Hyppää pääsisältöön

Hei, me heilutaan taas! Tiktak tekee comebackin kymmenen vuoden tauon jälkeen

Tiktak soittaa ensi kesänä alkuperäiskokoonpanollaan neljä festarikeikkaa.

Tiktak eli Petra, Emppu, Nea, Noora, Mimmu ja Tuuli. // Kuva: Promokuva: Valtteri Hirvonen

Suomea 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa villinnyt Tiktak tekee paluun kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen ja heittää ensi kesänä neljä festarikeikkaa. 

Yhtye nähdään tulevana kesänä Himos Juhannuksen lavalla 22. kesäkuuta.  Tämän lisäksi Petra, Emppu, Nea, Noora, Mimmu ja Tuuli esiintyvät myös Suomipop-festivaaleilla niin Jyväskylässä kuin Oulussakin sekä Tammerfesteillä.

- Ihan huippu fiilis. Olen liekeissä ja niin ovat muutkin, Tiktakin kitaristi Emppu kertoo YleX:lle

Tiktak ei ole vielä harjoitellut yhdessä vanhoja hittejä koko bändin voimin, mutta Mimmu ja Tuuli ovat treenailleet jo rumpuja ja bassoa. Koko yhtye aikoo mennä treenikselle ensi vuoden alussa.

Tiktak ei aio kuitenkaan tehdä uusia biisejä.

- Pelkästään siinä on liikaa biisejä, jos soitamme kaikki sinkut. Jos tekisimme nyt uusia biisejä, niin setistä pitäisi tiputtaa kovia sinkkubiisejä pois. Jengi haluaa kuulla vanhoja hittejä ja me haluamme soittaa ne.

Yhtyettä on kosiskeltu aiemminkin keikkalavoille, mutta aika ei ole ollut oikea.

- Nyt tuntuu kuudesta ihmisestä oikealta, mikä ei ole ihan yksinkertainen juttu, kun jengillä on siviiliduunit ja perheet. Olemme puhuneet tästä aiemminkin, mutta hetki ei ole ollut oikea. On mahtavaa, miten innoissaan jengi nyt on.

Tiktak tunnetaan muun muassa hiteistä Lopeta, Heilutaan ja Sekoitat mun maailman.

Yhtyeen lopettamisen jälkeen Petra ja Emppu ovat jatkaneet uraansa musiikin ammattilaisina, muut bändin jäsenet ovat opiskelleet itselleen uudet ammatit ja pitäneet musiikin mukana elämässä harrastuspohjalta. Yhteyttä toisiinsa muusikot ovat kuitenkin pitäneet kaikki nämä kymmenen vuotta, vähintään kokoontumalla kerran vuodessa yhteisen juhlapöydän ääreen. Siitä todisteena on myös Instagram-kuva.

Avaa Instagram postaus

Tiktak-huumaa on ollut ilmoilla muutenkin tänä vuonna, sillä laulaja Petra osallistui viime keväänä Vain elämää -ohjelmaan. Silloin kovaksi Tiktak-faniksi tunnustautunut Robin esitti herkän tulkinnan yhtyeen Tuuleksi taivaanrantaan -kappaleesta.

Myös Petra palasi Tiktak-fiiliksiin viime viikolla esittämällä Nenäpäivässä Heilutaan-biisin oman kappaleensa lisäksi.

Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye

Tiktak perustettiin Pohjois-Helsingin Bändikoulussa, josta ovat nousseet julkisuuteen lisäksi muun muassa Haloo Helsinki! ja The Rasmus.

Bändi allekirjoitti levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa vuonna 1999. Silloin puolet yhtyeen jäsenistä oli vain 13-vuotiaita.

Yhtyeen ensimmäinen iso hitti oli Lopeta-niminen sinkku, joka löytyy Tiktakin Frendit-nimiseltä debyyttialbumilta. Esikoislevyn myötä Tiktakista tuli Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye.

Tiktak julkaisi uransa aikana neljä studioalbumia, jotka myivät kaikki vähintään tuplaplatinaa. 

Tiktak keikkaili _Frendit-_albumista tehdyn englanninkielisen _Friends-_levyn myötä Euroopassa ja Yhdysvalloissa vuosina 2000 ja 2001 nimellä Tik N’ Tak.

Tiktak ilmoitti lopettavansa syksyllä 2007. Bändi soitti toistaiseksi viimeisen keikkansa Helsingin Tavastialla joulukuussa 2007.