Hyppää pääsisältöön

Kuuntele YleX Aamun 36 tunnin Naurumaratonin parhaat palat – mukana kaikki vitsilingot, Köpin bulit lastenlaulut ja Vikin säärikarvojen epilointi

Eikä sovi unohtaa Köpin freestyleä, Vikin ja Kasmirin hierontaa tai Suomen kovinta nuorille suunnattua klassisen musiikin ohjelmaa, K-päitä!

Näin hyvillä energioilla Viki ja Köpi lähtivät 36 tunnin juontourakkaan. // Kuva: YleX/Juuli Aschan

YleX Aamun Viki ja Köpi ovat uskomattomia tyyppejä. Kaksikko juonsi Nenäpäivän kunniaksi 36 tunnin suoran Naurumaraton-radiolähetyksen 9.–10. marraskuuta.

Tavallinen työpäivä kestää usein kahdeksan tuntia, eli Viki ja Köpi painoivat neljä ja puoli työpäivää yhteen menoon.

Suoritus on huima, mutta mitäpä sitä ei hyvän asian puolesta tekisi. Tempauksen tarkoitus oli kerätä rahaa kehitysmaiden lapsille. Keräykseen pystyi osallistumaan esimerkiksi tekstiviestillä.

Viestejä tuli suunnaton määrä: YleX:n pottiin on kertynyt lahjoituksina toistaiseksi 49 929 euroa – kiitos siitä kaikille teille! Nenäpäivä-keräys jatkuu 9. marraskuuta saakka.

"Tippa nousi silmäkulmaan, kun lueskelin myöhemmin viestejä, joita lähetyksen aikana tuli."― Viki

- Naurumaraton yksi siiteimpiä juttuja, joita olen elämäni aikana saanut tehdä. Kaikki ne viestit, tsempit, onnentoivotukset ja lahjoitukset – kaikki, mitä saatiin kerättyä sen 36 tunnin aikana lämmittäää mieltä tosi paljon. Tippa nousi silmäkulmaan, kun lueskelin myöhemmin viestejä, joita lähetyksen aikana tuli, Viki kertoo.

Köpi on samoilla linjoilla juontoparinsa kanssa.

- Tämä on isoin asia, jolla olen pystynyt vaikuttamaan ihmisiin tekemällä hyvää. Oli hienoa, kun niin moni ihminen oli aidosti mukana. Kyllä siinä raaka porilainenkin herkistyi. Pääfiilis on kiitollinen, Köpi sanoo.

Lahjoituksia sateli erityisesti perjantai-iltana. Se oli herkkua kaikille samba-musiikin ystäville, sillä aina uuden tuhatluvun ylittyessä Viki ja Köpi laittoivat Bellinin Samba De Janeiron soimaan. Parhaimmillaan biisi soi kolme kertaa reilun kymmenen minuutin aikana.

Eeppisen sambashow’n lisäksi lähetyksessä tapahtui monia hämmästyttäviä, hämmentäviä ja hienoja hetkiä. Kuuntele Naurumaratonin parhaat palat alta.

Kaikki 10 vitsilinkoa

Viki ja Köpi vetivät Naurumaratonin aikana eeppisen vitsilingon yhteensä kymmenen kertaa. Meininkihän on tunnetusti levotonta – ja etenkin lähetyksen loppua kohden vielä piirun verran levottomampaa.

Jannika B ja riisumishaaste

Laulaja Jannika B lupautui lahjoittamaan sata euroa per naama, kun Viki ja Köpi riisuivat bokserisilleen. Ja mikäpä siinä on riisuessa hyvän tarkoituksen puolesta – etenkin, kun riisumismusavalinta on kohdallaan!

Bulit lastenlaulut

Aito tähtönen! Aito tähtönen! Heiiiiii! Skrrriiitt skrrrriiiiit! Buli buli!

Aito Faija

Köpi alias Tuottaja Kallio ei tyydy vetämään pelkästään katu-uskottavia lastenlauluja. Ja kuvitelkaa: tämän biisin aikana YleX:n Nenäpäiväpottiin lahjoitettiin noin 1 300 euroa.

Evelina ja Köpi “Sean Paul” Kallio tekivät ensi kesän hittibiisin

Tämän tahdissa tanssitaan etenkin Porissa, Yyterin sannoilla.

Köpin villi räppinuoruus

Mistä nämä Köpin räppiskillit oikein kumpuavat? No, ne ovat peräisin juontajan nuoruusvuosilta, jolloin hän räppäri muun muassa sellaisessa bändissä kuin Avainsana, jolloin Köpi tunnettiin Edustusmiehenä.

Uuden musiikin iltavuoron Ida Karimaan tsemppiräppi

Ai että Köpi olisi ainoa YleX:n juontaja, joka osaa räpätä? Ei todellakaan. Räppitkykyä löytyy myös Ida Karimaalta, joka juontaa Uuden musiikin iltavuoroa maanantaista torstaihin kello 17–19.

Kuuntele tämä ja ota mallia.

Köpi epiloi Vikin jalat

Ei hätää Viki. Ei mitään hätää. Pidä vain ne kätesi siellä omalla puolella.

Nyt epiloidaan. Anteeksi, köpilöidään.

Viki ja Kasmir hieronnassa

Pelkkä säärikarvojen ajelu ei Vikille riittänyt, sillä juontaja päätyi myös hierontapöydälle yhdessä Kasmirin kanssa. Kuinka rentoutuneelta kaksikko kuulostaakaan!

Kivi-paperi-sakset-kilpailu KPS-legenda Heikki Helastisen johdolla

YleX Viikonlopun Samuel ja Womma piipahtivat torstain ja perjantain välisenä yönä pelaamassa kivi-paperi-sakset-peliä Vikin ja Köpin kanssa. Kisan tuomaroi ja juonsi kivi-paperi-sakset-SM-kilpailun järjestäjä Heikki Helastinen.

Jos et usko, että KPS radiossa kuulostaisi hyvältä, olet väärässä.

Suomen suosituin nuorille tarkoitettu klassisen musiikin ohjelma, K-päät

Naurumaratonin viimeisillä tunneilla kuultiin Vikin ja Köpin lanseeraamaa, Suomen suosituinta nuorille tarkoitettua klassisen musiikin ohjelmaa nimeltä K-päät.

Ohjelma on viihdyttävä ja hyvin informatiivinen: olisitko esimerkiksi tiennyt, vanha kunnon Frédéric Chopin painaa isolla keikkatauolla savage-tyyppisiä hittejä?

#kpäät4life

Tonnin lahjoitus freestylestä

Duunari000-nimimerkillä WhatsAppin kautta viestiä lähettänyt henkilö lupasi lahjoittaa YleX:n Nenäpäiväpottiin hurjat tuhat euroa, mikäli Köpi vetää freestyleä ja Viki räppää Seremoniamestaria.

Jätkäthän tekivät toki työtä käskettyä – ja kyllä, tilille napsahti tonni! Iso kumarrus sinulle, Duunari000

Näin. Olihan tämä hienoa. Vai mitä, Viki ja Köpi?

- Kyllä. Tuhannet kiitokset kaikille. Ei oikeastaan sanat riitä kiittämään niistä viesteistä, lahjoituksista ja tsempeistä, joita lähetyksen aikana tuli, Viki kertoo.

Köpi komppaa Vikiä täysin. Viestejä tuli suunnaton määrä – lähetyksen päätyttyä YleX:n WjatsAppissa oli yli 2 000 lukematonta viestiä, kun niihin ei läheyksen aikana ehtinyt tarttua.

- Mutta nyt kaikki viestit, jotka tulivat meille mitä tahansa väylää pitkin, on käyty läpi. Kaikkiin ei ehditty vastaamaan, mutta siellä oli upeita tarinoita, upeita tilanteita, joissa lähetystä on kuunneltu ja upeita tsemppiviestejä. Pelkkää rakkautta teille kaikille ja kiitos, Köpi sanoo.

Voit osallistua YleX:n Nenäpäiväkeräykseen 19. marraskuuta saakka lähettämällä viestin YLEX numeroon 16499. Näin tuet pottia viidellä eurolla. Voit myös lahjoittaa osoitteessa nenäpäivä.fi/ylex.