Hyppää pääsisältöön

Ylen tuottama animaatiosarja Albi Lumiukko menestyy Kiinassa

Albi lumiukko
Albi lumiukko albi lumiukko

Ylen lastenohjelmien tuottama Albi Lumiukko eli Albi The Snowman menestyy Kiinan suurimmassa tilausvideoiden iQYI-palvelussa.

Animaatiosarja perustuu Hima Light Oy:n Markus Majaluoman ja Mikko Kunnaksen luomaan hahmoon. Albi on rakastettavan hassu lumiukko, joka elää ikilumen maassa ja rakentelee lumesta kaikenlaisia keksintöjä ja tarpeelliseksi katsomiaan tavaroita. Seikkailuissa ovat mukana Albin tölkkihatussa asustava pikkulintu ja pikkuruinen mato.

Sarjan 26 viisiminuuttista jaksoa ovat keränneet Kiinassa lyhyessä ajassa jo yli 15 miljoonaa latausta ja lisää latauksia tulee noin 1 000–2 000 kpl tunnissa. Albi on päihittänyt latausmäärissä jopa kansainvälisesti erittäin suositun Pingun, ainoastaan Pingun toinen tuotantokausi on kerännyt hieman enemmän latauksia kuin Albi.

Animaatiosarjasta on tehty jo kaksi tuotantokautta. Nyt työn alla on kolmas, ja tuotannossa on lisäksi erityinen joulujakso. Albi Lumiukkoa esitetään lähes 30 maassa ja levitysoikeudet on tänä vuonna myyty myös Latinalaiseen Amerikkaan ja Keski-Amerikkaan.

Albi Lumiukko on katsottavissa Ylen Lasten Areenasta. Sarjan on tuottanut Yle Lapset ja nuoret ja se on tehty Ylen, Suomen elokuvasäätiön, Nordisk Film&TV Fondin, Nordvisionin ja Kirkon Mediasäätiön tuella.

Lisätietoja:
Maria Kivinen, myyntineuvottelija, Yle Myynti, p. 040 544 2404, maria.kivinen@yle.fi
Jukka Kaivola, päällikkö, Yle Myynti, p. 0400 446 881, jukka.kaivola@yle.fi