Hyppää pääsisältöön

Rakkaus on riippuvuuksista suurin - Koukussa-sarja saa jatkoa

Tommi Eronen ja Matleena Kuusniemi katsovat eri suuntiin.
Tommi Eronen ja Matleena Kuusniemi katsovat eri suuntiin. Koukussa,Tommi Eronen,Matleena Kuusniemi

Kultainen Venla -palkintoja kahminut Koukussa-sarja saa jatkoa! Rikostarinan ja ihmissuhdedraaman yhdistävän sarjan toinen kausi tulossa Ylelle 19.12.

Suositun Koukussa-sarjan toisen kauden jaksot valmistuvat hyvää vauhtia. Molempien kausien käsikirjoittaja Laura Suhonen ja ohjaaja Marja Pyykkö kertovat, että myös uudelta kaudelta on odotettavissa suuria tunteita ja luopumista.

– Olemme edelleen tiukasti suurien tunteiden, rakkauden, rikoksen, vallan ja luopumisen teemoissa. On mahtavaa palata hahmoihin ja tarinaan, jotka kävivät jo ensimmäisellä kaudella rakkaiksi ja pureutuivat tekijänkin ihon alle. Tarkoitus on katsoa henkilöitä entistä syvemmin ja kohdata tarinan myrskyt tiiviisti eläytyen. On mielenkiintoista ja hurjaa seurata, mitä tästä tulee, ohjaaja Pyykkö kommentoi.

Tommi Eronen vastanäyttelijänsä kanssa sarjassa Koukussa.
Tällä kaudella ei olla tekemisissä alaportaan pikkusäätäjien, vaan vaarallisten ammattirikollisten kanssa. Tommi Eronen vastanäyttelijänsä kanssa sarjassa Koukussa. Kuva: Moskito Television Oy Koukussa,Tommi Eronen

Tummanpuhuvan, mutta realistisen sarjan ensimmäinen kausi kertoo huumepoliisina työskentelevästä rikostutkijasta Oskarista (Tommi Eronen), jolla itsellään on huumetaustaa. Tarkoin varjeltu salaisuus meinasi paljastua, kun Oskarin muuten toimivaan elämään palasi hänen suuri ensirakkautensa Krista (Matleena Kuusniemi). Huumetuomiota ulkomaille paennut Krista tuli Suomeen kuivilla ja yritti päästä takaisin yhteiskuntakelpoiseen elämään – Oskarin avulla.

Toisella kaudella Oskari joutuu edelleen peittelemään ja valehtelemaan, niin työnsä kuin yksityiselämänsä vuoksi.

Vaikka aiheet ovat kovia, mukana on myös lämpöä. Draamasarja on tarina ihmissuhteista, riippuvuuksista, kielletystä rakkaudesta ja siitä, mitä itse kukin on valmis riskeeraamaan rakkautensa ja riippuvuuksiensa eteen, sarjan tuottaja Tarja Ahava tuotantoyhtiö Moskitosta mainitsee Ylen toisessa artikkelissa Koukussa-sarjan ensimmäiseltä kaudelta.

Tommi Eronen seisoo punaisen auton vieressä.
Oskari on jäänyt kiinni virkarikoksistaan ja menettänyt työnsä. Kuka hän on nyt kun hän ei ole enää poliisi? Tommi Eronen seisoo punaisen auton vieressä. Kuva: Moskito Television Oy Tommi Eronen,Koukussa
Kolme nuorta ihmistä seisovat ulkona katoksessa höyryävä soppakattila edessään.
Sarjassa isäänsä pettynyt ja tuuliajolle joutunut Niko (Santeri Mäntylä) tutustuu salaperäiseen kämppikseensä Jaakkoon (Onni Parviainen), joka avaa hänen silmänsä sille, että kokemiaan vääryyksiä ei tarvitse aina hiljaa hyväksyä. Kolme nuorta ihmistä seisovat ulkona katoksessa höyryävä soppakattila edessään. Kuva: Moskito Television Oy Santeri Mäntylä,Koukussa

– Kuten ei elämässäkään, ei sarjan toisella tuotantokaudellakaan tapahtumat etene kronologisesti peräkkäin, vaan sisäkkäin. Katsoja voi nähdä ulospääsyn ja ratkaisun, mutta draaman henkilö näkee vain lähimmän pelastuksen. Tarinan henkilöt ovat ihan oikeita ihmisiä: haavoittuvia, rikkoutuvia ja tarvitsevia, kuvailee päähenkilö Oskaria näyttelevä Tommi Eronen.

– Koukussa on ihan omanlaisensa sarja, jossa yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla rikostarina ja ihmissuhdedraama, kertoo Matleena toimittaja Miika Jalosen jättihaastattelussa (2015).

Matleenan mukaan toisen kauden keskeisin teema on rakkaus ja se, onko Kristalla ja Oskarilla mitään, jos heillä ei ole toisiaan.

Käsikirjoittaja Laura Suhonen paljastaa, että sarjan päättävällä toisella kaudella katsoja saa vihdoin tietää, pystyvätkö Oskari ja Krista lopulta elämään ilman toisiaan.

Sillä rakkaus on riippuvuuksista suurin.

Matleena Kuusniemi istuu kivetyksellä Tommin ja Santerin seistessä vierellä.
Krista alkaa ymmärtämään, minkä sotkun jätti taakseen kääntäessään selkänsä ja lähtiessään. Pitääkö hänen sittenkin auttaa siivoamaan jäljet? Matleena Kuusniemi istuu kivetyksellä Tommin ja Santerin seistessä vierellä. Kuva: Moskito Television Oy Koukussa,Matleena Kuusniemi

Koukussa 2 Yle TV2:ssa ja Yle Areena:ssa 19.12.

Synkkä, mutta silti toiveikas draamasarja voitti ensimmäisellä kaudellaan sekä parhaan draamasarjan Kultainen Venla -palkinnon että neljä henkilökohtaista palkintoa. Pystit saivat ohjaaja Marja Pyykkö, käsikirjoittaja Laura Suhonen ja päähenkilöitä näyttelevät Tommi Eronen ja Matleena Kuusniemi. Lue Kultainen Venla -palkinnoista lisää täältä.

Sarjassa mukana myös muun muassa Antti Virmavirta, Lauri Tilkanen, Leo Honkonen, Sara melleri, Marjaana Maijala ja Janne Hyytiäinen.

Ylelle sarjan tuottaa Moskito Television Oy
Tuottaja / Moskito: Tarja Ahava
Tuottaja / Yle: Suvi Mansnerus

Artikkeliin päivitetty sarjan julkaisupäivä 10.10.2018

Kommentit