Hyppää pääsisältöön

Historia: Täydellinen rikos – amerikkalaisnuorukaisten päähänpisto järkytti koko kansakuntaa

Vuonna 1924 kaksi chicagolaista nuorukaista yritti tehdä täydellisen rikoksen.
Nathan Leopold Jr. (vas.), Richard Loeb sekä puolustusasianajaja Clarence Darrow murhaoikeudenkäynnissä. Vuonna 1924 kaksi chicagolaista nuorukaista yritti tehdä täydellisen rikoksen. Kuva: © Chicago Historical Society, published on or before 2013, all rights reserved. Yle TV1,Historia: Täydellinen rikos

TV1 sunnuntaina 8.7.2018 klo 13.35 - 14.00
Katsottavissa Areenassa

Kaksi varakkaiden chicagolaisperheiden poikaa Richard Loeb ja Nathan Leopold murhasivat vuonna 1924 satunnaisesti valitsemansa uhrin, 14-vuotiaan pojan Bobby Franksin.

Opiskelijanuorukaisten aikomuksena oli todistaa, että he pystyivät tekemään täydellisen rikoksen, eivätkä jäisi kiinni. Kun nuorukaiset tunnustivat oikeudenkäynnissä murhan, he kertoivat toimineensa jännityksen vuoksi.

Amerikkalainen dokumentti kysyy, mitä koko kansakuntaa järkyttänyt rikos kertoi ajan yhteiskunnasta?

The Perfect Crime. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2016. Dokumentti on esitetty edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.