotantokausi), 17.5. - 24.5. (2. tuotantokausi) ja 27.5. - 6.6. (3. tuotantokausi), Areenassa 7 päivää

Englantilaisen eläintieteilijän Gerald Durrellin omaelämäkerrallisiin romaaneihin perustuva lämminhenkinen sarja Durrellin perhe kuvaa leskiäidin ja hänen neljän lapsensa elämänmuutosta.

Ykkönen esittää 1930-luvulle sijoittuvasta sarjasta uusintana kaikki kolme tuotantokautta.

Kohti tuntematonta

Louisa-äiti (Keeley Hawes) tuntee itsensä epäonnistuneeksi. Perheen esikoinen Larry (Josh O’Connor), keskimmäiset Leslie (Callum Woodhouse) ja Margo (Daisy Waterstone) sekä kuopus Gerald (Milo Parker) järjestävät erilaisia yllätyksiä.

Lämminhenkinen brittisarja kuvaa leskiäidin ja hänen lapsikatraansa elämänmuutoksesta 1930-luvulla.
Lämminhenkinen brittisarja kuvaa leskiäidin ja hänen lapsikatraansa elämänmuutoksesta 1930-luvulla. Kuva: Sid Gentle Films 2016 The Durrells,Yle TV1,Durrellin perhe

Äiti kaipaa uutta suuntaa elämälle ja kypsyttelee hullunrohkeaa ideaa myydä vähäinen omaisuus ja muuttaa kauas pois, pakoon ankeaa arkea. Olisiko elämä auvoisempaa aurinkoisella Korfun saarella?

Kielitaidoton ja huonosti yhteen hiileen puhaltava perhe pakkaa kimpsunsa ja matkustaa halvimmilla kansipaikoilla kohti tuntematonta.

Larry haluaa auttaa äitiä

Onnellisen sattuman kautta perhe pääsee asumaan rapistuneeseen taloon, ja tutustuminen uuteen ympäristöön voi alkaa.

Talossa ei ole sähköjä, mistä teinityttö Margo on pöyristynyt. Isoveljet Lawrence ja Leslie ovat ihmeissään, mutta perheen kuopus Gerald on aivan innoissaan, kun ulkohuussista paljastuu varsinainen eläintarha.

Lämminhenkinen brittisarja kuvaa leskiäidin ja hänen lapsikatraansa elämänmuutoksesta 1930-luvulla.
Lämminhenkinen brittisarja kuvaa leskiäidin ja hänen lapsikatraansa elämänmuutoksesta 1930-luvulla. The Durrells,Yle TV1,Durrellin perhe

Entä miten äidin pitkään jatkunut hermostunut mieliala saadaan kohenemaan? Larry-poika keksii mielestään oivan ratkaisun, ja ryhtyy etsimään äidille miesystävää. Ainakaan ensimmäisen kandidaatin perusteella nuorukainen ei vakuuta puhemiestaidoillaan.

Vaikuttaako paratiisisaari?

Kaikenkarvaisia edesottamuksia on luvassa Durrellin perheelle Kreikan maisemissa, sillä paratiisisaarellakin ihminen on sitä mitä on eikä muuksi muutu. Vai muuttuuko sittenkin?

Pääosissa nähdään myös Alexis Georgoulis, Anna Savva, Leslie Caron ja Ulric von der Esch.

The Durrells. Käsikirjoitukseksi sovittanut: Simon Nye. Ohjaus: Steve Barron. Tuotanto: BBC, Sid Gentle Films Ltd, ITV, Britannia, 2016 - 2017. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele