Hyppää pääsisältöön

Joulukalenteri 2017: Huiman hyvä joulu!

Huima Hurja, Serkku Shh ja Kaino Juhana / Huiman hauska joulu
Huima Hurja, Serkku Shh ja Kaino Juhana / Huiman hauska joulu Kuva: Jorma Lehti / Yle joulukalenteri (tv),huiman hauska joulu

Joulukalenteri on lämpöinen tarina rohkeudesta olla se, mikä on. Tarinassa on mukana herkullisia henkilöhahmoja, joista jokainen löytää suosikkinsa. Henkilöhahmojen samaistuttavuus tuo katselukokemukseen oman mausteen.

Kaino Juhana, Huima Hurja ja Serkku Shh solmivat ystävyyssopimuksen ja päättävät ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta. Kirjan etsintä muuttuu seikkailuksi, jossa joudutaan pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin.

Kaino Juhanan isä, Pasipekka on keksijätonttu, jonka tehtävänä on keksiä joulun hittilahja. Pasipekalle tuottaa hankaluuksia löytää keksiminen eikä sitä edesauta niskaan hengittävä Pomo.

Huima Hurja ja Serkku Shh asuvat kodikkaassa jurtassa, jossa joulua valmistelee monisävyinen Mama Makkara. Puukko Suukko on vanha ja viisas tarinankertoja. Hän on jurtan tarkkailija, joka huomioita herättämättä saa ohjattua sekä kolmikon että Mama Makkaran toimintaa haluamaansa suuntaan. Tarinaa vie musiikillisesti eteenpäin jurtan Haitari Halkee Kosshin ja Iloisten Velikultien tarttuva musisointi. He esittävät muun muassa laulut “Myyjäiset”, “Outo”, “Kolme hammasta” sekä “Vaativa joulu”.

Pasipekka (Pertti Koivula) & Kaino Juhana (Hannes Mikkelsson)
Pasipekka (Pertti Koivula) & Kaino Juhana (Hannes Mikkelsson) Kuva: Jussi Pennanen / Yle joulukalenteri (tv)
Serkku Shh (Emilia Sinisalo) & Huima Hurja (Hanna Raiskinmäki)
Serkku Shh (Emilia Sinisalo) & Huima Hurja (Hanna Raiskinmäki) Kuva: Jussi Pennanen / Yle joulukalenteri (tv),Huiman hyvä joulu

Joulukalenteri on lastenohjelmien suursatsaus jouluun 2017. Kuvauksia on tehty Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa.

Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu! on ensimmäinen kuvailutulkattu suomalainen lastenohjelma. Yle Areenasta löytyy joulukalenteri kuvailutulkattuna.

Tarinan on käsikirjoittanut Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Rooleissa nähdään:
Kaino Juhana tonttunen - Hannes Mikkelsson
Pasipekka tonttu -Pertti Koivula
Huima Hurja Hoss - Hanna Raiskinmäki
Serkku Shh - Emilia Sinisalo
Mama Makkara Moss - Minna Kivelä
Puukko Suukko Poks - Erkki Teittinen
Haitari Halkee Kossh - Eero Pekkonen
Iloiset Velikullat - Ville Rauhala ja Pirkko Kontkanen
Pomo - Hanna Gibson
Joulupukki - Jarmo Lampela

Musiikin on säveltänyt Eero Pekkonen.

Joulukalenteri joka päivä 1.-24.12. Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

  • Lasten Areena uudistuu

    Lasten Areena sisältää vain lapsille suunnattuja ohjelmia.

    Ylen lastenohjelmia voi katsella turvallisesti Lasten Areenasta kaiken kokoisilta ruuduilta. Lasten Areena sisältää vain lapsille suunnattuja ohjelmia ja perheen pienimmätkin löytävät ne itsenäisesti värikkäiden ja selkeiden kuvien avulla. Uutta sisältöä julkaistaan päivittäin. Osa siitä on televisiosta tuttua, osan pääsee katselemaan vain Areenassa.

  • Tilaa Pikku Kakkosen ja Galaxin uutiskirje!

    Uutiskirje vinkkaa Pikku Kakkosen ja Galaxin sisällöistä.

    Tervetuloa lastenohjelmien uutiskirjeen tilaajaksi! Uutiskirjeessä kerromme Pikku Kakkosen ja Galaxin ajankohtaisista sisällöistä ja kiinnostavista uutuuksista. Uutiskirjeen voi tilata Yle Tunnuksellasi.