Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Joulukalenteriäänestys on päättynyt: Tonttu Toljanteri ja Olga P. Postinen tekevät paluun Areenaan 1.12.

Kuva on jaettu kahtia. Vasemmalla Ritva Valkama Olga P. Postisena, oikealla Tonttu Toljanteri, jota esittää Kunto Ojansivu.
Kuva on jaettu kahtia. Vasemmalla Ritva Valkama Olga P. Postisena, oikealla Tonttu Toljanteri, jota esittää Kunto Ojansivu. Kuva: Yle kuvapalvelu Ritva Valkama,Tonttu Toljanteri,Olga P. Postinen

Äänestys on päättynyt ja äänet laskettu. Eniten ääniä saivat Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä (vuodelta 2007) ja Olga P. Postisen joulukalenteri (vuodelta 1987). Ne tulevat katsottavaksi Areenaan 1.12.2017.

Äänestys on päättynyt.

Voit tutustua mukana olleisiin joulukalentereihin tarkemmin äänestystuloksen alapuolella.

Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä vuodelta 2007
59% (28763 ääntä)
Olga P. Postisen joulukalenteri vuodelta 1987
18% (9034 ääntä)
Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980
16% (7831 ääntä)
Tonttu Tomafoin joulukalenteri vuodelta 1991
4% (1852 ääntä)
Gommin ja Pommin joulukalenteri vuodelta 1995
3% (1608 ääntä)
Ääniä yhteensä: 49088

Tämän äänestyksen voittajien lisäksi 1.12. Areenaan tulee katsottavaksi myös ruotsinkielinen Bärtilin joulukalenteri. Kaikki äänestyksen aikana meille tulleet toiveet otetaan huomioon tulevia vuosia ajatellen. Kiitos kaikille äänestäjille ja toivojille!

Ylivoimainen voittaja Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä

Tonttu Toljanteri eli näyttelijä Kunto Ojansivu katsoo suurennuslasin läpi kameraan
Kunto Ojansivu on Tonttu Toljanteri. Tonttu Toljanteri eli näyttelijä Kunto Ojansivu katsoo suurennuslasin läpi kameraan Kuva: Laura Pohjavirta/Yle Tonttu Toljanteri,Kunto Ojansivu

Tonttu Toljanterin kansansuosio on hurjaa! Se keräsi 59% kaikista annetuista äänistä ja jyräsi itsensä Areenaan. Joulukalenterissa vuodelta 2007 ollaan Muorin töissä. Joulukiireet saavat ihan uuden muodon, kun Joulumuori sairastuu unipöpöön. Toljanteri lupaa hoitaa Muorin työt hissun kissun, jotta Muori saa levätä rauhassa pöpön pois. Moninaiset ovatkin Muorin hommat ja Toljanteri saa mm. pitää itsenäisyyspäivän puheen, leipoa jos jotakin leivonnaista ja valaa kynttilöitä. Nettitontun sekaannus ja Tonttulan tarkastaja tuovat omat mutkansa jouluvilskeeseen. Mutta voiko Joulumuori nukkua joulun yli? Mikä hänet parhaiten parantaisi? Toljanteria näyttelee Kunto Ojansivu.

Tutustu Tonttu Toljanterin joulukalenteriin, jossa ollaan Muorin töissä tarkemmin Elävässä arkistossa.

Olga P. Postinen kiri toiseksi ja myös katsottavaksi Areenaan

Ritva Valkama Olga P. Postisena näyttää jotain sanomalehdestä Pentti Siimekselle.
Ritva Valkama on Olga P. Postinen. Ritva Valkama Olga P. Postisena näyttää jotain sanomalehdestä Pentti Siimekselle. Kuva: Ari-Pekka Keränen/Yle Ritva Valkama,Pentti Siimes,Olga P. Postinen

Olga P. Postinen kävi tiukan kamppailun Histamiinin kanssa koko äänestyksen ajan, mutta lopulta kiri selkeästi kakkoseksi 18% äänisaalillaan. Olga on Vaapukkalan ahkera ja ansioitunut postimestari. Olgan sydämen asia on saada posti perille ajoissa ja joulukuu on erityisen kiireistä aikaa. Hänen mottonsa on ”läpi sateen, tuulten ja nietosten”. Vaapukkalassa juhlitaan itsenäisyyspäivänä 70-vuotiasta Suomea. Kuka valitaan juhlavuoden kunniakansalaiseksi? Entä saako myös Olga itse joulukortin? Nimikkoroolissa Ritva Valkama.

Tutustu Olga P. Postiseen tarkemmin Elävässä arkistossa.

Äänestyksessä olivat mukana myös nämä

Rämäkkä (näyttelijä Harri Hyttinen, noita-akka Anelma-Unelma ja Histamiini-hevonen aterioivat.
Harri Hyttinen on Rämäkkä seuranaan Histamiini-hevonen ja noita Anelma-Unelma Rämäkkä (näyttelijä Harri Hyttinen, noita-akka Anelma-Unelma ja Histamiini-hevonen aterioivat. Kuva: Leif Öster/Yle Histamiini (hahmo)

Histamiinin joulukalenteri alkaa, kun hänen ja tallitonttu Rämäkän luo tupsahtaa noitaneiti Anelma Unelma. Joulua odotellessa sattuu ja tapahtuu. Minne katoaa valo ja miksi noitaneidin lentopannu ei toimi? Kolmikko tutustuu jouluseikkailunsa aikana myös erilaisiin eläinystäviin. Tallin tapahtumat ovat välillä niin jännittäviä, että Histamiinin harja kihartuu. ”Mikä on tämä veikeä aika? Miten ois pieni joulun taika?”

Jarmo Koski Tonttu Tomafoina katsoo kyllästyneenä kameraan.
Jarmo Koski Tonttu Tomafoina Jarmo Koski Tonttu Tomafoina katsoo kyllästyneenä kameraan. Kuva: Seppo Sarkkinen/Yle Jarmo Koski,Tonttu Tomafoin arestikalenteri

Tonttu Tomafoin joulukalenterissa ollaan arestissa. Tomafoi on ollut tuhma ja juhlinut joulua jo kesällä, joten Joulupukki määrää Tomafoin arestiin. Joulupukinmuori saattaa Tomafoin 24-luukun -koppiin Korvatunturin uumeniin ja antaa hänelle tehtäväksi löytää joka päivälle uusi tarina aina jouluun saakka. Koppi on ahdas, mutta uskomattomia tarinoita ja seikkailuja alkaa löytyä. Vaan mikä ihmeen vimmattu paketti löytyy jouluaattona? Pääroolissa näyttelee myöhemmin mm. Salatut elämät -sarjasta tutuksi tullut Jarmo Koski.

Lähikuva M.A. Nummisesta Gommi-jäniksenä
M. A. Numminen Gommi-jäniksenä Lähikuva M.A. Nummisesta Gommi-jäniksenä Kuva: Seppo Sarkkinen/Yle Gommi ja Pommi,M. A. Numminen

Gommin ja Pommin joulukalenterissa seikkailevat Gommi-jäniksen ja Pommi-Kissan lisäksi ystävänsä possut Pimmi ja Pablo sekä Rommi-koira. Menossa ovat mukana myös metsän eläimet Vero-Karhua unohtamatta. Gommi ja Pommi haluaisivat tavata Joulupukin ja he tekevät Lappiin monta matkaa. Joulun odotusta ja etsintää lievittävät musiikki ja yhteiset laulutuokiot. Kaikkein tärkeintä on ystävyys. ”Me puhalletaan yhteen hiileen, sillä siinähän se voima piilee!” Gommi-jäniksenä M. A. Numminen ja Pommi-kissana Pedro Hietanen.

Joulukalentereita toivotaan jatkuvasti ympäri vuoden. Emme kuitenkaan voi julkaista kaikkia toivottuja joulukalentereita kerralla Areenaan. Siksi halusimme tarjota yleisölle mahdollisuuden äänestää viidestä toivotuimmasta kalenterista kahta suosikkia julkaistavaksi joulukuun ensimmäisenä päivänä. Toivottujen kalentereista voikin mukavasti avata vaikka kaikki luukut kerralla.

Toivotun kotimaisen draamanohjelmiston julkaisuaikatulu löytyy tätä linkkiä painamalla.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Ylen arkistovalokuvat muuttavat Wikimedia Commonsiin

    Vapaasti käytettäviä valokuvia on julkaistu vuodesta 2014.

    Vuonna 2014 Flickr-palvelussa alkunsa saanut valokuvien julkaisu jatkuu uudella alustalla. Wikimedia Commons tarjoaa käyttäjilleen muun muassa suomenkielisen käyttöliittymän sekä tarkemman kuvauksen tekijänoikeuksista.

  • Kommentti: Kotikadun 16. kausi tuo pimeneviin iltoihin valoa ja jännitystä

    Kotikadun 16. kausi on nyt Areenassa.

    Kotikadun 16. kausi (jaksot 510–542) on katsottavissa Areenassa kuuden kuukauden ajan. Ylen pitkäikäisin draamasarja tarjoilee tälläkin kaudella rakkautta, ystävyyttä ja onnistumisia. Toki kolikolla on kääntöpuolensa: henkilöhahmot saavat myös niskaansa roppakaupalla juonittelua, epäluuloja ja suurta surua.