Hyppää pääsisältöön

Joulukalenteri 2017: Huiman hyvä joulu!

Huima Hurja, Serkku Shh ja Kaino Juhana / Huiman hauska joulu
Huima Hurja, Serkku Shh ja Kaino Juhana / Huiman hauska joulu Kuva: Jorma Lehti / Yle joulukalenteri (tv),huiman hauska joulu

Joulukalenteri on lämpöinen tarina rohkeudesta olla se, mikä on. Tarinassa on mukana herkullisia henkilöhahmoja, joista jokainen löytää suosikkinsa. Henkilöhahmojen samaistuttavuus tuo katselukokemukseen oman mausteen.

Kaino Juhana, Huima Hurja ja Serkku Shh solmivat ystävyyssopimuksen ja päättävät ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta. Kirjan etsintä muuttuu seikkailuksi, jossa joudutaan pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin.

Kaino Juhanan isä, Pasipekka on keksijätonttu, jonka tehtävänä on keksiä joulun hittilahja. Pasipekalle tuottaa hankaluuksia löytää keksiminen eikä sitä edesauta niskaan hengittävä Pomo.

Huima Hurja ja Serkku Shh asuvat kodikkaassa jurtassa, jossa joulua valmistelee monisävyinen Mama Makkara. Puukko Suukko on vanha ja viisas tarinankertoja. Hän on jurtan tarkkailija, joka huomioita herättämättä saa ohjattua sekä kolmikon että Mama Makkaran toimintaa haluamaansa suuntaan. Tarinaa vie musiikillisesti eteenpäin jurtan Haitari Halkee Kosshin ja Iloisten Velikultien tarttuva musisointi. He esittävät muun muassa laulut “Myyjäiset”, “Outo”, “Kolme hammasta” sekä “Vaativa joulu”.

Pasipekka (Pertti Koivula) & Kaino Juhana (Hannes Mikkelsson)
Pasipekka (Pertti Koivula) & Kaino Juhana (Hannes Mikkelsson) Kuva: Jussi Pennanen / Yle joulukalenteri (tv)
Serkku Shh (Emilia Sinisalo) & Huima Hurja (Hanna Raiskinmäki)
Serkku Shh (Emilia Sinisalo) & Huima Hurja (Hanna Raiskinmäki) Kuva: Jussi Pennanen / Yle joulukalenteri (tv),Huiman hyvä joulu

Joulukalenteri on lastenohjelmien suursatsaus jouluun 2017. Kuvauksia on tehty Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa.

Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu! on ensimmäinen kuvailutulkattu suomalainen lastenohjelma. Yle Areenasta löytyy joulukalenteri kuvailutulkattuna.

Tarinan on käsikirjoittanut Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Rooleissa nähdään:
Kaino Juhana tonttunen - Hannes Mikkelsson
Pasipekka tonttu -Pertti Koivula
Huima Hurja Hoss - Hanna Raiskinmäki
Serkku Shh - Emilia Sinisalo
Mama Makkara Moss - Minna Kivelä
Puukko Suukko Poks - Erkki Teittinen
Haitari Halkee Kossh - Eero Pekkonen
Iloiset Velikullat - Ville Rauhala ja Pirkko Kontkanen
Pomo - Hanna Gibson
Joulupukki - Jarmo Lampela

Musiikin on säveltänyt Eero Pekkonen.

Joulukalenteri 2017: Huiman hyvä joulu! Areenassa.

Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: lämminhenkinen
Asiasana: lämminhenkinen asiasanat,Pikku Kakkonen
Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen

Muokattu 1.2. Lisätty asiasanat.

Kommentit
 • Kaisa ja Olli janoavat tietoa Pikku Kakkosessa

  Animaatiosarjan ystävyksillä on loputtomasti kysymyksiä.

  Kaisa ja Olli ovat ystävykset, jotka asuvat naapuritaloissa. He ovat molemmat nelivuotiaita ja heillä on loputtomasti kysyttävää. Sarjan jaksoissa he kysyvät Kaisan isältä joka päivä uuden kysymyksen. Yhdessä Ollin lelu-robotin, Tieturin ja Kaisan leluapinan, Buun kanssa he ryhtyvät itse etsimään vastauksia kysymyksiinsä. Tietoa kaivataan kissanviiksistä, hampaista, varjoista ja dinosauruksista, sekä monesta muusta lasten mieltä askarruttavasta asiasta. Kaisa ja Olli nähdään Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin 23.8. alkaen ja Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Älä Reima räjähdä!

  Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa.

  Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa: katso, pelaa ja kokeile kotona! Kymmenosainen animaatiosarja kertoo supersankaripoika Reima Räiskeestä, jonka kiukkumittari nousee hetkessä nollasta sataan ja televisiosarjan lisäksi Reima Räiske löytyy Pikku Kakkosen sovelluksesta minipelinä.

 • Ella, Oskari ja Huu - jokainen päivä on uusi seikkailu!

  Joka jaksolla on teemana eri tunne.

  Oskari on vauhdikas pikkupoika, joka tapaa pienen pilven ja he ystävystyvät. Yhdessä naapurintytön, Ellan, kanssa Oskari ja Huu-pilvi tutkivat lapsuuden tunnemaailman iloja ja pieniä myrskyjä. Ella. Oskari ja Huu 31.7. alkaen Pikku Kakkosen tiistai-illoissa.

 • Ilmianna kiva leikkipuisto!

  Lähetä kuva ja kerro lisää suosikkileikkipuistostasi.

  Tunnetko kotiympäristösi leikkipuistot? Lähde seikkailulle leikkipuistoon! Ilmianna meille suosikkileikkipuistosi ja kerro muillekin, miksi sinne kannattaa mennä. Ota kuva kivasta leikkipuistosta, lähetä se ja lyhyt kuvaus puistosta meille alla olevalla lomakkeella. Kuvat julkaistuvat moderoinnin jälkeen.