Hyppää pääsisältöön

Marcus ja Martinus todistivat loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla olevansa maailmanluokan poptähtiä − tai ainakin kovaa vauhtia matkalla sellaisiksi

Norjalaiset kaksospojat valloittivat loppuunmyydyn areenan sekä ihmisten sydämet ja saivat fanit hysteerisiksi onnesta.

Marcus & Martinus Hartwall Arenalla. // Kuva: YleX / Nelli Kenttä

Vaikka Marcus & Martinus ovat vasta 15-vuotiaita, heiltä löytyy platinaa myyneiden levyjen lisäksi jo kaksi kirjaa sekä elokuva. He aiheuttavat hysteriaa minne ikinä menevätkin ja ovat yksiä Pohjoismaiden seuratuimpia henkilöitä sosiaalisessa mediassa. Instagramissa seuraajia on vaatimattomat 1,1 miljoonaa.

Popduon neljäs levy Moments julkaistiin perjantaina 17. marraskuuta Seuraavana päivänä levyn julkaisusta he vetivät hetkessä loppuunmyydylle Hartwall Areenalle keikan, joka todisti koko yleisölle, miksi he ovat niin suosittuja.

Marcus & Martinus Hartwall Arenalla. // Kuva: YleX / Nelli Kenttä

Tunnelma ennen keikan alkua on malttamaton ja valojen sammuessa areenan täyttävät ilmassa olevien kännyköiden valot. Kädet pysyvät ilmassa kännyköiden kanssa koko illan ajan fanien halutessa napata pienimmätkin osat keikasta talteen.

Marcus ja Martinus tekevät näyttävän sisääntulon nousemalla lavalle savun keskeltä ja aloittavat keikan kappaleella One More Second. Lavashow on suurta ja kiljuminen yleisössä yltyy hurjaksi. Tässä vaiheessa suurin osa eturivistä jo itkee.

Yleisöä Martus & Martinuksen keikalla. // Kuva: YleX / Nelli Kenttä

Poptähdet kehuvat ja hurmaavat katsojia puhumalla välillä lauseen tai kaksi suomea. Minä rakastan sinua, pojat sanovat välispiikeissään useaan otteeseen − ja se saa yleisön kirkumaan entistä kovempaa.

Faneja ei tarvitse kehottaa hyppimään ja laulamaan mukana, sillä lattia tärisee ja kova yhteislaulu kestää keikan alusta loppuun saakka. Välillä Marcuksen ja Martinuksen mikrofonit tuntuvat olevan liian hiljaisella, sillä paikoittain fanien laulu peittää alleen heidän äänensä − tosin se voi kertoa myös siitä, kuinka innokas yleisö on.

Marcus & Martinus Hartwall Arenalla. // Kuva: YleX / Nelli Kenttä

Hellyyttävimmät fanit ovat perheen pienimpiä, jotka katsoivat konserttia vanhempiensa reppuselästä isot kuulosuojaimet päässä. Myös äidit ja isät osaavat kappaleita ulkoa. Biisejä on selkeästi laulettu kotona ahkerasti.

First kiss -biisin ajaksi yksi onnekas fani pääsee lavalle heidän kanssaan. Tyttö itkee niin paljon, ettei saa sanaa suustaan Marcuksen ja Martinuksen puhuessa hänelle, mutta laulaa kuitenkin biisin heidän kanssaan.

Marcus. // Kuva: YleX / Nelli Kenttä

Ilta on täynnä vauhtia, tanssia ja yksinkertaisesti hyvää mieltä. Pojat näyttävät lavalla siltä, että heillä on hauskaa, ja se välittyy myös yleisöön asti. Siksi ei ole mikään ihme, miksi popduon suosio kasvaa kovaa tahtia koko ajan.

Onneksi fanien ei tarvitse kauaa odottaa heidän näkemistä uudelleen, sillä Marcus ja Martinus saapuvat Hartwall Areenalle uudelleen ensi helmikuussa.

Martinus. // Kuva: YleX / Nelli Kenttä

Kaksikosta kertova dokumentti Yhdessä unelmiin tulee Yle Areenaan 1. joulukuuta.

Teksti: Nelli Kenttä

Lue myös:

Norjalaiset kaksospojat ovat vuoden pohjoismainen poptapaus – 9 syytä kiinnostua Marcus & Martinuksesta