Hyppää pääsisältöön

Kärsitäänkö teillä Marcus & Martinus -vieroitusoireista? Areenaan tuleva dokumentti helpottaa

Norjalainen popduo Marcus & Martinus on nyt monen huulilla. Kaksoset ovat julkaisseet uuden albumin ja käyneet juuri esiintymässä täydelle areenalle Helsingissä. Eikä aikakaan, kun veljekset palaavat Suomeen. Seuraava konsertti on Helsingissä ensi helmikuussa.

Tällä välin faneille eli "MMerseille" on tarjolla apua vieroitusoireisiin. Norjalaispopparien sukseeta hämmästeleviä vanhempiakin saattaa kiinnostaa dokumenttielokuva Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin. Se julkaistaan Areenaan 1. joulukuuta, ja trailerista saa jo esimakua siitä, mitä on luvassa.

Dokumentti palaa Marcuksen ja Martinuksen lapsuuteen asti. Kotivideot paljastavat, miten identtiset kaksoset syttyivät musiikista jo polvenkorkuisena ja kuinka he saivat artistinuralleen ensikipinän lomamatkalla Thaimaassa.

Pian tie vei Norjan Melodi Grand Prix Junior -kilpailuun. Poikaenergia lumosi norjalaiset, ja kisasta heltisi voitto kappaleella To dråper vann. "Kaksi vesipisaraa" kertoo – mistä muustakaan kuin – Marcuksesta & Martinuksesta.

Martinus ja Marcus istuvat radiostudiossa.
Dokumentti seuraa Marcusta (vas.) ja Martinusta niin kotona, konserteissa, takahuoneissa, hotelleissa kuin radiostudiossakin. Martinus ja Marcus istuvat radiostudiossa. Kuva: Scanbox Entertainment A/S Marcus & Martinus

Dokumentin keskipisteessä ovat parin vuoden takaiset tapahtumat, jolloin kaksikko jo herätti suurta hysteriaa Norjassa. Se sai yleisön villiintymään kesäkonsertissa Oslossa, mutta seuraava unelma oli vielä korkeammalla: saada pääkaupungin Spektrum-areena myytyä viimeistä penkkiriviä myöten täyteen.

Me ollaan tehty kaikki yhdessä. Yhteistyö on sujunut hyvin, mutta kumpikin haluaa olla paras.― Marcus

Matkalla kohti unelmia on kuitenkin mutkia. Arki on muuttunut paljon siitä, mitä rauhallinen kotielämä oli Troforsissa, pienessä 800 asukkaan kylässä.

Tuhatpäisen yleisön villitseminen ilta toisensa jälkeen ja median huomion keskipisteenä oleminen uuvuttavat. Veljesten välille syntyy kitkaa. Ujompi Martinus jättäytyy parrasvaloissa paitsioon.

Veljesten isä kulkee kuitenkin aina mukana taustalla. Hän valaa epätoivonkin hetkellä "vesipisaroihinsa" uskoa takahuoneessa, ennen kuin veljekset syöksyvät lavalle hurmaamaan yleisönsä.

Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin on katsottavissa Yle Areenassa 1.12.2017–28.2.2018. Dokumentti esitetään TV2:ssa 2.12.2017 klo 19.10.

Muokattu 29.11.2017 klo 12.00: Vaihdettu artikkelin pääkuva.
Muokattu 29.11.2017 klo 14.20: Korjattu TV2:n lähetysaika, koska se oli muuttunut artikkelin julkaisun jälkeen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua