Hyppää pääsisältöön

Nyt voit kuunnella Taylor Swiftin tuoretta albumia, jota ei löydy mistään striimauspalvelusta – YleX:n Anne Lainto kommentoi levyä Vilma Alinan kanssa

Taylor Swiftin tuore albumi ilmestyi 10. marraskuuta. Toistaiseksi sitä ei voi kuunnella, ellei sitä osta – paitsi jos sitä kuuntelee Yle Areenasta Uuden musiikin aamuvuoron ohjelmasta.

Reputaion on Taylor Swiftin kuudes albumi. // Kuva: EPA / Justin Lane

Taylor Swift on yksi maailman suosituimmista artisteista. Hän on vasta 27-vuotiaana voittanut jo kymmenen Grammy-palkintoa. Miljoonat ihmiset luukuttavat Swiftin musiikkia päivittäin ja odottavat, milloin seuraava kappale ilmestyy.

Monien iloksi Swift julkaisi uuden Reputation-albumin 10. marraskuuta.

Mahtava homma, mutta: levyä ei ole ladattu mihinkään suoratoistopalveluun, eikä toistaiseksi ole varmaa tietoa, milloin artisti sen niihin lisää.

Swift, jota pidetään yhtenä parhaista pop-hittien kirjoittajista, on kikkaillut muun muassa Spotifyn kanssa ennenkin. Vuonna 2014 Swift veti kaiken musiikkinsa pois suoratoistopalvelusta. Hän perusteli päätöstä sillä, että Spotifyn kaltaiset palvelut alentavat musiikin arvoa. Swift kuitenkin palautti musiikkinsa Spotifyyn viime kesänä.

Mikäli Reputation-levyn haluaa kuulla, se pitää ostaa. Mutta! Monia sen biisejä voi kuunnella Yle Areenasta löytyvästä Uuden Taylor Swiftin aamuvuorosta, joka korvasi tänään 16. marraskuuta Uuden musiikin aamuvuoron. Jokaista levyn viittätoista biisiä ei lähetykseen mahtunut, mutta koosteesta voi kuunnella 11 levyn 15 kappaleesta.

Juontaja Anne Lainnon kanssa albumia kuunteli ja kommentoi sooloartisti ja YleX:n Kesäkumibiisilläkin laulanut Vilma Alina, joka kirjoittaa biisejä itsensä lisäksi monille suomalaisartisteille, kuten Robinille ja Lucasille.

- Löysin Taylor Swiftin isommin, kun kuulin Wildest Dream -biisin. Älysin, että hän tekee kovia tekstejä ja pop-kappaleita. Olen innokkaasti odottanut, millainen tämä Taylor Swiftin uusi aikakausi on, Vilma Alina sanoo lähetyksen alussa.

Reputation-levyltä on lupa odottaa paljon, sillä albumin ensimmäisellä sinkulla Look What You Made Me Do hän aivan biisin lopussa sanoo, että “Olen pahoillani, mutta vanha Taylor Swift ei voi nyt tulla puhelimeen. Miksikö? Koska hän on kuollut.”

Biisien kommentoinnin lisäksi Anne Lainto ja Vilma Alina puhuvat esimerkiksi Taylor Swiftin musiikillista kasvamista ja muuttumista teini-ikäisestä kantritähdestä superisoksi elektropoppariksi.

Kuuntele lähetys alta.

Lue myös:

Yllätysduo Vilma Alina ja Jon-Jon Geitel: “Tunteet ovat täysin rehellisiä”

YleX:n Kesäkumibiisin musavideo julki: “Olen ystäväporukkani kortsupoliisi”