Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Linnan juhlat – ohjaaja Tapio Piiraisen elokuva

Tapio Piiraisen road movie kuvaa kahden miehen matkaa halki 100-vuotta täyttävän Suomen.
Jallu (Kai Lehtinen) ja Bruno (Ville Myllyrinne). Tapio Piiraisen road movie kuvaa kahden miehen matkaa halki 100-vuotta täyttävän Suomen. Yle TV1,Kai Lehtinen,Ville Myllyrinne,Kotikatsomo: Linnan juhlat

TV1 sunnuntaina 3.12.2017 klo 21.05 - 22.45, uusinta maanantaina 4.12. klo 23.30
Yle Areenassa 30 päivää

Edessä 1200 kilometrin matka joulukuussa 2017 Kilpisjärveltä Helsinkiin, halki 100-vuotiaan Suomen. Päämääränä Linnan juhlat, Suomen suurin seurapiiritapahtuma ja katsotuin televisio-ohjelma.

Taksikuskina maiseman karaisema Lapin mies Jallu (Kai Lehtinen) ja matkustajana hallituksen palkkaama filosofian tohtori Bruno (Ville Myllyrinne), joka yrittää kartoittaa valtiolle Suomen seuraavat 100 vuotta.

Matkan aikana filosofin silmien edessä avautuu se Suomi, ja hän kohtaa niitä suomalaisia, joita ei koskaan kutsuta Linnan juhliin.

Suomi, josta pitäisi puhua

Tapio Piiraisen ohjaama Suomen juhlavuoden tv-elokuva on kertomus siitä, miten nuori julkkisfilosofi yrittää ehtiä Kilpisjärveltä linnan juhliin. Hän matkaa halki sen Suomen, josta pitäisi puhua kun maa täyttää 100 vuotta.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Anni-Kristiina Juuso, Juha Muje, Oiva Lohtander, Seela Sella, Heikki Rantanen, Ari-Kyösti Seppo, Markku Maalismaa, Mari Rantasila, Jussi Nikkilä, Mira Kivilä, Kari Hietalahti, Pedro Hietanen, Olli Ikonen, Rea Mauranen, Taisto Reimaluoto, Jari Pehkonen, Antti Virmavirta, Heidi Herala, Ilkka Heiskanen, Tapio Liinoja, Kirsti Valve ja Pekka Huotari.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Tapio Piirainen. Musiikki: Pedro Hietanen. Tuottaja: Liselott Forsman. Tuotanto: Yle Draama, 2017. Ohjelmaan on saatavissa kuvailutulkkaus.

Tapio Piirainen, elokuvaohjaajan tie

Henkilökuva ohjaaja Tapio Piiraisesta.
Henkilökuva ohjaaja Tapio Piiraisesta. Tapio Piirainen,Yle TV1,Tapio Piirainen, elokuvaohjaajan tie

Yle Teema tiistaina 28.11.2017 klo 20.30 - 21.30, uusinta torstaina 30.11. klo 14.35 ja lauantaina 2.12. klo 14.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Henkilökuva ohjaaja Tapio Piiraisesta, legendaarisen Raid-sarjan, Bodomin legendan ja Poliisin pojan ohjanneesta elokuvantekijästä.

Dokumentissa seurataan uuden Linnan juhlat -elokuvan valmistumista ja käydään läpi ohjaajan pitkää uraa. Dokumentin on ohjannut Juha Suomalainen.

Tuotanto: Yle, 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.