Hyppää pääsisältöön

Aki Kaurismäki on koukussa Holby Cityn sairaalaan: uudet jaksot Kakkosella ja Yle Areenassa

Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki kertoo haastattelussa suosikkisarjastaan Holby Cityn sairaalasta.
Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki kertoo haastattelussa suosikkisarjastaan Holby Cityn sairaalasta. Kuva: Yle/Matti Kurkela/BBC/Anssi Lauri/Sputnik Oy Yle TV2

Holby Cityn sairaalan uutta, 24.11. käynnistyvää tuotantokautta on odottanut suuri joukko sarjan intohimoisia ystäviä. Yksi heistä on elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki.

Yhdeksäntoista pitkää elokuvaa tunnistettavalla ja tunnustetulla tyylillään ohjannut Aki Kaurismäki ei liiemmin anna haastatteluja. Poikkeuksen hän saattaa tehdä, jos on erityisen hyvä syy, kuten uuden elokuvan ilmestyminen, terävä näkemys yhteiskunnan ja maailman tilasta – tai Holby Cityn sairaala.

Aki Kaurismäen sai Holbyn äärelle alun perin sattuma, mutta se riitti.

- Aloin seurata aikani kuluksi yhtä jaksoa kolmisen vuotta sitten ja pian olinkin koukussa. Samoin vaimoni.

Holby Cityn sairaalassa Kaurismäkeä viehättää sarjan tasapaino saippuan ja aidon tragedian välillä.

- Alati vaihtuvien potilaiden mukana katsoja saa läpileikkauksen tämän päivän Britannian todellisuudesta. Sarja on myös erinomaisesti tehty, etenkin kun ottaa huomioon epäilemättä tiukan aikataulun.

Holby Cityn sairaala on erinomaisesti tehty.― Aki Kaurismäki

Julkisen palvelun yhtiön tuottamaa Holbya on välillä kritisoitu liiallisestakin saippuasarjamaisuudesta ja ankarimmissa puheenvuoroissa on vaadittu jopa sen lopettamista. Maailman arvostetuimpiin lukeutuva auteur-ohjaaja ei näihin näkemyksiin yhdy.

- Saippuan vaara on toki aina olemassa, mutta toistaiseksi en ole sellaista liiallisessa määrin huomannut.

Kaurismäen suosikkihahmo Holby Cityssa on ollut tohtori Digby, jonka poismenoa hän kertoo surevansa edelleen kuin perheenjäsen. Kesällä alkanutta Casualtya Aki ei sen sijaan ole nähnyt.

- Katson tv:stä lähinnä dokumentteja ja laatudraamaa. Pidän suuresti esim. poliisisarjasta Vera Stanhope tutkii ja muutamasta vastaavasta, yleensä brittiläisestä sarjasta.

Elokuvia Aki Kaurismäki ei kuitenkaan nykyään katsele, kenties hivenen yllättäen, juuri lainkaan.

- Ihminen, joka tekee työkseen elokuvia, ei välttämättä jaksa seurata niitä iltaisin. Eihän sorvarikaan mene työnsä jälkeen katselemaan sorvaamista viereiselle pajalle. Toisaalta en myöskään siedä suurinta osaa nykyelokuvista liiallisen väkivallan vuoksi, lempeä vanhus kun olen.

Onneksi siis Holby Cityn sairaala palaa jälleen ruutuun, yhtä lailla maineikkaiden elokuvaohjaajien kuin muidenkin suomalaisten sairaaladraaman fanien iloksi!

Tuttuun tapaan Holby Cityn ensiesityspaikka on arkiaamuisin klo 9 ja pikauusinta mahdollisuuksien mukaan samana päivänä klo 18. Ohjelmapaikalla esitetty emosarja Casualty jää tauolle ja jatkuu 22.2.2018, kun Holbyn tuore kausi päättyy.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle TV2