Hyppää pääsisältöön

Nyt valitaan 100 suurta suomalaista hip hop -kappaletta – osallistu YleX:n jättiäänestykseen

Sadan biisin kärki valitaan 466 vaihtoehdon joukosta. Ehdokaslista on hyvin monipuolinen ja pitää sisällään erilaisia artisteja ja biisejä.

Äänestä omat hip hop -suosikkisi kärkeen! // Kuva: Annika Miettinen

Määrätietoinen räppikäsien heiluttelu ja katu-uskottava pään nyökyttely ovat valmistaneet sinua tähän. Vuosien varrella kerätty suomalaisen hip hop -musiikin asiantuntemus mitataan nyt.

YleX:n äänestyksessä valitaan nyt 100 suurta suomalaista hip hop -kappaletta. 32 hip hop -muusikkoa tai musavaikuttajaa ovat kuratoineet lähes viidensadan kappaleen joukon, josta voit äänestää viittä omaa suosikkiasi. Muistathan, että voit osallistua vain kerran ja että yhdelle kappaleelle voi antaa vain yhden äänen – muuten äänesi mitätöityvät. Äänestys löytyy täältä.

Suomessa on tehty räppiä 1980-luvulta lähtien. 1990-luvulla skene lähti nousuun, ja 2000-luvun puolella siitä on muodostunut pysyvä ilmiö, kun genre on noussut isoksi osaksi kotimaista valtavirtamusiikkia.

Äänestyslista on monipuolinen, ja vaihtoehdoista löytyy hyvin erilaisia biisejä ja artisteja. Osallistuakseen ei tarvitse olla rap-guru tai edes suomirapin suuri ystävä. Listalle on kuratoitu sekä merkittävästi radiosoittoa saaneita kappaleita että harvinaisempia ug-helmiä.

Äänestyksen biisit valitsi erittäin kova kuratoijajoukko:

Karri Miettinen/Paleface, Miika Särmäkari/Särre, Kari Härkönen/Brädi, Mikko Kuoppala/Pyhimys, Kimmo Laiho/Elastinen, Joni Stenberg/Stepa, Mikko Honkanen/Tikku, Niko Toiskallio/Chyde, Esa Rahijärvi/Kosola, Jesse Markin/Ekow, Pekka Karppinen/Kuningas Pähkinä, Hannu Stark/Hannibal, Krister Hjort/Ronskibiitin Kirby, Lina Schiffer/D.R.E.A.M, Tipa Tuominen/Hiihtopipo, Kimmo Kouvurinne/DJ K2, Jarkko Strömberg/Kultabassokerhon DJ Sir Jake, Iiris Kokko/Kokkofly, Viivi Ojalehto/DJ Vicky, Tero Virtanen, Lauri Lappalainen/DJ Larren G, Kimmo Sainio/HitMix, Mikko Määttänen, Janne Jämsen, Anu Manner, Keijo Kiiskinen, Inka Laitinen, Tommi Saarikoski, Ida Karimaa, Anne Lainto, Sony Music Finlandin suomirap-komitea sekä Levykauppa X:n henkilökunta.

- Lähtökohta oli se, että otetaan kuraattoreiksi nuoria ja vanhempia miehiä ja naisia ympäri Suomen mahdollisimman kattavasti, äänestystä järjestävä Lyömättömien Xmies kertoo.

Äänestys on nyt auki, ja se jatkuu 4. joulukuuta saakka. Sen jälkeen kasassa on 100 suurta suomalaista hip hop -kappaletta. Lista käydään läpi YleX:n Lyömättömien ja DJ Mista S:n ohjelmissa lauantaina 9. joulukuuta kello 17–22.

YleX järjesti vuosi sitten 100 suurta suomalaista konemusiikkikappaletta -äänestyksen. Tuolloin voittajaksi äänestettiin Daruden legendaarinen Sandstrom-kappale. Toiseksi sijoittui Bomfunk MC’s -yhtyeen Freestyler, joka on mukana myös hip hop -äänestyksessä.

Osaan äänestyksen ehdokkaista voit tutustua oheisen Spotify-soittolistan avulla. Kaikkia ehdokasbiisejä ei löydy Spotifystä. Voit kuunnella kappaleita myös YouTube-soittolistan kautta.

Tsekkaa 100 suurta suomalaista konemusiikkikappaletta -listaus täältä.

Muokattu 21.11. klo 12:33 Äänestyslistaan lisätty kaksi Nikke Ankaran biisiä.