Hyppää pääsisältöön

Ylen yhteiset toiminnot uudistuvat - muutoksia myös johtamiseen

Kuvassa kaksi Ylen johtajaa
Kuvassa kaksi Ylen johtajaa Kuva: Yle Gunilla Ohls,Maisa Hyrkkänen

Ylen yhteisiä toimintoja uudistetaan, samalla myös yhtiön johtamisvastuissa tapahtuu muutoksia.

Ylen yhteisten toimintojen uudistamisen tavoitteena on, että palvelut vastaavat joustavasti ja tehokkaasti uudistuvan Ylen ja yleläisten tarpeita. Ylen yhteisiä toimintoja ovat yhtiön HR ja työterveys, talous, riskienhallinta ja hankinnat sekä strategia-, laki- ja viestintäosastot.

Yhtiön hallitus on nimittänyt uudistettuja yhteisiä toimintoja johtamaan yhtiön nykyisen talousjohtaja Maisa Hyrkkäsen ja strategiajohtaja Gunilla Ohlsin.

Nimitykset astuvat voimaan vuodenvaihteessa, kun yhteisten toimintojen uusi toimintamalli otetaan käyttöön.

Ylen johtoryhmän kokoonpano muuttuu yhteisten toimintojen uuden organisaation johtamisjärjestelyitä vastaavalla tavalla. Ensi vuoden alusta Ylen johtoryhmään kuuluu toimitusjohtajan lisäksi seitsemän henkilöä.

Ylen johtoryhmä 1.1.2018 alkaen: Lauri Kivinen, toimitusjohtaja, Ismo Silvo (Julkaisut), Janne Yli-Äyhö (Tuotannot), Jouko Jokinen (Uutis- ja ajankohtaistoiminta), Ville Vilén (Luovat sisällöt), Marit af Björkesten (Svenska Yle), Gunilla Ohls ja Maisa Hyrkkänen (Yhteiset toiminnot).

Yhteisten toimintojen kehittäminen ja siihen liittyvä yt-menettely käynnistettiin lokakuun puolivälissä. Yt-prosessin tavoitteena ei ole henkilöstön vähentäminen. Ylen yhteisiä toiminnoissa työskentelee yhteensä noin 150 yleläistä.