Hyppää pääsisältöön

Saga arvioi Suomen ensimmäisestä tubettajasta kertovan mobiilipelin: "Osa ongelmista oli tosi samaistuttavia!"

Saga Peltola pelaa Olivia_17-peliä
Saga Peltola pelaa Olivia_17-peliä 1917,teini-ikäiset

Olivia_17 -mobiilipeli on ollut jättimenestys. Suomen ensimmäisen tubettajan elämästä kertovan pelin arvioi 15-vuotias tet-harjoittelija Saga Peltola.

Pääsin ensimmäisten joukossa pelaamaan olivia_17 -peliä. Pelissä tutustuin Olivian hahmoon ja elämään vuonna 1917.

Vuonna 1917 eletään maailmansodan ja vallankumouksen aikaa. Pelin päähenkilö 17-vuotias Olivia on karannut kotoa ja riidellyt sekä isänsä että parhaan ystävänsä kanssa. Olivia on Suomen eka tubettaja ja haaveilee ammatista valokuvauksen parissa. Hän käy läpi teini-iän tunnesotkuja ja tarvitsee apua kaiken selvittämisessä.

Oli kiinnostavaa, kun pääsi tavoittelemaan 1917-luvun elämää ja pohtimaan, kuinka se eroaa nykypäivästä. Pelin aikana näki myös, kuinka hahmot kehittyivät.

Pelin tunnelmaan hyppäsi nopeasti mukaan.

Osa ongelmista oli samaistuttavia, vaikka eletään aivan eri aikoja.

Tämä oli helppoa varsinkin siksi, että osa ongelmista oli samaistuttavia, vaikka eletään aivan eri aikoja. Lyhyet videot Oliviasta toivat tarinaan lisää syvyyttä ja uskottavuutta. Tekstiviestikeskustelujen kautta pystyi samaan syvemmin kosketusta Oliviaan.

Osa pohdinnoista käsitteli paljon 1917 vuoden tapahtumia, joihin ei saanut samanlaista kosketuspohjaa kuin Olivian tunne-elämän asioihin, jotka ovat tänäkin päivänä monille nuorille oleellisia. Sitä kautta pääsi silti tutustumaan niihin vallankumouksellisiin ajatuksiin, joita silloin pyöriteltiin.

Pelatessa voi huomata, kuinka nuoren itsenäistyminen, oman paikan löytäminen ja henkiset kamppailut ovat samanlaisia, vaikka välissä olisikin monia vuosikymmeniä.

Olivialta löytyy samoja ajatuksia vuonna 1917 kuin minulta tai ystäviltäni vuonna 2017.

Saga Peltola
Kirjoittaja suoritti tet-harjoittelun Yle Asian nettikehitystiimissä syyskuussa 2017 ja oli yksi ensimmäisistä, joka pelasi valmista peliä.

Tästä pääset suoraan peliin
Kolmiosaisen Seitsemäntoista-draamasarjan ja Olivian tubevideot löydät tästä
Olivian Insta löytyy täältä