Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Tulevilla rannoilla – dokumentti ilmastonmuutoksesta

Dokumenttielokuva ilmastonmuutoksesta, jossa pienten keltaisten kumisaappaiden mukana matkataan tulevaisuuden rantamaisemiin.
Dokumenttielokuvassa matkataan pienten keltaisten kumisaappaiden mukana tulevaisuuden rantamaisemiin. Dokumenttielokuva ilmastonmuutoksesta, jossa pienten keltaisten kumisaappaiden mukana matkataan tulevaisuuden rantamaisemiin. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Tulevaisuuden rannoilla

TV1 maanantaina 20.11.2017 klo 21.30 - 23.05, uusinta sunnuntaina 26.11. klo 12.10
Katsottavissa Yle Areenassa

Dokumenttielokuva Tulevilla rannoilla vie katsojan tulevaisuuden äärelle. Se luo näkymän niihin kaventuviin elämänmahdollisuuksiin, joihin meidän sukupolvemme päätökset vaikuttavat.

Pysytymme käsittelemään asioita lähitulevaisuudessa eli miten ilmaston lämpeneminen ja nouseva merenpinnan välittömät vaikutukset näkyvät omassa elämässämme. Vaikutukset tuntuvat kuitenkin voimakkaammin lapsenlapsiemme elämänlaadussa.

Miten tämä hetki vaikuttaa siihen, miltä jälkipolviemme tulevaisuus näyttää?

Kirje syntymättömälle lapsenlapsenlapselle

Ohjaaja John Websterin uusi dokumentti on elokuvan muotoon tehty kirje ohjaajan vielä syntymättömälle lapsenlapsenlapselle, pikku-Doritille. Hän elää vuonna 2060 todennäköisesti hyvin erilaisella maapallolla kuin me nyt.

Dokumentti on myös ohjaajansa yritys ymmärtää itseään ja maailmaa. Miksi hän kokee huolen ympäristöstä eri tavalla kuin muut? Miten menneisyytemme vaikuttaa luomaamme tulevaisuuteen? Voiko yksi ihminen vaikuttaa koko maailmaan?

Yhdellä ihmisellä on merkitystä

Dokumenttielokuvassa matkataan Espoosta Siperiaan ja Marshallinsaarilta New Yorkiin. Ilmastonmuutos asettuu ihmisen kokoisiin mittasuhteisiin koskettavien haastattelujen kautta.

Elokuva pyytää meistä jokaista katsomaan sekä menneeseen että tulevaan. Millaisia isoisiä ja -äitejä me olemme tuleville sukupolville? Onko meille väliä sillä, millaisella rantaviivalla Dorit seisoo vuona 2060? Ennen kaikkea se muistuttaa meitä siitä, että yhdellä ihmisellä on merkitystä. Jokaisessa meissä asuu kyky muuttaa maailmaa.

Edellisessä elokuvassaan Katastrofin aineksia (2008) Webster eli vuoden öljyselibaatissa ilman öljyä ja muovia.

Tuotanto: Millennium Film Oy / JW Documentaries Oy, Suomi, 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.